vr 1 februari 2019 09:53
Nieuw-Zeeland
4-4
België

De Red Lions hebben verrassend niet kunnen winnen in Nieuw-Zeeland. Net als in Spanje gooiden de Belgen een voorsprong te grabbel: 4-4. In de shootout veroverde België wel een extra punt.

Shootout: Nieuw-Zeeland - België 2-4

De Red Lions namen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen, maar kregen meteen een koude douche na de strafbal van Inglis. Dat deerde België niet zo veel, want Charlier en Plennevaux zorgden voor een voorsprong bij de rust.

Ondanks de gelijkmaker van Sarikaya leek de wereldkampioen op weg naar een overwinning na knappe doelpunten van Van Doren en Charlier. Maar in 2 pijnlijke minuten gaven de Belgen de voorsprong helemaal weg.

Doelman Loic Van Doren werd gevloerd met een strafcorner en 1 minuut later ging zijn broer Arthur in de fout bij een controle. Jenness nam het cadeau gretig aan: 4-4. Ondanks verwoede pogingen konden de Red Lions niet meer scoren en bleef het bij een draw. In Spanje gaf België een 0-2-voorsprong nog uit handen.

In de shootout was België wel weer bij de les. Dankzij Van Aubel, Denayer, Wegnez en De Sloover wonnen de troepen van bondscoach McLeod de shootout en dat levert een extra punt op in de Pro League.

Doelpunten:

• 17' Inglis 1-0 (strafbal)
  • 19' Charlier 1-1
  • 27' Plennevaux 1-2
  • 35' Sarikaya 2-2
  • 37' Van Doren 2-3
  • 46' Charlier 2-4
  • 51' Woods 3-4 (strafcorner)
  • 52' Jenness 4-4

08:52
08:49

België wint shootout

Vanasch moet zich ook omdraaien na een score van Thomas, maar de Nieuw-Zeelander heeft de bal geraakt met de bolle kant van zijn stick. Zo winnen de Belgen de shootout met 2-4 en pakken ze een extra punt in de Pro League.
08:49
Arthur De Sloover mist ook niet voor België na een knappe draai en dito backhand: 2-4.
08:49
Jenness brengt Nieuw-Zeeland weer in het spoor van België: 2-3.
08:48
Victor Wegnez is de volgende Belg en ook hij scoort na een knappe dribbel: 1-3.
08:48
De aanvoerder van Nieuw-Zeeland, Tarrant, verrast Vanasch met een bal door de benen: 1-2.
08:47
Denayer is koelbloedig bij zijn poging: 0-2 voor België.
08:46
Doelman Vanasch stopt de poging van Inglis af, het blijft 0-1.
08:46
Van Aubel scoort bij de eerste Belgische poging: 0-1.
08:45
08:43
Er komt nog een shootout waarin een van de ploegen nog een extra punt kunnen pakken in de Pro League.
08:42

EINDE: 4-4

Net als in Spanje gooien de Red Lions een voorsprong van 2 goals te grabbel en moeten ze tevreden zijn met een punt: 4-4.
08:38
De Belgische bank haalt opgelucht adem, want de Red Lions komen goed weg bij een strafcorner voor Nieuw-Zeeland en even later moet doelman Loic Van Doren weer redding brengen met de voet.
08:35
Nieuw-Zeeland heeft moed gevat na die 4-4 en de Red Lions happen even naar adem. De Belgen lopen ook te lang met de bal aan de stick en vergeten die extra pass te geven.
08:30

GOAL: 4-4

De Red Lions geven de voorsprong in 2 minuten uit handen. Arthur Van Doren mist zijn controle en Jenness neemt het cadeau gretig aan: 4-4.
08:27

GOAL: 3-4

Na 2 strafcorners op een rij is het derde keer, goede keer voor Nieuw-Zeeland. Woods verschalkt de Belgische doelman Van Doren: 3-4.
08:19

GOAL: 2-4

Wat een heerlijke aanval van de Red Lions. De bal gaat snel rond op de tegenaanval en na knappe passes van Meurmans en Denayer mag Charlier heerlijk afwerken in de bovenhoek: 2-4, de buffer is er.