• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton wint in de VS, maar moet wereldtitel nog even uitstellen

  Lewis Hamilton is weer een stapje dichter bij een 4e wereldtitel. Stoffel Vandoorne eindigde net buiten de punten in Texas. Max Verstappen dacht 3e te worden, maar hij kreeg nog een straf na de race. Voor Mercedes was er toch een feestje, want de constructeurstitel is alvast binnen.

  Uitslag GP Verenigde Staten

  Vandoorne raakt niet in de punten, Alonso geeft op

  De GP van de Verenigde Staten lokte heel wat grote namen naar Austin, Texas. Ex-president Clinton, Usain Bolt, Michael Douglas,... dit was maar een greep uit de sterren die de geur van verbrand rubber kwamen opsnuiven.

   

  Nog voor de wedstrijd werd Vandoorne door een nieuw motorblok naar de laatste plaats verwezen. Hij zou nog wel oprukken, ruikte even aan de punten, maar viel in de laatste ronde nog terug naar de 12e plaats. Toch beter dan zijn ploegmaat Fernando Alonso, die opnieuw zijn motor opblies.

  Vettel jaagt Hamilton maar even schrik aan

  De toon voor de strijd om de overwinning werd al vanaf de start gezet. Sebastian Vettel nam Lewis Hamilton meteen te grazen. Maar beetje bij beetje kwam de WK-leider terug en zette snel weer orde op zaken.

   

  Enkel als Vettel uit de top 5 zou vallen, zou Hamilton in Austin al de titel mogen vieren. Maar dat was te veel gevraagd. Vettel viel door de pitstopstrategie nog even terug, maar hij kon uiteindelijk - ook met wat hulp van ploegmaat Räikkönen - zijn 2e plaats weer opeisen.

  Verstappen juicht, Verstappen baalt

  De strijd om de derde podiumplaats was ongemeend spannend. Daniel Ricciardo viel al snel uit met motorproblemen. Het zou een strijd worden tussen Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen en Max Verstappen.

   

  Verstappen had door een gridstraf in de achtergrond aan zijn wedstrijd moeten beginnen, maar in geen tijd was hij opgerukt naar de top 5.

   

  Bottas viel als eerste af in de strijd om plaats 3. Räikkönen hield Verstappen op oudere banden tot de laatste bochtensectie af. Maar met een gewaagd manoeuvre ging de Nederlander hem alsnog voorbij.

   

  Dolle vreugde in het kamp van Red Bull, maar de ontnuchtering kwam snel. Verstappen kreeg een tijdstraf van 5 seconden, omdat hij bij zijn inhaalbeweging met zijn 4 banden buiten het circuit was gegaan. Een hard, maar volgens de letter van de wet wel correct verdict. In het kamp-Verstappen werd nadien wel verbolgen gereageerd.