• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Lions vegen de vloer aan met Duitsland: 0-8!

  einde
  08

  De Belgen hebben hun pijnlijke dubbele nederlaag van afgelopen weekend tegen Nederland doorgespoeld met een klinkende overwinning op het veld van Duitsland. De Red Lions scoorden liefst 8 keer en incasseerden niets: 0-8.

  In de heenmatch begin juni in Wilrijk waren de Duitsers na een gelijkspel beter in de shoot-outs. België besefte dat het beter moest, maar verloor tegen Nederland zijn eerste 2 partijen in de Pro League. Zaterdag kansloos, zondag erg nipt na een pak gemiste strafcorners.

   

  In zijn eer gekrenkt ging de Belgische wereldkampioen en nummer 1 van de wereld vanavond als een wervelwind tekeer. Duitsland, de nummer 6, was het kind van de rekening in Krefeld. Voor de rust kon het nog de schade beperken (0-3), nadien ging het met de billen bloot (0-8).

   

  De cijfers zijn de zwaarste in deze eerste editie van deze Pro League, nooit eerder kon België Duitsland zo hard verslaan. De Belgen verstevigen hun 2e plaats in het klassement, waarvan de top 4 eind juni in Amsterdam de Final 4 speelt. Duitsland valt door dit verlies van de 4e naar de 5e plaats terug.

   

  De olympische kampioenen van Peking en Londen weerstonden de Belgen nog goed in het eerste kwart, maar 3 goals in het 2e kwart deed hen dood: 1 strafcorner van Hendrickx en 2 veldgoals van Dockier. Na de pauze maakten Hendrickx, Boon, Charlier (2x) en Wegnez het helemaal af.

   

  Schutters van België: Hendrickx (20' pc, 45' pc), Dockier (22', 30'), Boon (52'), Charlier (53', 55'), Wegnez (55').

  Tom Boon.

  Tweets over de match: