• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions gebruiken match tegen Spanje als opwarmertje voor rest van EK

  De Red Lions hebben hun eerste opdracht op het EK tot een goed einde gebracht. België was in eigen land duidelijk te sterk voor Spanje. De wereldkampioen haalde het met 5-0.

  VIDEO: Red Lions blikken Spanje in: 5-0

  Als regerende wereldkampioen begon België voor eigen volk met behoorlijk wat druk op de schouders. Maar de Red Lions leken dat amper te voelen en begonnen sterk aan de openingsmatch. De Spanjaarden beperkten zich tot het parkeren van de bus in het eerste kwart, maar gaven zo veel strafcorners weg. De derde was de goeie voor België en Alexander Hendrickx.

   

  In het tweede kwart kwam er heel snel de verdiende 2-0 voor België met dank aan Wegnez, maar België verloor stilaan wel de absolute controle over de partij. Er slopen fouten in het Belgische spel en doelman Vanasch moest twee keer broodnodig redden. 

   

  Spanje moest een hapklare brok zijn, maar de verlossende 3e goal liet een hele tijd op zich wachten. Even hing de 2-1 zelfs in de lucht, maar in het laatste kwart gingen de Belgen pas aan het swingen. Tom Boon tekende voor de verlossende 3-0 en na een strafcorner maakte specialist Hendrickx zijn tweede van de avond.

   

  Kina speelde een sterke partij en bekroonde die met het 5e Belgische doelpunt. Een 6-0 kwam er door de Spaanse doelman niet meer, maar het publiek in Antwerpen had toch reden genoeg voor een feestje na de 1e EK-match. De Belgen staan al met een half been in de volgende ronde. Zondag moeten ze opnieuw aan de bak tegen Engeland.

  "Er is nog marge voor de komende wedstrijden"

  • Felix Denayer: "Als je aan een groot toernooi begint, is er altijd een beetje spanning. Zeker thuis. We zijn heel blij met deze zege. Spanje is niet te onderschatten want het is een listige ploeg. Dit is een mooi resultaat en er is nog marge voor de volgende matchen. De details zullen het verschil maken. Ons rendement in de cirkel moet hoger."
  • Alexander Hendrickx: "Dit is een goed begin van de hele ploeg. We wisten dat we sterk moesten beginnen want Spanje is een lastige tegenstander. Het is speciaal om in je eigen stad te spelen. Nu komt Engeland. Dat wordt iets fysieker, maar dat hebben we wel graag. We moeten ons eigen spel spelen."
  • Antoine Kina: "Ik heb een heel goede wedstrijd gespeeld, maar dat heb ik te danken aan het team. De druk viel wel mee, maar zo'n eerste match is nooit makkelijk. We hebben het verdedigend heel goed gedaan vandaag. We doen het nu match per match. Engeland wordt een moeilijke match."

  Doelpuntenmakers

  1-0 Alexander Hendrickx

  2-0 Victor Wegnez

  3-0 Tom Boon

  4-0 Alexander Hendrickx

  5-0 Antoine Kina

  Bekijk de 5 doelpunten van de Red Lions

  Denayer: "Heel blij met deze zege"

  Hendrickx: "Goed begin van heel de ploeg"

  Kina: "Openingswedstrijd is nooit makkelijk, maar alles verliep vlot"

  Van Doren: "Aan de bal het verschil gemaakt"

  Fase per fase

  1. 22 uur 47.

  2. 22 uur 47.

  3. 22 uur 46.

  4. 21 uur 57. Einde: 5-0. De Belgen beginnen met een propere overwinning aan het EK.
  5. 21 uur 56. Geen 5-1 voor de Spanjaarden. Vanasch houdt de nul op het bord in de slotseconden.
  6. 21 uur 56. Save Cortes! Het publiek ziet een doelpunt, maar dat is het niet. Tom Boon probeert en gaat voor de 6-0, maar Cortes redt.
  7. 21 uur 54. De druk van de Belgen neemt niet af. Nog twee minuten op de klok, maar van de Lions mag er duidelijk nog een goaltje bij.
  8. 21 uur 53. Fysiek zijn de Belgen ook gewoon sterker dan de Spanjaarden. Eddy Demarez.
  9. 21 uur 51. Kina zet de kers op de taart: 5-0.

   Kina zet de kers op de taart: 5-0

  10. 21 uur 50. Kina heeft ook zijn goal beet! Antoine Kina zet de kroon op zijn wedstrijd. Hij zet 3 Spanjaarden op het verkeerde been en schuift dan binnen in de kortste hoek. 5-0. In dit vierde kwart zijn de Belgen weer oppermachtig.