De Red Wolves verloren nipt van Griekenland.

Moedige Red Wolves gaan strijdend ten onder tegen slimme Grieken

wo 3 november 2021 21:46

De Red Wolves hebben hun eerste wedstrijd richting het WK 2023 verloren van Griekenland. Een jonge Belgische ploeg bleef na een inhaalrace strijden tot de laatste seconde, maar de slimme bezoekers gingen met de overwinning aan de haal. Eindstand: 27-29.

Vernieuwde ploeg start sterk

De Red Wolves, met heel wat nieuwe en jonge namen, begonnen kwiek aan de wedstrijd. Scoren lukte niet in de openingsminuten, tot Yannick Glorieux een strafworp staalhard in het doel verwerkte. De Red Wolves tankten vertrouwen en bouwden de voorsprong uit naar 3-1.

Griekenland was niet onder de indruk en vertrouwde op de snelle omschakeling. Een sterke troef van de bezoekers die zijn effect niet miste. Halfweg de eerste helft was er geen sprake meer van een kloof: 6-6.

De thuisploeg had niet altijd het geluk aan zijn zijde. Meermaals troffen de Wolves het doelkader. Aan de overkant stuitte Griekenland dan weer op doelman Lettens. Met 7 reddingen hield hij de stand lang in evenwicht, maar een eindsprint van de bezoekers resulteerde in een voorsprong bij de rust: 12-14.

Red Wolves geven zich niet zomaar gewonnen

Al na 7 minuten in de tweede helft dichtten de Red Wolves het kloofje met de Grieken. Onder impuls van De Beule en Glorieux - die foutloos bleef vanaf de strafworplijn - lag de wedstrijd vroeg in de tweede helft helemaal opnieuw open.

De Belgen namen de bovenhand en konden zelfs proeven van de voorsprong, maar met een man minder kantelde de wedstrijd opnieuw. De Grieken maakte slim gebruik van het lege doel bij de Belgen. In enkele minuten keken de Wolves tegen een achterstand van 4 doelpunten aan.

Die kloof probeerden de Wolves tot op de laatste seconde te dichten, tevergeefs. Griekenland speelde de wedstrijd slim uit. Zondag speelt België in en tegen Kosovo zijn tweede groepswedstrijd.

Kevin Jacobs: "Iets te veel balverliezen op cruciale momenten, en iets te weinig risico's genomen"

Yannick Glorieux: "Waar loopt het fout? Puur concentratieverlies"

Jeroen De Beule: "Het was absoluut niet goed genoeg"

4. België 1 0 0 1 -2 0

De top 2 van de groep stoot door naar de volgende kwalificatieronde.

WK-kwalificatie

21:44

Griekenland wint: 27-29

De Red Wolves krijgen de kloof niet meer gedicht. Griekenland speelt de wedstrijd slim uit en wint met 27-29. Zondag volgt de volgende uitdaging van de Belgische handballers tegen Kosovo.

21:42

Nog een puntje: 26-27

De Belgen hebben na enkele bestraffingen het numerieke overwicht op het veld. Daar profiteren de Wolves van om de kloof met Griekenland te dichten.

21:32

Wolves moeten achtervolgen: 22-26

België krijgt een dipje in de wedstrijd, waar de Grieken slim gebruik van maken. In enkele minuten kijken de Wolves tegen een achterstand van 4 punten aan.

21:24

Opnieuw gelijk: 20-20

Twee keer makkelijk balverlies bij de Belgen leidt tot twee eenvoudige goals voor Griekenland. De stand weer in evenwicht, nog ruim 10 minuten te gaan.

21:17

Zowaar de voorsprong: 19-17!

De Red Wolves komen onder stoom. Glorieux gooit de tweepuntenkloof op het scorebord. Houden de Belgen die voorsprong vast de komende 20 minuten?

21:12
21:11

16-16!

Na 7 minuten in de tweede helft is het kloofje gedicht. Onder impuls van De Beule en Glorieux - die foutloos blijft vanaf de strafworplijn - ligt de wedstrijd opnieuw helemaal open.

21:03

Tweede helft!

De Red Wolves hebben nog een halfuur om de (kleine) achterstand nog weg te werken. Lukt dat, of duwen de Grieken door?

20:49

Ruststand: 12-14

Een goeie helft van de "vernieuwde" Red Wolves resulteert in een klein kloofje bij de rust. De Grieken waren razendsnel in de omschakeling, die de Belgen veel pijn deed.

Tweemaal wist de thuisploeg een tweepuntenkloof te dichten, met dank aan 7 reddingen van doelman Lettens.

Toch slaagden de bezoekers in de slotminuten van de eerste helft opnieuw een kloofje te slaan. De Wolves zijn op achtervolgen aangewezen.

20:40
20:36

Belgen maken er een aangename wedstrijd van: 8-8

De Red Wolves waren even op achtervolgen aangewezen na snelle omschakelingen van de Grieken. Maar na secuur verdedigen en enkele individuele acties, brachten de Belgen de stand weer in evenwicht. De Wolves hebben niet altijd het geluk aan hun zijde: het doelkader was al meermaals spelbreker voor de thuisploeg.

20:24

4-4 na goede openingsfase

De Red Wolves zijn goed aan de partij begonnen. Na een knalstart - met een 3-1-voorsprong - komen de Grieken wat beter in de wedstrijd. Het ritme ligt hoog, het gaat goed heen en weer. Dat vertaalt zich ook op het scorebord: na 10 minuten in de eerste helft staat het 4-4.

20:14

START!

De Belgische handbalmannen zijn begonnen aan hun duel tegen Griekenland. We houden jullie hier op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

20:10
10:01

De Red Wolves openen hun kwalificatiecampagne voor het WK van 2023 met een thuiswedstrijd tegen Griekenland. U kunt die wedstrijd vanavond live bekijken vanaf 20.05 u op het kanaal van Ketnet of met livestream op deze pagina.