Thomas Pieters mist knock-outfase, Scottie Scheffler wint WK matchplay en is nieuwe nummer 1

Thomas Pieters heeft de groepsfase niet overleefd op het WK matchplay. In een spannend en beslissend duel tegen titelverdediger Billy Horschel moest Pieters winnen, maar de match draaide uit op een gelijkspel. De Amerikaan Scottie Scheffler pakte na 5 wedstrijddagen de trofee in Austin.

groepsfase
R1 Thomas Pieters Tom Hoge (VS) 2&1 (Pieters)
R2 Thomas Pieters Min Woo Lee (Aus) 1 up (Lee)
R3 Thomas Pieters Billy Horschel (12) tie
stand in groep 12    
    W V G ptn
1. Billy Horschel (VS) 3 0 1 3
2. Thomas Pieters 3 1 1 2
3. Min Woo Lee (Aus) 3 1 1 2
4. Tom Hoge (VS) 3 2 1 1
De 16 groepswinnaars stoten door naar de knockoutfase.

WGC match play

  1. 06 uur 59. Amerikaan Scheffler is eindwinnaar en wordt nummer 1 van wereld. De Amerikaan Scottie Scheffler heeft zich na een golfmarathon van 5 dagen de beste getoond in de WGC-Dell Technologies Match Play (12 miljoen dollar). In de finale versloeg hij zijn landgenoot Kevin Kisner met 4 slagen voorsprong en 3 holes nog voor de boeg. Scheffler, die vorig jaar de finale speelde maar zijn meerdere moest erkennen in zijn landgenoot Billy Horschell, was in de halve finale met 2&1 de betere over Dustin Johnson, die in 2017 het toernooi won. Scheffler, die dit seizoen zijn grote doorbraak maakte met overwinningen in de Phoenix Open en 3 weken geleden de Arnold Palmer Invitational, nam het in de finale op tegen Kisner, die in de halve finale de Canadees Corey Conners met 2 up versloeg. Scheffler nam op de eerste 6 holes 3 punten voorsprong, die hij niet meer zou afstaan. De 25-jarige scoorde op de 14e hole nog een birdie, waarmee hij een 4&3-overwinning boekte. Voor Scheffler is het zijn derde overwinning op pakweg zes weken. Hij wordt meteen ook de nieuwe nummer een op de wereldgolfranglijst. Hij lost de Spanjaard Jon Rahm af en is de 25e naam op de golftroon. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de Corey Conners, die Dustin Johnson met 3&1 versloeg. .
  2. 28-03-2022.
  3. 08 uur 26. Pieters ziet het door de vingers glippen. Thomas Pieters heeft zich niet kunnen plaatsen voor de knockoutfase op het WK match play. In het beslissende 3e groepsduel moest de Belg titelverdediger Billy Horschel verslaan om door te stoten, maar het spannende duel draaide uit op een gelijkspel. Een ontgoocheling voor Pieters, die 5 birdies en geen enkele bogey op zijn scorekaart moest schrijven. Onze landgenoot had uitstekende papieren om te winnen: met nog 2 holes te spelen stond hij 2 up. Maar Horschel sloeg 2 van zijn 6 birdies op de laatste twee holes en zorgde zo nog voor een gelijkspel en de uitschakeling van Pieters. .
  4. 26-03-2022.
  5. 21 uur 25. Pieters met de rug tegen de muur. Thomas Pieters heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn goeie start in Austin. De Belg verloor donderdag in zijn tweede wedstrijd van de Australiër Min Woo Lee. Nochtans zag het er lange tijd goed uit voor Pieters, die terugknokte na een vroege achterstand. Met 2 up na 14 holes kon hij de overwinning al ruiken, maar Lee won holes 15 en 16. Op hole 17 werd Pieters genekt door de wind. Zijn afslag belandde in de penalty area en zo verloor onze landgenoot de hole. Pieters moest de laatste hole winnen om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zijn putt voor een birdie ging rakelings naast de cup. Pieters staat nu met de rug tegen de muur en is morgen verplicht om titelverdediger Billy Horschel te verslaan om door te stoten naar de knockoutfase, want alleen de 16 groepswinnaars gaan door. .
  6. 24-03-2022.
  7. 22 uur 28. Goeie start voor Pieters. Thomas Pieters heeft op de openingsdag zijn duel tegen de Amerikaan Tom Hoge gewonnen. Pieters begon furieus aan de partij en stond iets voor halfweg zelfs 5 holes voor (elke "gewonnen" hole levert een punt op in match play). Hoge zette in de kering nog een comeback in, maar met een birdie op de 15e hole was het Amerikaanse verzet toch gebroken. 2 holes later zat de wedstrijd er al op. Morgen neemt Pieters het op tegen de Australiër Min Woo Lee, die zijn match verloor tegen Billy Horschel. Horschel en Pieters leiden in groep 12. Enkel de groepswinnaar stoot door. .