• home
 • video
 • pas verschenen

  Woods wordt 2e, "blije" Pieters 6e in PGA Championship: "Had eindelijk nog eens gevoel dat ik kon winnen"

  Brooks Koepka heeft op de Bellerive Country Club in het Amerikaanse Saint Louis de laatste major van het seizoen gewonnen. De Amerikaan haalde het in het PGA Championship voor Tiger Woods. Thomas Pieters eindigde mooi zesde.

  Fase per fase

  1. 15 uur 37. Kort verslag slotdag PGA Championship.

   Kort verslag slotdag PGA Championship

  2. Thomas Pieters: "Lang geleden dat ik nog eens gevoel had dat ik kon winnen". 12 uur 08.
  3. 11 uur 15. Pieters: "Blij met mijn week, moeilijk 1,5 jaar". Thomas Pieters was - eindelijk nog eens - een tevreden golfer. "Ik ben zelfs blij met mijn hele week. Jammer dat het niet lukte. Maar ik had een heel erg moeilijk laatste anderhalve jaar. Het is fijn dat ik weer goed gegolft heb en dat ik kon meedoen voor de zege. Ik had het gevoel dat ik kon winnen. Dat gevoel had ik lang niet meer." Twee jaar geleden was Pieters de revelatie op de Ryder Cup, nu droomt hij weer van een selectie. "Twee jaar geleden raakte ik op dit moment ook in een goeie vorm. We zullen wel zien... Ik heb het zelf niet in de hand. Hopelijk speel ik goed in mijn volgende 2 toernooien in Praag en Denemarken.".
  4. 07 uur 15. 6e plaats voor Pieters, sterke back 9 loopt net mis. Thomas Pieters is gedeeld 6e geëindigd. Na een 3e ronde in 71 slagen was onze landgenoot van de 5e naar de 15e plaats getuimeld, maar zondag maakte hij met een ronde van 66 slagen, 4 onder par, nog veel goed. Pieters was aan een heel sterke back 9 bezig. Met 3 opeenvolgende birdies (hole 14-15-16) stond hij op 1 slag van leider Koepka. Hij ging er vol voor op hole 17, maar zijn drive belandde in een beekje. Daarna sloeg hij nog een keer in het water, wat een double bogey opleverde. Met een totaal van 270 slagen, 10 onder par, deelt Pieters de 6e stek met onder meer Justin Thomas, de winnaar van vorig jaar.
  5. 07 uur 07. Woods eindigt vlakbij. Tiger Woods kwam thuis in een ronde van 64 slagen. Daarmee strandde hij op 2 slagen van een vijfde overwinning in dit toernooi. Woods won het PGA Championship voor het laatst in 2007.
  6. 07 uur 03. Enkele van de topmomenten van Koepka in het PGA Championship ziet u hierboven.