• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions gaan tussen de stortbuien door kopje-onder tegen Australië

  Hockey Pro League

  einde
  02

  De Belgische hockeymannen hebben het goeie voorbeeld van hun landgenotes niet kunnen evenaren. De vrouwen wonnen van Australië, de mannen gingen in de Pro League met 0-2 de boot in. Australië is dankzij de zege zeker van de 1e plaats in de reguliere competitie. De match in Antwerpen werd geteisterd door flinke buien en moest enkele keren stilgelegd worden.

  De Red Lions (FIH-1) waren al langer zeker van de Final Four in Amsterdam (28-30 juni) en in de laatste groepswedstrijden stond dan ook de leidersplaats op het spel. Australië, de nummer twee van de wereld, van de troon stoten lukte uiteindelijk niet.

   

  De Belgen speelden in slechte weersomstandigheden zeker niet hun beste wedstrijd en kwamen na 19 minuten 0-1 achter dankzij Govers. In het slot probeerden de Belgen het tij nog te keren, maar dat leverde enkel een tweede Australische treffer in de slotseconden op.

   

  Door de zege trekken de Australiërs als nummer één van de groepsfase naar het eindtoernooi. Zij spelen hun halve finale dan tegen de nummer 4 uit de groepsfase, momenteel Argentinië.

   

  De Red Lions (nummer 2) zullen volgende week nummer 3 Nederland moeten bekampen, al liggen die posities dus nog niet helemaal vast. De Belgen spelen zondag tegen Argentinië, Nederland speelt zaterdag tegen Australië.

  Bondscoach McLeod: "Misschien hebben we Australië wat onderschat"

  Boon: “Toen we over Australië gingen, begon het hard te regenen: jammer”

  Luypaert: “Regen maakte het moeilijk om het verschil te maken”

  Bekijk een samenvatting van de wedstrijd:

  Enkele tweets over de Belgische nederlaag:

  Bondscoach: "Misschien hebben we Australië een beetje onderschat"

  • Tom Boon: "We hebben ons goed herpakt in de tweede helft, want toen zag je het betere België. Toen we over Australië gingen, begon het harder te regenen. Dat is jammer, maar dat is sport. Australië was in de eerste helft ook echt goed en verdient deze zege, maar we hebben een degelijke prestatie neergezet."
  • Bondscoach Shane McLeod: "Het was een evenwichtige wedstrijd. Australië was een tikkeltje beter, zeker in de eerste helft. Toen hadden we veel problemen met hen. Ik was een beetje ontgoocheld over onze eerste helft, want ik had ons sterker verwacht na onze vorige overtuigende matchen. Misschien hebben we Australië ook een beetje onderschat, want deze had eigenlijk geen grote gevolgen. Op de Final 4 is dat wel zo en misschien hebben we nu zo'n stimulans nodig."