Ga naar de inhoud
Red Lions
De Red Lions konden winnen in het hol van de leeuw.

Red Lions verslaan Nederland en bereiken finale Pro League hockey

 vr 28 juni 2019 23:47
België
einde
3-1
Nederland

De Belgisch hockeymannen hebben zich geplaatst voor de finale van de Pro League hockey, een prestigieus nieuw toernooi. In de groepsfase moest het 2 keer plooien voor Nederland, maar in de halve finale was de wereldkampioen wel op de afspraak.

België was 2e geëindigd in de groepsfase, maar met Nederland als tegenstander had het het niet getroffen. Niet alleen moest het nu het fanatieke thuispubliek trotseren, maar ook de 2 verloren groepsduels zinderden nog na bij de Lions.

 

Het was snel duidelijk dat beide landen een voorgeschiedenis hebben. In de 1e helft ging het er soms bits aan toe. Tussen de opstootjes in werd er ook nog 2 keer gescoord. Cosyns verlengde een strakke bal van Van Doren in doel, maar door defensieve onzekerheid hielp België Nederland toch weer in de match.

 

Na de rust was Nederland aanvankelijk sterker. Geleidelijk aan namen de Lions toch weer over en met een briljante actie van Boon klommen ze opnieuw op voorsprong. Toen Hendrickx er niet veel later met een strafcorner ook nog 3-1 van maakte, was het pleit beslecht. Nederland drukte nog wel, maar België kon opnieuw rekenen op een ijzersterke doelman Vanasch.

Verslag van België-Nederland

"Tegen Australië mag het nog 10% beter"

  • Arthur Van Doren: "Inzet was vandaag het codewoord. Het was niet altijd even goed, maar we deden op het juiste moment de juiste dingen. De zege was toch verdiend. Tegen Australië zullen we toch nog een stap moeten zetten. Zij zijn in topvorm, maar wij zijn ook scherp en hebben nog energie over. Australië doet een aanval op onze 1e plaats op de wereldranglijst, maar die willen wij niet zomaar afgeven.

 

  • Alexander Hendrickx: "Het was een goeie wedstrijd, heel fysiek. Ik raakte ook betrokken in een opstootje, maar die zaken gebeuren in het heetst van de strijd. Dat is al uitgepraat. De voorbije matchen hadden we niet ons beste spel getoond, maar nu stonden we er wel. En tegen Australië mag er nog 10% bij."

Het was soms een potige bedoening

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

21:46

België naar de finale!

De Red Lions spelen het professioneel uit. Zondag mag België tegen Australië bikkelen om de titel. Nederland speelt de troostfinale tegen Groot-Brittannië.
21:45
Het aftellen is begonnen, nog 60 seconden op de klok. Nederland ligt in de touwen.
21:43

Nog 3 minuten

Nederland blijft voorlopig met zijn doelman spelen, terwijl de tijd begint te dringen en Oranje toch 2 doelpunten nodig heeft. Al kan het in het hockey soms snel gaan.
21:39
Nederland timmert België nu met de rug tegen het eigen doel, maar daarin staat een opnieuw ijzersterke Vanasch.
21:36
Het is nog niet voorbij. Vanasch houdt Nederland van de aansluitingstreffer. De sfeer wordt ook weer wat grimmiger. De Nederlanders lijken zich moeilijk te kunnen verzoenen met een nederlaag.
21:35

GOAL: Vlam van Hendrickx

Er gaat dan toch eens een strafcorner binnen en het is er eentje van België. Hendrickx schuift de bal snoeihard onder doelman Blaak. 3-1, dit mag toch niet meer misgaan?
21:30
We zijn in het laatste kwart aanbeland en België lijkt alles onder controle te hebben. Hoe lang wacht Nederland om alles of niets te spelen en bijvoorbeeld zijn keeper te wisselen voor een veldspeler?
21:23

GOAL: Boon met de 2-1!

Tom Boon brengt België met een individueel nummertje in de cirkel toch weer op voorsprong. Een magistraal doelpunt van de Belgische aanvaller.
21:21
En ook Luypaert kan de Nederlandse doelman niet vloeren met een strafcorner. België zit wel weer in een betere fase.
21:18
Net als bij Nederland komen ook bij België de strafcorners er niet uit vandaag. Zo blijft het spannend, al is Oranje nu dominanter dan in de 1e helft.
21:12
Nederland stapelt nu de druk op, vooral met strafcorners. Maar het loopt allemaal goed af voor België.
21:09

Redding Vanasch

Vanasch bewijst opnieuw zijn grote waarde door een bijna gemaakt doelpunt te redden. Nederland krijgt wel een strafcorner.
20:50

Rust: 1-1

20:49
Op aangeven van de videoref krijgt Nederland een 2e strafcorner, maar ook die levert niets op. Het lijkt erop dat we met een gelijke stand gaan rusten.
20:44

GOAL: Gelijkmaker Nederland

Vanuit het niets komt Nederland op gelijke hoogte. De Belgische defensie laat zich wat rollen en uiteindelijk kan Galema voor de neus van Vanasch binnentikken.
20:36

België mag Nederland nu niet opnieuw in de match laten komen, zoals het in de groepsmatchen tegen Oranje wel 2 keer deed.

Floris Geerts (Play Sports)
20:35
België zet meteen door. Het publiek in Amsterdam is plots een stuk stiller.
20:34

GOAL: Cosyns met de 1-0!

De Belgen kunnen hun overwicht dan toch uitbuiten. Van Doren brengt de bal strak in de box en Cosyns verlengt in doel.