wo 12 juni 2019 20:33
Duitsland
2-1
België

In de Pro League hockey hebben de Belgische vrouwen met 2-1 verloren bij Duitsland. De nederlaag is voor de Red Panthers een slechte zaak met het oog op de Final Four.

De wedstrijd in Krefeld begon nochtans niet slecht voor de Belgische hockeyvrouwen. Na 4 minuten kwamen de Red Panthers op voorsprong toen Ambre Ballenghien een strafcorner verzilverde.

Die 0-1 hielden de Panthers lange tijd vast, tot Lorenz in de 51e minuut de bordjes gelijk hing. De gelijkmaker gaf de Duitse vrouwen een boost en 5 minuten later maakte Maertens er 2-1 van, meteen de eindstand.

Voor de Belgische vrouwen is de nederlaag een slechte zaak met het oog op de Final 4. De Red Panthers prijken na 13 wedstrijden op de 5e plaats, terwijl nummer 4 Duitsland een flinke bonus heeft. België moet de komende dagen nog aan de bak tegen Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië.