• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BENE-League: Leider Bocholt boekt 11e zege van het seizoen

  In de Belgisch-Nederlandse handbalcompetitie blijft Achilles Bocholt het klassement aanvoeren. Ook Tongeren bracht het team niet van de wijs.

  Fase per fase

  1. 11e zege voor Bocholt

   Bocholt heeft op de 12e speeldag zijn 11e zege van het seizoen geboekt. Tongeren deed mee tot 10-12, daarna moest het de leider laten gaan. De attractieve wedstrijd eindigde op 30-38. NeLo verraste met een zege tegen de Nederlandse kampioen Aalsmeer (37-26). Onderaan het klassement deelden Quintus en Sasja de punten (24-24). Meer uitslagen: Wezet - Hurry Up 34-27, Bevo - Hasselt 31-28 en Volendam - Lions 26-30.
  2. Bocholt wint topper

   Titelverdediger Bocholt heeft zijn kandidatuur voor een nieuwe eindzege in de BeNe-League kracht bijgezet. In de topper versloeg het eerste achtervolger Wezet met 27-30.
  3. Drie Belgische zeges

   Hasselt (in Tongeren), Sporting NeLo (bij Quintus) en Bocholt (bij Wezet) hebben voor de Belgische overwinningen gezorgd.
  4. Bocholt wint na thriller

   Terwijl Wezet niet al te veel problemen had met Hasselt had Bocholt een moeilijke avond thuis tegen Volendam. Op 1 minuut van het einde stond het nog 30-30, maar daarna misten beide ploegen enkele kansen. Vlak voor de verlengingen trof Wertelaers dan toch raak voor Bocholt.