• home
 • video
 • pas verschenen

  België opent WK hockey met nipte zege tegen Canada

  groepsfase WK hockey

  einde
  21

  De Red Lions hebben hun eerste wedstrijd op het WK hockey gewonnen: 2-1 tegen Canada. België was heer en meester tegen Canada, maar maakte zijn kansen niet af. Zondag speelt België tegen gastland India zijn tweede match.

  Ruim verslag van België-Canada op het WK hockey

  Doelpunten:

  • 3' Denayer 1-0,
  • 22' Briels 2-0,
  • 48' Pearson 2-1 (sc)

  Red Lions domineren, maar vergeten kansen af te maken

  België greep de Canadezen meteen bij de keel en dat resulteerde in de vroege voorsprong van Denayer. Hij devieerde een harde voorzet van Van Doren voorbij de Canadese doelman Kindler.

   

  De Belgen haalden de voet niet van het gaspedaal en Canada hapte naar adem. De 2-0 van Briels werd eerst nog afgekeurd voor een backstick, maar nog voor de rust haalde de Belgische aanvoerder toch zijn gram na alweer een knappe actie van Van Doren en een overstapje van De Kerpel.

   

  België ging ook na de pauze op zoek naar goals, maar de efficiëntie ontbrak bij de afwerking. Ook bij de 7 strafcorners konden de Belgen niet scoren. En als je je kansen niet afmaakt... dan valt de goal aan de overkant.

   

  Canada had even een goed moment en scoorde na geharrewar op een strafcorner de aansluitingstreffer: 2-1. Even leek België zichzelf dus nog in de problemen te brengen, maar uiteindelijk was de 3-1 nog dichterbij dan de 2-2. Zo beginnen de Red Lions met een nipte overwinning aan het WK in India.

  Bekijk de goals van de Red Lions

  Shane McLeod: "Wil om veel te scoren verblindde ons"

  "De drie punten zijn het belangrijkste. Er zullen heel wat teams niet met een zege aan het WK kunnen beginnen", zei bondscoach Shane McLeod na de 2-1 tegen Canada. "Maar we hebben nog veel om aan te werken, het was niet onze beste prestatie vandaag."

   

  "We verloren een beetje onze focus en verloren uit het oog wat goed werkte in de eerste helft", zocht McLeod naar een verklaring voor de mindere tweede helft van de Belgen. "Onze wil om het goed te doen en veel te scoren heeft ons een beetje verblind. We weten dat met dit format goals belangrijk kunnen zijn en de spelers gingen daar een beetje te nadrukkelijk naar op zoek."

  Denayer: "Altijd een beetje nervositeit in de eerste wedstrijd"

  Briels: "Het had eigenlijk niet spannend mogen zijn tegen Canada"

  Denayer: "Moesten controleren na de 2-1"

  Fase per fase

  1. 13 uur 59. Einde: 2-1. De Belgen hebben hun eerste zege beet op het WK hockey, maar het was heel nipt en dat was eigenlijk niet nodig. De Red Lions verzuimden om ondanks een resem kansen meer te scoren.
  2. 13 uur 58. Luypaert is er met een sleep push, maar hij ziet zijn poging naast gaan via een Canadese stick.
  3. 13 uur 57. Een Belgische strafcorner levert opnieuw geen treffer op, nochtans mochten de Belgen 3 keer uithalen. België krijgt wel een nieuwe kans.
  4. 13 uur 55. Briels heeft een knappe dribbel en voorzet in huis, maar Kindler gaat goed plat en haalt de voorzet eruit. We naderen de slotminuut.
  5. 13 uur 54. Gougnard mag oprukken en vergeet een ploegmaat af te spelen. Het resultaat is balverlies en een wenkende kans de kop ingedrukt.
  6. 13 uur 53. Een mooie aanval van Canada brengt de Red Lions even in verlegenheid. Sarmento, speler van Leuven, kan niet afwerken.
  7. 13 uur 52. "Het is niet de wedstrijd van Tom Boon". Floris Geerts (commentator Play Sports).
  8. 13 uur 50. Charlier treft de paal. Van Doren heeft weer een knappe pass in petto, Charlier haalt in één tijd uit en ziet zijn schot op de paal stranden. België was dicht bij de geruststellende 3-1.
  9. 13 uur 47. De Belgen proberen wat op balbezit te spelen tot de tijdstraf van Wegnez afgelopen is. Dat lijkt nu aardig te lukken, maar kansen afdwingen zit er even niet in.
  10. 13 uur 46. Komt de Belgische zege nog in gevaar? De Red Lions waren heer en meester, maar door de 2-1 en de man minder wordt het misschien nog even bibberen in het laatste quarter.