• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers verliezen van Duitsland, maar blijven in top 4 Pro League

  Hockey Pro League

  einde
  04

  De Belgische vrouwenhockeyploeg heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn ruime zege tegen Groot-Brittanië. België verloor kansloos van Duitsland met 0-4. De volgende match is tegen Nederland.

  De toon werd meteen gezet door de Duitse vrouwen, die getraind worden door ex-Red Lion Xavier Reckinger. Na 3 minuten scoorde Stapenhorst de 0-1. Diezelfde Stapenhorst maakte er na 10 minuten al 0-2 van met een absolute parel. Ze nam op de achterlijn de bal enkele meters mee op de stick, kwam naar binnen en scoorde.

   

  Ook in de tweede helft bleef het balbezit voor de bezoekers uit Duitsland. Met een geslaagde strafcorner maakte Grote er 0-3 van. De Red Panthers hadden ook wat pech bij de afwerking. Een schot spatte uit elkaar op de paal.

   

  Maar de technisch en fysieke superioriteit van de Duitse vrouwen bleef onmiskenbaar. Ook de derde trreffer van Stapenhorst mocht meer dan gezien worden. Zij legde de eindstand vast: 0-4 (zie video).

   

  In de stand blijft België Duitsland wel voor in de strijd om de vierde plaats. De eerste vier landen kwalificeren zich voor de Final Four van de Pro League.

  Samenvatting van de wedstrijd:

  Doelpunten

  • 3' Stapenhorst 0-1
  • 10' Stapenhorst 0-2
  • 40' Grote (SC) 0-3 
  • 58' Stapenhorst 0-4

  "Dit is een ander soort nederlaag dan vroeger"

  Aline Fobe was eerlijk en duidelijk in haar analyse. "Het was een moeilijke match. Duitsland was super efficiënt vanaf het begin en dat nekt ons. We hadden het wat moeilijker dan in de andere matchen om druk te zetten en zo kreeg Duitsland ruimte om hun beste spel te spelen."

  "In het eerste quarter hadden wij wel meer kansen, maar doordat zij zo efficiënt zijn, is het moeilijk om de bovenhand te nemen. Of ze beter tegen de hitte konden, weet ik niet. Ze hebben een match minder in de benen, maar dat mag je normaal niet voelen op dit niveau." 

   

  "We moeten hier nu niet te lang bij stilstaan. Dit is een compleet andere nederlaag dan de nederlagen die we vroeger leden. Met een aantal tactische analyses kunnen we dit oplossen. Als we de puntjes op de i zetten, mogen we vol vertrouwen voortdoen voor de top vier."