• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwartfinaledroom van Red Panthers spat uiteen na shoot-outs

  Het WK van de Red Panthers is geëindigd in de barragewedstrijd tegen Spanje. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0, maar in de shoot-outs gaven de Belgen hun ticket voor de kwartfinale uit handen. 

  Fase per fase

  1. 20 uur 50. Geen kwartfinale. Als 2e in de groep nam België (FIH-13) het op tegen Spanje (FIH-11) in een strijd om een ticket voor de kwartfinales. Na 60 minuten was er nog geen enkele keer gescoord en dus moest de wedstrijd beslist worden met shoot-outs. Dat is niet het sterkste punt van de Red Panthers, maar na vijf pogingen voor elk land stond het 2-2. Vanaf dan was elke misser fataal. Spanje scoorde, een poging van Versavel werd afgekeurd voor een obstructiefout.
  2. 20 uur 50.
  3. 20 uur 49. België-Spanje: 2-3. .
  4. 30-07-2018.
  5. 12 uur 59. "Onze eerste helft was één van de beste periodes sinds ik bondscoach ben. De speelsters speelden bevrijd in een toch erg belangrijke match die gewonnen moest worden. In de tweede helft zat er meer afval in ons spel, maar de eindbalans is zeer positief.". Niels Thijssen, bondscoach Red Panthers.
  6. 12 uur 56. Thijssen: "Het vertrouwen moeten we vasthouden". "Er begint nu een heel nieuw toernooi voor ons", beseft bondscoach Niels Thijssen. "Meteen na de wedstrijd hebben we de speelsters gefeliciteerd, maar ook gewaarschuwd dat de euforie maar van korte duur mag zijn. Dit succesje geeft ons vertrouwen en dat moeten we vasthouden, maar we moeten ons ook concentreren op de volgende opdracht: Spanje. We moeten gerecupereerd zijn en mentaal klaar zijn voor dat duel.".
  7. 29-07-2018.
  8. 23 uur 38. De Red Panthers werden tweede in hun groep en spelen nu een barragewedstrijd om een plaats te versieren in de kwartfinales. De Belgen (FIH-13) nemen het op tegen Spanje (FIH-11). De partij staat maandag op het programma.