• home
 • video
 • pas verschenen

  Wezet weert zich, maar Bocholt wint 3e BENE-League op een rij

  Achilles Bocholt heeft voor de 4e keer de BENE-League handbal gewonnen, voor het 3e jaar naeen. In de finale van de Belgisch-Nederlandse handbalcompetitie kon een verdienstelijk Wezet in de Lotto Arena in Antwerpen niet op tegen de frisheid en ervaring van Bocholt. Herbeleef hieronder nog eens de 12e editie van de BENE-League.

  Final 4  
  Halve finales Bocholt Aalsmeer 35-28
    Wezet Lions 42-39
  3e plaats Aalsmeer Lions 22-38
  Finale Bocholt Wezet 30-27

  Fase per fase

  1. 18 uur 22. Wezet-coach Douven: "Ik had niet verwacht dat we zo voor de dag gingen komen".

   Wezet-coach Douven: "Ik had niet verwacht dat we zo voor de dag gingen komen"

  2. 18 uur 07. Bocholt-coach Lenders: "Het was een hele mooie finale".

   Bocholt-coach Lenders: "Het was een hele mooie finale"

  3. 18 uur 06. Spooren: "We zijn geschiedenis aan het schrijven".

   Spooren: "We zijn geschiedenis aan het schrijven"

  4. 17 uur 45. Wezet haalt zilver niet op. Bij de podiumceremonie kwam Wezet uit protest zijn zilveren medailles niet ophalen. De ploeg moest vandaag ook de terugmatch in de kwartfinale van de Challenge Cup in Rusland spelen. Daar stuurde het een B-ploeg naartoe, de A-ploeg kwam naar Antwerpen. Het was een frustrerend feit voor Wezet, dat voor het eerst een Europese kwartfinale haalde én voor het eerst de Final 4. Assistent Pieter Vanloo sprak de Lotto Arena toe: "Wij willen protesteren met de manier waarop het gegaan is. Maar dit doet geen afbreuk aan de winst van Bocholt. Proficiat!".
  5. Wezet toont zich een meer dan waardige opponent bij zijn debuut. 17 uur 40.
  6. 17 uur 35. Bocholt triomfeert opnieuw. Achilles Bocholt heeft voor de 4e keer (een record) de BENE-League handbal gewonnen, voor het 3e jaar naeen. In de finale van de Belgisch-Nederlandse handbalcompetitie kon een verdienstelijk Wezet niet op tegen de frisheid en ervaring van Bocholt: 30-27. Daarmee wint de best BENE-ploeg: Bocholt verloor maar 1 keer dit seizoen en klopte Wezet ook 3 keer eerder dit seizoen in de reguliere competitie en in de beker.
  7. 17 uur 34. Wezet begint het best. Vooraf werden vraagtekens geplaatst bij de fysieke paraatheid van Wezet, dat gisteren 20 minuten verlengingen moest spelen om Lions af te houden in de halve finale. Bocholt had makkelijker van Aalsmeer gewonnen. Wezet begon evenwel het best aan de finale en kwam 0-2 en 4-6 voor. Bij 8-7 kwam Bocholt een eerste keer op voorsprong. Rusten deed Wezet evenwel met een 12-13-voorsprong. Meteen na de pauze duwde een fysiek sterk Bocholt evenwel door: 20-16. Vooral dankzij de goals van Kedziora, die volgend seizoen naar Wezet verhuist. Wezet kwam nog tot 22-22 terug, maar naar het einde kwam er weer een kloof van 4 goals.