• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions kloppen Pakistan en treffen Duitsland in kwartfinales

  WK hockey

  einde
  50

  De Red Lions hebben zich op het WK hockey overtuigend geplaatst voor de kwartfinales. Pakistan ging met 5-0 voor de bijl. Nu wacht Duitsland.

  Doelpunten:

  • 10' Hendrickx 1-0 (sc)
  • 13' Briels 2-0
  • 27' Charlier 3-0
  • 35' Dockier 4-0
  • 53' Boon 5-0 (sb)

  Ruim verslag van België-Pakistan op het WK hockey

  Red Lions laten zich niet verrassen door Pakistan

  België was op zijn hoede voor Pakistan, maar op één gevaarlijke actie in de beginfase aan toonde Pakistan niet echt zijn tanden. De Red Lions toonden hun surplus aan klasse al in het eerste quarter: Hendrickx opende de score met een strafcorner en Briels maakte de 2-0 na een knappe actie van De Kerpel.

   

  Als Pakistan nog enige hoop had op de kwartfinales, dan werd die hoop de kop ingedrukt net voor en net na de rust. Eerst scoorde Charlier via een Pakistaanse stick en net na de rust besliste Dockier de match na een knappe Belgische combinatie.

   

  De kopjes gingen naar beneden bij Pakistan en de Belgen konden de match uitspelen. Uiteindelijk mocht Tom Boon de eindstand op het scorebord zetten met een strafbal. Dat zal Boon een goed gevoel geven, want het was voor de aanvaller de eerste goal op het WK.

  In de kwartfinales nemen de Red Lions het donderdag op tegen Duitsland. De Duitsers hielden in groep D Nederland, Pakistan en Maleisië achter zich en mochten rechtstreeks naar de kwartfinales.

  "Eigenlijk voordeliger om deze match te moeten spelen"

  • Thomas Briels: "Als je op het WK met 5-0 wint van Pakistan om door te gaan naar de kwartfinales, dan mag je tevreden zijn. We wilden nu de hele match presteren, want dat was niet gelukt in de groepsfase. Ik denk dat iedereen nu met een goed gevoel van het veld stapt. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt door vroeg te scoren en daarna geloofde Pakistan er niet meer in."
  • Alexander Hendrickx: "Ik denk wel dat we ons niveau ten opzichte van de groepsfase hebben opgekrikt. Nu is het belangrijk, want het is alles of niets. Dus we zijn blij met het resultaat. Eigenlijk was het voordeliger om deze match te moeten spelen en ritme en vertrouwen opdoen. Nu op naar de kwartfinale tegen Duitsland. We weten dat we nog een stapje extra moeten zetten."
  • Florent Van Aubel (behaalde zijn 200e cap): "Het kan niet beter. Ik wist dat ik wellicht de 200 zou halen op het WK en in India maken ze daar altijd iets speciaals van. Als je dan op zo'n manier wint, dan kan het niet beter. Nu is het moment om een stapje extra te zetten. Vaak was het in het verelden op het besilssende moment net niet, maar we hebben geleerd. We trainen sinds augustus en als je ziet hoe we vandaag spelen, dan zijn we klaar voor Duitsland."

  Florent Van Aubel: "Zo mijn 200e cap, het kan niet beter"

  Thomas Briels: "Iedereen met goed gevoel van veld"

  Hendrickx: "Voordeliger om deze match te spelen"

  Fase per fase

  1. 13 uur 45. Einde: 5-0. De Red Lions hebben zich op het WK hockey overtuigend geplaatst voor de kwartfinales. Pakistan ging met 5-0 voor de bijl. In de kwartfinales wacht donderdag Duitsland.
  2. 13 uur 41. Pakistan is dicht bij de eerredder, maar Vanasch moet niet ingrijpen op de harde voorzet.
  3. 13 uur 40. Pakistan ontsnapt aan de 6-0. Tom Boon probeert met een harde voorzet Antoine Kina te bereiken voor de deviatie, maar die komt net te laat.
  4. 13 uur 39.
  5. 13 uur 36. GOAL: 5-0. Tom Boon mag de strafbal nemen en hij faalt niet. Boon maakt zijn eerste van dit WK.
  6. 13 uur 36. Strafbal voor België. Hendrickx legt opnieuw aan en schiet de bal tegen het lichaam van Rashid. dat betekent een strafbal voor de Red Lions.
  7. 13 uur 31. Het spel ligt even stil omdat de VAR geraadpleegd wordt door Pakistan. Ze betwisten een Belgische strafcorner, maar de VAR kan niet helpen.
  8. 13 uur 30. De Red Lions mogen 5 minuten met een speler meer spelen, want aanvoerder Ammad Butt krijgt een gele kaart onder de neus geduwd. .
  9. 13 uur 28. Van Aubel en Boccard combineren goed en die laatste kan Boon aanspelen. De aanvaller schiet op doel, maar zijn schot gaat naast. Boon zoekt nog naar zijn eerste goal op dit WK.
  10. 13 uur 28. Luypaert krijgt nu zijn kans op de strafcorner, maar een van de Pakistaanse verdedigers is snel uit het doel en devieert de bal naast.