Eagle op laatste hole brengt Thomas Detry nog naar vierde plaats

  De golfers zijn nog een beetje blijven hangen in Cyprus. Thomas Detry eindigde net als vorige week in de top 10. Hij werd 4e in een speciaal format.

  Cyprus Showdown

  1. 17 uur 45. Eagle op slothole brengt Detry op 4e plaats. Thomas Detry blijft de toptiennoteringen aan elkaar rijgen. Met een ronde van 67 slagen is hij vierde geworden in de shootoutfinale van de Cyprus Showdown golf.  Detry werd uit koers geslagen door een double bogey op hole 7 en bogey op hole 8, maar gaf niet op. Met onder meer een eagle op zijn laatste hole eindigde hij als vierde. Het is in 2020 al zijn 6e ereplaats in de top 10.  .
  2. 17 uur 44. Jonge Schot MacIntyre wint. Robert MacIntyre heeft de eerste Cyprus Showdown gewonnen. De Schot had de beste slotronde in huis in het speciale format waarbij de iedereen op 0 aan de slotronde begon. Voor de 24-jarige MacIntyre is het de eerste zege op de European Tour. .
  3. 08-11-2020.
  4. 16 uur 50. Detry haalt de finale. Thomas Detry heeft zich op de valreep kunnen plaatsen voor de slotdag van de Cyprus Showdown. Onze landgenoot legde zijn derde ronde af in 68 slagen, net genoeg voor de finale: 19 golfers strijden zondag voor de zege, de scores worden weer op 0 gezet. .
  5. 10 uur 49. Thomas Detry heeft zich met een tweede opeenvolgende ronde van 66 slagen vlot geplaatst voor de eindfase op het Cyprus Showdown. Hij moest deze ochtend zijn tweede ronde nog afwerken en sloot die af op een gedeelde vijfde plaats. .
  6. 07-11-2020.
  7. 20 uur 43. Detry zakt beetje weg, Colsaerts haalt cut niet. Thomas Detry heeft zijn tweede ronde op de Cyprus Showdown niet helemaal kunnen afwerken door de invallende duisternis.  Met een voorlopige dagscore van -4 is hij wel wat weggezakt naar de gedeelde negende plaats met -9. Detry moet morgenvroeg nog twee holes afwerken en kan dus nog wat klimmen in het klassement. De leidersplaats is voorlopig voor de Welshman Jamie Donaldson met een totaalscore van -12. Ook hij kon zijn tweede ronde niet helemaal afwerken. Nicolas Colsaerts werkte wel alle holes af, maar deed het niet zo goed. Met een dagscore van +1 werd hij gedeeld 87e. De Brusselaar haalt zo de cut niet. .
  8. 06-11-2020.
  9. 18 uur 01. Detry pikt de draad van vorige week op. Thomas Detry staat na een openingsronde van 66 slagen (vijf onder par) op een gedeelde tweede plaats in het Cyprus Showdown (European Tour/1 miljoen euro), dat wordt gespeeld op de Aphrodite golfbaan in het Cypriotische Paphos. De 27-jarige Brusselaar, die vorige week op dezelfde golfbaan tiende werd in de Cyprus Open, putte op zijn eerste acht holes vijf birdies weg. Na een bogey op hole twaalf en een birdie op de dertiende hole kwam de nummer 82 op de wereldgolfranglijst uit op 66 slagen, vijf onder par. In de tussenstand telt Detry een slag meer dan de Schot Robert MacIntyre, die de leiding waarneemt. .
  10. 18 uur . Ik speelde vandaag een zeer stabiele ronde en blijf gewoon verder spelen zoals vorige week. Ik maakte meteen ook een goede start. Ik denk dat ik slechts een green heb gemist. Hopelijk kan ik morgen de positieve lijn voortzetten en kan ik mij bij de laatste 32 scharen. Ik ben vooral tevreden met de vorderingen die ik maak, iets wat ik te danken heb aan de goede samenwerking met mijn trainers en coaches. Dit jaar heb ik slechts een keer de cut gemist en dat tijdens de British Masters net na de eerste lockdown. Thomas Detry.
  11. 17 uur 59. Mindere start van Colsaerts. Nicolas Colsaerts had voor zijn eerste ronde 71 slagen nodig en dit na twee birdies en twee bogeys, wat zich vertaalde in een gedeelde 62e plaats. De Brusselaar zal wel een tandje moeten bijsteken wil hij zich plaatsen voor de eindfase.  Zo worden de eerste twee ronden gespeeld in de strokeplay discipline. Vanaf de derde ronde worden de scores op nul gezet en speelt de top-32 en gelijken verder in een shootout en dit met rechtstreekse uitschakeling. .
  12. 17 uur 59.