• home
 • video
 • pas verschenen

  Watducks schrijven geschiedenis en winnen als 1e Belgische club Euro Hockey League

  De Waterloo Ducks hebben de 12e editie van de Euro Hockey League gewonnen, de Champions League voor hockeyteams. In de finale werd Rot-Weiss Köln met 4-0 verslagen.

  Het journaal 19u met o.a. de historische zege van Waterloo Ducks in de Euro Hockey League

  De voorbije jaren waren het altijd de Dragons die de Belgische eer het hoogst hielden in de Euro Hockey League. In 2013 bereikten ze als eerste Belgische club ooit de finale, maar die verloren ze tegen Bloemendaal.

   

  Dit jaar sneuvelden de Dragons in de kwartfinales tegen de Waterloo Ducks. Waterloo was met een bang hartje aan de EHL begonnen, want het miste met Victor Charlet zijn sterkhouder achterin.

   

  Gelukkig kon het nog altijd beschikken over nationale doelman Vincent Vanasch, die in de halve finales tegen Mannheim al uitblonk, onder meer in de penaltyreeks, en dat tegen Rot Weiss Köln nog eens dunnetjes overdeed. Vanasch hield de Watducks met enkele prachtsaves 3 quarters lang in de race.

   

  Bij een zeldzame tegenaanval was het plots aan de overkant wél bingo voor Waterloo. Jeugdinternational Ghislain zette zijn team op voorsprong. De Belgen zaten nu helemaal in de zetel. Bij Keulen moesten ze hun doelman snel naar de kant halen om een extra aanvaller in te kunnen zetten, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. In de slotfase scoorden de Watducks nog 3 keer kort na elkaar.

  De doelpunten uit de finale

  Vincent Vanasch: "We schrijven geschiedenis"

  Simon Gougnard: "Ongelofelijk gevoel!"

  Gauthier Boccard: "Als eerste Belgische club ooit nemen we de Beker met de Grote Oren mee naar huis"

  Fase per fase

  1. 16 uur 40. Einde! De Waterloo Ducks schrijven geschiedenis: ze winnen als eerste Belgische club de EHL!
  2. 16 uur 39. Terwijl de coaches elkaar feliciteren, wordt ook de 4-0 nog in doel gelegd door Van Lierde.
  3. 16 uur 37. 2-0 en 3-0 kort na elkaar. In de laatste minuten moet Rot Weiss Köln alles of niets spelen en dus gaat de doelman van de Duitsers eruit. Waterloo kan 2x kort na elkaar profiteren, eerst met een strafcorner en daarna op de counter.
  4. 16 uur 14. Waterloo Ducks op voorsprong! Tegen de gang van het spel in komen de Waterloo Ducks zowaar op voorsprong. Terwijl aan de overkant Vincent Vanasch uitblinkt in doel kan William Ghislain scoren op een schaarse aanval van Waterloo.
  5. 15 uur 58. Waterloo Ducks beginnen aan het 3e kwart. De Belgen mogen de tweede helft van de finale op gang brengen.
  6. 15 uur 49. 0-0 aan de rust. De Waterloo Ducks houden goed stand. Doelman Vincent Vanash hield de Ducks recht tegen een sterk offensief van de Duitsers. .
  7. 15 uur 31. 1e kwart eindigt op 0-0. De finale is om 15.15u van start gegaan. De Waterloo Ducks houden Köln goed op afstand. De Duck spelen op de tegenaanval en hopen Köln te verrassen. Momenteel gaat het gelijk op; geen van de twee ploegen heeft grote kansen gehad.
  8. 22-04-2019.