Ga naar de inhoud

Thomas Detry grijpt nipt naast zijn eerste zege op de European Tour

Thomas Detry heeft net naast over overwinning gegrepen op de Scottish Open. De Belg moest net als Matt Fitzpatrick het onderspit delven in een play-off, de overwinning was voor de Australiër Min Woo Lee.

  score R1 R2 R3 R4
1. Min Woo Lee (Aus) -18 68 69 65 64
2. Thomas Detry -18 66 65 68 67
2. Matt Fitzpatrick (Eng) -18 66 66 67 67
35. Thomas Pieters -9 68 72 67 68
88. Nicolas Colsaerts -1 69 72    

European Tour

  1. 20 uur 17. Net niet voor Detry. Thomas Detry is er niet in geslaagd om zijn eerste toernooi op de European Tour te winnen. De overwinning op de Scottish Open was voor de Australiër Min Woo Lee. Detry begon zondag samen met de Engelsman Matt Fitzpatrick als leider aan de slotdag. De Belg sloeg 6 birdies, maar moest ook twee bogey's noteren. Vooral die tweede, op hole 14, bleek Detry zuur op te breken. Hij eindigde net als Fitzpatrick en Lee met -18 na vier dagen en dus werd er een play-off gespeeld op de 18e hole (par 4). Daarin trok Lee het laken naar zich toe. Detry en Fitzpatrick hadden allebei 4 slagen nodig, maar de Australiër lukte een birdie. Geen eerste European Tour-triomf voor Detry dus, al kan hij zich wel troosten met een ticket voor de British Open - een van de vier Majors - volgend weekend. .
  2. 11-07-2021.
  3. 19 uur 11. Detry blijft op kop. Thomas Detry staat ook na drie dagen nog steeds aan de leiding op de Scottish Open. De Belg sloeg zaterdag een eagle en twee birdies, maar moest ook een bogey op zijn scorekaart schrijven. Na een rondje van 68, drie slagen onder de par van de baan, blijft Detry zo aan de leiding. Jon Rahm, de nummer 1 van de wereld, had zaterdag één slag meer nodig en prijkt nu op de 3e plaats. Detry heeft op de 1e plaats het gezelschap van de Brit Matt Fitzpatrick, die zijn rondje afwerkte in 67 slagen. Thomas Pieters deed het zaterdag ook prima met een ronde van 67 slagen. Pieters kon zo wat terrein goedmaken na zijn mindere dag gisteren. .
  4. 12 uur 35. Detry: "Ik hou van deze baan". Thomas Detry glunderde na zijn sterke start in Schotland. "Ik heb twee heel goede dagen achter de rug", zei hij. "Goede afslagen, kalm gebleven en gedaan wat ik moest doen. Ik hou van deze baan. Vorig jaar heb ik hier een ronde van 64 slagen neergezet." "Ik heb de voorbije maanden twee keer van een major mogen proeven en de Rolex toernooien leunen er tegen aan. Je speelt hier tegen de beste spelers van de wereld en dat is gewoon fantastisch. Als ik de twee volgende dagen zo verder doe, kan ik volgende week deelnemen aan het Open Championship." .
  5. 12 uur 33. Detry blijft indruk maken. Thomas Detry is ijzersterk bezig in Schotland. Na de 2e ronde deelt hij de leiding met nummer 1 van de wereld Jon Rahm. Hij bleef 6 slagen onder par in North Berwick en staat op kop met 131 slagen. Thomas Pieters staat 62e met 140 slagen. Hij kende een mindere 2e ronde, maar haalde wel net de cut. Nicolas Colsaerts had een slag meer nodig dan Pieters en is uitgeschakeld. .
  6. 10-07-2021.
  7. 22 uur 10. Detry schittert tussen wereldtop. Met een gedeelde vierde plaats, na een openingsronde van 66 slagen, heeft Thomas Detry zich tussen de wereldtop genesteld op het Schots Open golftoernooi in North Berwick. De Brusselaar putte op zijn eerste tien holes twee birdies weg en moest één bogey op zijn scorekaart zetten. Maar vooral zijn 4 birdies op de laatste 5 holes vielen op. Met zijn gedeelde vierde plaats doet hij even goed als de Spanjaard Jon Rahm, de US Open-kampioen en nummer 1 van de wereld.  Ook Thomas Pieters liet een goede indruk na. Met een foutloze eerste ronde van 68 slagen opende de Antwerpenaar op de 27e plaats. Nicolas Colsaerts liep een ronde van twee onder par en dit na vijf birdies en drie bogeys, wat hem een gedeelde 45e plaats opleverde.  .