• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Watducks schrijven geschiedenis en winnen als 1e Belgische club Euro Hockey League

  De Waterloo Ducks hebben de 12e editie van de Euro Hockey League gewonnen, de Champions League voor hockeyteams. In de finale werd Rot-Weiss Köln met 4-0 verslagen.

  Het journaal 19u met o.a. de historische zege van Waterloo Ducks in de Euro Hockey League

  De voorbije jaren waren het altijd de Dragons die de Belgische eer het hoogst hielden in de Euro Hockey League. In 2013 bereikten ze als eerste Belgische club ooit de finale, maar die verloren ze tegen Bloemendaal.

   

  Dit jaar sneuvelden de Dragons in de kwartfinales tegen de Waterloo Ducks. Waterloo was met een bang hartje aan de EHL begonnen, want het miste met Victor Charlet zijn sterkhouder achterin.

   

  Gelukkig kon het nog altijd beschikken over nationale doelman Vincent Vanasch, die in de halve finales tegen Mannheim al uitblonk, onder meer in de penaltyreeks, en dat tegen Rot Weiss Köln nog eens dunnetjes overdeed. Vanasch hield de Watducks met enkele prachtsaves 3 quarters lang in de race.

   

  Bij een zeldzame tegenaanval was het plots aan de overkant wél bingo voor Waterloo. Jeugdinternational Ghislain zette zijn team op voorsprong. De Belgen zaten nu helemaal in de zetel. Bij Keulen moesten ze hun doelman snel naar de kant halen om een extra aanvaller in te kunnen zetten, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. In de slotfase scoorden de Watducks nog 3 keer kort na elkaar.

  De doelpunten uit de finale

  Vincent Vanasch: "We schrijven geschiedenis"

  Simon Gougnard: "Ongelofelijk gevoel!"

  Gauthier Boccard: "Als eerste Belgische club ooit nemen we de Beker met de Grote Oren mee naar huis"

  Fase per fase

  1. 16 uur 40. Einde! De Waterloo Ducks schrijven geschiedenis: ze winnen als eerste Belgische club de EHL!
  2. 16 uur 39. Terwijl de coaches elkaar feliciteren, wordt ook de 4-0 nog in doel gelegd door Van Lierde.
  3. 16 uur 37. 2-0 en 3-0 kort na elkaar. In de laatste minuten moet Rot Weiss Köln alles of niets spelen en dus gaat de doelman van de Duitsers eruit. Waterloo kan 2x kort na elkaar profiteren, eerst met een strafcorner en daarna op de counter.
  4. 16 uur 14. Waterloo Ducks op voorsprong! Tegen de gang van het spel in komen de Waterloo Ducks zowaar op voorsprong. Terwijl aan de overkant Vincent Vanasch uitblinkt in doel kan William Ghislain scoren op een schaarse aanval van Waterloo.
  5. 15 uur 58. Waterloo Ducks beginnen aan het 3e kwart. De Belgen mogen de tweede helft van de finale op gang brengen.
  6. 15 uur 49. 0-0 aan de rust. De Waterloo Ducks houden goed stand. Doelman Vincent Vanash hield de Ducks recht tegen een sterk offensief van de Duitsers. .
  7. 15 uur 31. 1e kwart eindigt op 0-0. De finale is om 15.15u van start gegaan. De Waterloo Ducks houden Köln goed op afstand. De Duck spelen op de tegenaanval en hopen Köln te verrassen. Momenteel gaat het gelijk op; geen van de twee ploegen heeft grote kansen gehad.
  8. 22-04-2019.
  9. 16 uur 49. Köln is uitdager van Waterloo Ducks in finale. Köln wordt de tegenstander van Waterloo Ducks morgen in de finale van de Euro Hockey League. De Duitsers klopten Polo (uit Spanje) met 1-3.
  10. 14 uur 42. Waterloo Ducks naar de finale. Waterloo Ducks heeft zijn ticket voor de finale te pakken. Het klopte de Duitse club Mannheim na shoot-outs. Na een late treffer van William Ghislain leek Waterloo Ducks binnen de reguliere speeltijd al de finaleplaats op zak te hebben, maar op strafcorner wisten de Duitsers dankzij Gonzalo Peillat alsnog te scoren. In de shoot-outs moest Watducks-doelman Vincent Vanasch zich slechts één keer gewonnen geven. Pieter van Straaten, John-John Dohmen en Romain Penelle troffen raak. In de finale neemt Waterloo Ducks het op tegen de winnaar van het duel tussen het Spaanse Real Club de Polo Barcelona, dat Léopold in de achtste finales uitschakelde, en het Duitse Rot Weiss Keulen, dat in 2017 de Final Four won. De finale wordt maandag om 15.15u gespeeld. .
  11. 21-04-2019.
  12. 17 uur 53. Ook tegen Manheim kunnen we winnen. Zij hebben wel een sleper van wereldklasse, maar ons verdedigingssysteem bij strafcorners staat op punt. . Waterloo Ducks-aanvoerder John-John Domen.
  13. 13 uur 48. Waterloo Ducks klopt Dragons. Voor het eerst staat Waterloo Ducks in de Final Four van de Euro Hockey League. In het Belgische duel met Dragons opende Red Lion Guathier Boccard de score met een strafcorner. De Oostenrijker Uher bracht Dragons op gelijke hoogte met een strafcorner. In de shoot-outs stal Vincent Vanasch de show: hij hield 2 pogingen tegen. Zondag kijkt Waterloo Ducks Mannheim in de ogen.