• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions komen vroege achterstand niet te boven tegen Australië

  Finale Pro League

  einde
  32

  Australië is de eerste winnaar van de Pro League in het hockey. De Red Lions keken vroeg tegen een achterstand aan en maakten die ondanks een sterke tweede helft niet meer goed: 3-2. 

  Doelpunten:

  • 9' Mitton 1-0
  • 14' Ogilvie 2-0
  • 29' Govers 3-0 (strafbal)
  • 44' Luypaert 3-1 (strafcorner)
  • 58' Hendrickx 3-2 (strafcorner)

  Efficiënt Australië houdt net stand in dolle tweede helft

  In een sfeervol Wagener stadion in Nederland moesten de Red Lions meteen een fikse tik incasseren toen Arthur Van Doren na enkele minuten geblesseerd uitviel. De Belgen gaven niet helemaal thuis in de eerste helft en daar profiteerde een efficiënt Australië van.

   

  Mitton en Ogilvie scoorden en net voor de rust kon Govers ook nog een licht gegeven strafbal verzilveren: 3-0. De Red Lions kwamen met veel moed en een nieuw strijdplan uit de kleedkamer en dwongen strafcorner na strafcorner af.

   

  Maar van de 10 strafcorners konden Luypaert en Hendrickx er maar 2 omzetten in een doelpunt. Zo kwamen de Red Lions net tekort om shootouts af te dwingen en wint Australië de eerste Pro League. 

   

  De Australiërs nemen meteen de eerste plaats op de wereldranglijst over van wereldkampioen België.

  Verslag van de finale in Sportweekend (na 29'30"):

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Soms lukt het eens net niet"

  Alexander Hendrickx zat er verslagen bij na de nederlaag van zijn team.

   

  "De ontgoocheling is vrij groot, zeker als we zien dat we in de tweede helft veel beter waren dan Australië. We hebben echt gedomineerd", zegt Hendrickx.

   

  "In het begin hebben we drie domme goals weggegeven en daarna hebben de Australiërs er alles aan gedaan om het spel te vertragen en af te breken. Daardoor was het heel moeilijk om weer in de wedstrijd te komen."

   

  Loïck Luypaert: "Onze doelen liggen altijd hoger. We zijn alleen maar tevreden met goud, niet met zilver. Maar je moet ermee kunnen leven dat je het af en toe eens nét niet haalt."

   

  "Het verlies van Arthur Van Doren, onze beste speler, heeft zich laten voelen. Daar moeten we een oplossing voor vinden: er sneller weer staan als hij nog eens zou uitvallen."

   

  "Maar goed, we kijken naar de toekomst. Het EK komt er in augustus aan, hopelijk trekken we wijze lessen uit deze wedstrijd en kunnen we pieken richting het Europese kampioenschap."

   

  België is zijn 1e plaats op de wereldranglijst kwijt aan Australië, maar dat vindt Luypaert geen ramp. "Wij zijn alleen bezig met beter worden, toernooien winnen en groeien richting Tokio 2020."

  Reacties van Hendrickx, Luypaert, McLeod en Denayer:

  Fase per fase

  1. 18 uur 49. Afgelopen: Australië wint. De Belgen proberen de bal nog in de cirkel te krijgen, maar dat lukt niet. Australië is zo de eerste winnaar van de Pro League.
  2. 18 uur 48. Australië speelt het goed uit en België kan niet echt meer een aanval in elkaar steken.
  3. 18 uur 47. Bondscoach McLeod speelt alles of niets in deze slotfase en haalt Vanasch naar de kant voor een extra veldspeler. Kunnen de Belgen nog de gelijkmaker vinden?
  4. 18 uur 46. Goal 3-2. Het worden nog spannende minuten, want Hendrickx sleept de bal heerlijk in de benedenhoek. De Belgen hebben de 3-2 beet.
  5. 18 uur 43. Australië haalt alle mogelijke trucjes boven om de Red Lions het spelen te beletten. Toch dwingen de Belgen opnieuw een strafcorner af. Die moet erin om nog iets te rapen in deze finale.
  6. 18 uur 37. België drukt Australië tegen het eigen doel, maar de Australiërs houden stand. De Red Lions hebben snel een goal nodig om de match nog spannend te maken.
  7. 18 uur 27. Een foute beslissing van de scheidsrechter veroorzaakt frustratie bij de Red Lions. Die moeten net het hoofd kalm houden.
  8. 18 uur 26. De Belgen putten moed uit de goal. Ze hebben het derde quarter gedomineerd, maar kijken natuurlijk nog altijd tegen een achterstand aan.
  9. 18 uur 25. Goal 3-1. Eindelijk! De 9e strafcorner levert eindelijk een Belgische goal op. Luypaert vindt een gaatje tussen de benen van Lovell: 3-1.
  10. 18 uur 20. De Australische keeper staat in een schiettent op de volgende strafcorner. Hij redt eerst de inzet van Luypaert, dan de rebound van Cosyns en daarna maait Boccard over de bal. Weg kans.