finale ringen Dennis Goossens 7e (13.700 ptn)
18.30u - finale rek Noah Kuavita 8e (12.266)

Slotdag Glasgow: val nekt Goossens in ringenfinale, Kuavita 8e aan rekstok

zo 12 augustus 2018 21:12

Op de slotdag van de Europese kampioenschappen in Glasgow zijn nog 2 Belgische gymnasten in actie gekomen. Dennis Goossens eindigde op de 7e plaats aan de ringen, Noah Kuavita werd 8e aan de rekstok.

20:53

Van Damme: "Het is 2 keer echt tegen gevallen"

20:10

Zonderland: "Een gouden medaille zat er wel in"

20:06

Kuavita: "Spijtig van de fout, maar voorts vond ik mijn oefening best oké"

20:00

Goossens: "Ik ben enorm ontgoocheld"

19:44

"Dit smaakt naar meer. Ik houd van die volle arena's. Mijn stoutste droom is een medaille op de Olympische Spelen."

Noah Kuavita
19:41

"Ik heb genoten van mijn finale, maar ik zat iets te dicht op de rekstok. Na die fout wist ik dat het voorbij was. Spijtig, maar voorts vond ik mijn oefening best oké."

Noah Kuavita na zijn 8e plaats in de rekstokfinale
19:37

"Hier lag een kans, maar ik heb ze niet gegrepen. Dat is zuur."

Dennis Goossens na zijn 7e plaats in de ringenfinale
19:35

"Ik ben enorm ontgoocheld. Ik had de ambitie om in de medailles te eindigen, maar op het einde liep het helemaal fout. Ik begrijp het niet."

Zwitser slingert naar goud, Kuavita 8e

Het turnkampioenschap is afgelopen. De laatste medaille gaat naar de Zwitser Hegi. Hij slingerde aan de rekstok naar 14.700 punten. De Nederlander Epke Zonderland (14.400) en de Hongaar Vecsernyes (14.033) staan naast hem op het podium. Noah Kuavita (12.266) eindigt op de 8e en laatste plaats.
19:09

Uitzonderlijk foutje van Zonderland

Geen goud voor Epke Zonderland. Een foutje kost de olympische kampioen van 2012 een half punt. De Zwitser Hegi blijft het klassement aanvoeren.
19:05

Noah Kuavita verliest even de controle in zijn finale aan de rekstok

19:01

"Jammer, maar helaas voor Noah Kuavita."

Inge Van Meensel
19:00

Ai, Kuavita aarzelt

Noah Kuavita betaalt leergeld. De 19-jarige gymnast valt niet, maar hij verliest wel de controle en moet zijn oefening even onderbreken. Met de score 12.266 staat Kuavita onderaan het klassement.