Red Lions pakken de scalp van olympisch kampioen Argentinië in Pro League

  Hockey Pro League

  einde
  24

  De Belgian Lions (FIH-1) hebben zich herpakt in de Pro League. Ze waren te sterk voor olympisch kampioen Argentinië (FIH-4). In Cordoba werd het 2-4.

  De Belgische hockeymannen hebben zich herpakt in de Pro League. De wereldkampioen kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij Tom Boon, maar met een slimme deviatie hing Lucas Vila de bordjes weer gelijk.

   

  De Red Lions drukten na de pauze door, maar het was even wachten op de voorsprong. Na een penaltycorner voor Argentinië ging het pijlsnel naar de overkant en Boccard kon in 2 keer scoren: 1-2. 

   

  Niet veel later leek de zege binnen. Wegnez tikte een schot van Plenneveaux binnen en Boon deed hetzelfde met een knal van Van Doren. De 2-4 van Martinez was niet meer dan een doekje voor het Argentijnse bloeden.

   

  De volgende wedstrijd voor de mannen van McLeod volgt komende vrijdag in Auckland tegen Nieuw-Zeeland. Twee dagen later volgt in Melbourne een duel met Australië.

   

  Bekijk het verslag van Argentinië-België (2-4)

  Boon: "Klein beetje revanche voor Olympische Spelen"

  Fase per fase

  1. 26-01-2019.
  2. 13 uur 52. Herbeleef de draw van de Red Lions in Spanje.

   Herbeleef de draw van de Red Lions in Spanje

  3. 13 uur 49. De wereldreis van de Red Lions.

   De wereldreis van de Red Lions

  4. 13 uur 46. De Red Lions beleven een drukke periode. Na de domper in Spanje bij hun eerste wedstrijd in de Pro League moeten ze nu aan de bak in Argentinië, de olympische kampioen.