• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Italiaan verpest verjaardagsfeest van Nederlander op Belgian Knockout

  Het Belgian Knockout-golftoernooi heeft dit jaar een Italiaanse winnaar gekregen. Guido Migliozzi klopte in de finale feestvarken Darius van Driel. Thomas Detry zette met een 13e plaats de beste Belgische prestatie neer in 's Gravenwezel. Thuisspeler Thomas Pieters eindigde op de 76e plaats.

  Eindfase Belgian Knockout

  finale Migliozzi (Ita) -3 Van Driel (Ned) +1
  halve finales Havret (Fra) +1 Van Driel (Ned) -1
    Ferguson (Sch) par Migliozzi (Ita) -3
  kwartfinales Southgate (Eng) -1 Van Driel (Ned) -2
    Havret (Fra) -3 Siem (Dui) +2
    Wiesberger (Oos) -1 Migliozzi (Ita) -2
    Ferguson (Sch) -1 Green (Mal) par

  Ruim verslag van het Belgian Knockout-golftoernooi

  Fase per fase

  1. 17 uur 20. Detry beste Belg. Thomas Detry zet met een 13e plaats in de eindrangschikking de beste Belgische prestatie neer op de Rinkven-golfclub. Kevin Hesbois eindigt op de 38e plaats, thuisspeler Thomas Pieters vindt u pas op de 76e plaats terug. .
  2. 17 uur 17.
  3. 17 uur 16.
  4. 17 uur 15. Italiaan Migliozzi klopt Nederlander Van Driel in finale. Guido Migliozzi heeft de voorbije dagen het stabielst gespeeld. In de finale verpest hij het feest van Darius van Driel. Het feestvarken verliest op zijn 30e verjaardag met +1 tegenover -3 voor de Italiaan. Migliozzi (22) boekt zijn 2e zege in de European Tour. Eerder dit jaar zette hij de beste score neer in Kenia.
  5. 02-06-2019.
  6. 21 uur 41. Kevin Hesbois, de tweede Belg die zich kon plaatsen voor de knock-outfase, verloor in zijn eerste wedstrijd met twee slagen verschil van de Zuid-Afrikaan JC Richie.
  7. 21 uur 40. Ik ben echt teleurgesteld. Ik speel drie goede wedstrijden, waarin ik slechts één keer in de fout ga en dan ga je onderuit op de op één na laatste hole. Jammer, ik had er op de finaledag willen bij zijn. Thomas Detry.
  8. 21 uur 39. Geen finaledag voor Detry. Thomas Detry heeft nipt naast een ticket voor de kwartfinales gegrepen. Onze landgenoot begon goed aan zijn eerste duel en klopte de Fransman Adrien Saddier met twee slagen verschil. Ook de Australiër Wade Ormsby moest wijken na drie birdies op een rij van Detry. Maar de Maleisiër Gavin Green gunde Detry geen plek op de finaledag. .
  9. 01-06-2019.
  10. 20 uur 59. Pieters en Colsaerts uitgeschakeld voor eigen publiek.

   Pieters en Colsaerts uitgeschakeld voor eigen publiek

  11. 20 uur 37. Ik heb keihard gevochten om terug te komen, maar het mocht net niet zijn. Ik ben blij met hoe ik heb gespeeld. Ik kom uiteraard terug dit weekend om te supporteren voor Hesbois en Detry. Thomas Pieters.
  12. 19 uur 42. Engelsman op kop. De leidersplaats in Antwerpen is voorlopig voor de Engelsman Chris Paisley. Met -12 golft hij voorlopig op een ander niveau. Vanaf morgen wordt in duo's gespeeld. De winnaar gaat telkens door naar de volgende ronde.
  13. 19 uur 41. Verrassende Hesbois en Detry doen het wel goed. Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zijn er dus niet in geslaagd zich te plaatsen. Twee andere Belgen hebben meer geluk: Thomas Detry en de verrassende Kevin Hesbois. Die laatste bleef vandaag 2 slagen onder par en zit voorlopig aan -5. Detry doet met -3 na twee dagen iets minder.
  14. 19 uur 39. Pieters out voor eigen volk. Thomas Pieters heeft zich voor eigen volk net niet kunnen plaatsen voor de knock-outfase. Onze landgenoot speelde vandaag een indrukwekkende tweede ronde van 6 slagen onder par. Hij komt uiteindelijk 1 slag te kort voor de play-offs voor een plaats bij de beste 32 van zijn tabelhelft. Gisteren miste Pieters nonchalant door met 1 hand te putten vanop een halve meter. Die misser komt hem vandaag duur te staan. Ook voor Nicolas Colsaerts zit de Belgian Knockout erop na twee dagen.
  15. 31-05-2019.
  16. 14 uur 24. Nachtmerrie voor Thomas Pieters. Voor Thomas Pieters is de eerste ronde dramatisch verlopen. De beste Belg op de wereldranglijst vond nooit het juiste ritme en gevoel en dat was ook af te lezen uit zijn score: +6 en 77 slagen. Hij zal een mirakel nodig hebben om het weekend te halen.
  17. 14 uur 19. Goeie start voor Thomas Detry . Thomas Detry, samen met Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters, de gastheer van de Belgian Knockout, is goed begonnen aan het Belgische toernooi. Met 5 birdies en slechts 1 bogey staat Detry in de top 10 van zijn tabelhelft.