Max Verstappen neemt Charles Leclerc te grazen in amusant straatgevecht

  Max Verstappen (Red Bull) heeft revanche genomen voor zijn opgave van vorige week. In de tweede race van het seizoen in Saudi-Arabië knokte de wereldkampioen zich voorbij de sterke Ferrari van Charles Leclerc.

  Niet Verstappen, wel Sergio Perez begon op polepositie aan de 2e race van het seizoen in Saudi-Arabië. Een primeur voor de Mexicaan, maar veel stress gaf het hem niet. Perez schoot uitstekend uit de startblokken en verdedigde zijn 1e plek.

   

  Verstappen profiteerde van oponthoud bij Ferrari om naar de 3e plek te schuiven, maar meer actie leverde de race in Jeddah niet op in de openingsfase. Fernando Alonso en Esteban Ocon besloten het publiek dan maar te entertainen met wat gebikkel.

   

  Voor leider Perez leek er geen vuiltje aan de lucht, tot hij een ongelukkig moment koos om van banden te wisselen. Net dan parkeerde Nicholas Latifi zijn Williams in de muur: de safety car kwam tussen, Leclerc kreeg de leidersplek in de schoot geworpen.

  Heerlijk duel tussen Verstappen en Leclerc

  Zo kreeg de GP van Saudi-Arabië een nieuwe wedstrijdleider, zonder eigenlijk veel actie te zien. Het uitvallen van Ricciardo, Bottas en Alonso waren de enige noemenswaardige gebeurtenissen in Jeddah.

   

  Tot Verstappen en Leclerc toch besloten om de degens te kruisen na 40 rondes. De Nederlander nam de Monegask snel te grazen, om even snel zijn rivaal van Ferrari weer voorbij te zien stuiven met dank aan DRS.

   

  Het begin van een heerlijk duel dat tot de laatste ronde zou duren. Verstappen waagde nog een kans, maar verremde zich. Derde keer, goede keer dan maar. De Red Bull knalde op het rechte stuk dan toch naar de leidersplek.

   

  En nog was het niet voorbij: Leclerc deed nog een verwoede poging om een 2e zege op rij te boeken, maar inhalen lukte niet meer. Wereldkampioen Verstappen spoelt de ontgoocheling van Bahrein door met een zege in Saudi-Arabië.

  Eén puntje voor Hamilton

  Hoe zat het ondertussen met Lewis Hamilton? De zevenvoudige wereldkampioen moest na tegenvallende kwalificaties vanaf de 15e plek starten. Op de harde band kon de Brit wel naar de 6e plek opschuiven ... maar dan moest hij wel nog een verplichte pitstop afwerken. 

   

  Beter dan de 10e plek en één WK-puntje werd het niet voor Hamilton. Al zal de 5e plek voor Russell de pijn wel een beetje verzachten voor Mercedes.

   

  Carlos Sainz (3e) bleef voor de onfortuinlijke Perez, die een zege door pech uit zijn handen zag glippen. Esteban Ocon (Alpine) claimde de 6e plek na het uitvallen van ploegmaat Alonso.

   

  En voor McLaren gloort er toch wat licht aan het einde van de horizon. Lando Norris raakte net niet voorbij Ocon, maar een 7e plek zal de Brit toch wat deugd doen. Kevin Magnussen (9e) bezorgde ook Haas voor de 2e race op rij punten.

  Uitslag GP van Saudi-Arabië
  1. Max Verstappen Ned/Red Bull
  2. Charles Leclerc Mon/Ferrari
  3. Carlos Sainz Spa/Ferrari
  4. Sergio Perez Mex/Red Bull
  5. George Russell GBr/Mercedes
  6. Esteban Ocon Fra/Alpine
  7. Lando Norris GBr/McLaren
  8. Pierre Gasly Fra/Alpha Tauri
  9. Kevin Magnussen Den/Haas
  10. Lewis Hamilton GBr/Mercedes
  11. Guanyou Zhou Chi/Alfa Romeo
  12. Niko Hülkenberg  Dui/Aston Martin
  13. Lance Stroll Can/Aston Martin
  Niet gestart: Mick Schumacher (Dui/Haas), Yuki Tsunoda (Jap/AlphaTauri)
  Out: Nicholas Latifi (Can/Williams), Daniel Ricciardo (Aus/McLaren), Fernando Alonso (Spa/Alpine), Valtteri Bottas (Fin/Alfa Romeo), Alex Albon (Tha/Williams)

  Grote Prijs van Saudi-Arabië

  1. 20 uur 29. Toch ook nog wat vreugde bij McLaren, want Lando Norris snelt nog naar de 7e plek. .
  2. 20 uur 29. Ferrari sprokkelt toch weer veel punten met de 2e en 3e plek. George Russell redt de eer voor Mercedes met een 5e plek. Hamilton sprokkelt nog één puntje als 10e. .
  3. 20 uur 28. Overwinning voor Verstappen. Max Verstappen wint zijn eerste race van het seizoen als nummer 1. De wereldkampioen trekt aan het langste eind na een verbeten duel met Leclerc.  .
  4. 20 uur 27. Leclerc zit dicht bij Verstappen. Gebeurt het toch nog? .
  5. 20 uur 26. Laatste ronde. Leclerc heeft nog één DRS-zone om terug te slaan. Kan hij zijn Ferrari nog voorbij Verstappen krijgen? .
  6. 20 uur 26. Nu Albon geparkeerd staat aan de zijkant van het circuit, lijkt de race voorbij. Verstappen neemt revanche voor zijn openingsrace in Bahrein en lijkt te winnen in Saudi-Arabië. .
  7. 20 uur 25. Gele vlag. Charles Leclerc wel net een inhaalmanoeuvre wagen en er verschijnt een gele vlag. Albon is van het circuit gegaan.  .
  8. 20 uur 24. Leclerc zit net iets te ver om Verstappen snel in te halen. De Monegask ziet een 2e zege op rij wegsnellen. Hij moet nu reageren. .
  9. 20 uur 23.
  10. 20 uur 22. Verstappen pakt Leclerc. Nu pakt de tactiek van Verstappen veel beter uit. De Red Bull zit onder de achtervleugel van Leclerc en kan met DRS er voorbij stuiven.  .
  11. 20 uur 20. Nog 5 rondes. Wie wint de GP van Saudi-Arabië? Leclerc leidt nog altijd, maar Verstappen hijgt in zijn nek.  .
  12. 20 uur 19. Verstappen kan met DRS weer naderen op Leclerc. Het duel is nog niet afgelopen.  .
  13. 20 uur 19. De verplichte pitstop heeft Hamilton ver teruggeslagen. Alleen Zhou en Hulkenberg zitten nu achter de Brit. .
  14. 20 uur 18. Verstappen en Leclerc spelen blufpoker. Ze laten elkaar voorgaan om nadien meteen te reageren met DRS. De Monegask wint voorlopig, want Verstappen verremt zich. .
  15. 20 uur 16. Verstappen kwam slecht uit de bocht en ziet Leclerc zo weer voorbij vliegen. Kan de Red Bull nog een tweede poging ondernemen? Ondertussen is het gat weer wat groter. .
  16. 20 uur 15. Verstappen neemt Leclerc te grazen (en omgekeerd). Max Verstappen is voorbij Leclerc, maar de Monegask mag meteen opnieuw reageren met DRS. We hebben weer een mooi duel tussen de twee kemphanen. .
  17. 20 uur 14. Daar is Verstappen. Plots heeft Verstappen de aanval geopend op Leclerc. Kan de Nederlander gebruikmaken van een van de drie DRS-zones? .
  18. 20 uur 13. Verstappen heeft nog 9 rondjes om Leclerc te grazen te nemen. Hij zit op iets meer dan een seconde van de Monegask. .
  19. 20 uur 12. 40/50. Nog 10 rondjes te gaan voor Charles Leclerc, die zijn tempo moet drukken door de virtuele safety car. Ondertussen hoopt Hamilton dat de pitstraat snel weer opengaat, want de Brit moet nog altijd zijn verplichte pitstop afwerken. .