Van den Bergh sleept punt uit de brand, donderdag alles of niets tegen Clayton

  Dimitri Van den Bergh heeft op de valreep een 4e nederlaag op een rij kunnen afwenden in de Premier League darts. Tegen James Wade kwam hij vanuit een geslagen positie nog terug tot 7-7. Morgen moet hij winnen tegen concurrent Jonny Clayton om de play-offs te bereiken.

  Van den Bergh had deze week nog niet veel plezier beleefd aan de Premier League darts, al mocht hij over zijn niveau zeker niet mopperen. Dat mocht hij zeker ook niet over het resultaat van de match net voor hem: door de nederlaag van Clayton had hij met een zege aan een gelijkspel genoeg op de slotspeeldag morgen.

   

  Hoewel James Wade zelf niet meer in aanmerking kwam voor de top 4 vervulde hij wel zijn sportieve plicht. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar toen verloor Van den Bergh beetje bij beetje zijn grip op de match. Wade liep uit tot 6-3 en snuffelde aan de zege.

   

  Maar een rommelige 11e leg zou een kantelpunt zijn. Van den Bergh kwam terug tot 6-6, maar moest toch nog diep gaan om bij 7-6 alsnog een punt mee te graaien.

   

  Met een zege had "Dancing Dimi" aan een gelijkspel tegen Clayton genoeg gehad voor een ticket voor de play-offs, nu is hij verplicht om morgen te winnen.

  Van den Bergh: "Hou van Jonny, maar morgen zijn we vijanden"

  Hoewel het punt hem geen stap dichterbij bracht, betekende het toch veel voor Van den Bergh. "Ik geef hier elke match alles en speel ook goed, met hoge gemiddeldes. Alleen ging het telkens mis. Daarom dat dit punt mij zo dierbaar is."

   

  Van den Bergh is in ieder geval klaar om Clayton partij te geven. "Ik hou van Jonny, hij is een van de beste gasten op het circuit. Maar morgen zijn we wel vijanden."

  Enkele hoogtepunten uit de match

  De matchen van deze avond:

  Jonny Clayton – Peter Wright 5-8
  James Wade – Dimitri Van den Bergh 7-7
  Gary Anderson – Nathan Aspinall 7-7
  Jose de Sousa – Michael van Gerwen 6-8

  Fase per fase

  1. 21 uur 28. Dimitri pakt een punt: 7-7. In de rangschikking schiet Dimitri Van den Bergh niet veel op met dit punt. Hij heeft nu evenveel punten als Clayton, maar met minder gewonnen legs moet hij morgenavond sowieso winnen. Zijn afsluiter vandaag was er wel eentje om in te lijsten, met een finish op de bull's eye.  .
  2. 21 uur 27. Wade pakt alvast een punt: 7-6. - .
  3. 21 uur 21. Beide heren laten de dubbels liggen, Dimitri profiteert: 6-5. De spanning stijgt als we naar het einde van de wedstrijd gaan. Zowel Wade als Van den Bergh laten enkele dubbels liggen. Wade mist zelfs op zijn favoriete dubbel 20.  Dimitri trekt het laken naar zich toe: 6-5. Alles kan nog. .
  4. 21 uur 21. 6-4 voor Wade. Kan het nog voor Dimitri? Dan moet hij nu breaken. .
  5. 21 uur 19. Wade mist zelden op tops: 6-3. "Hij wordt niet voor niets The Machine genoemd", zegt Erik Clarys.  .
  6. 21 uur 18. 5-3. Dimitri wint zijn spel, maar moet wel op zoek naar een break. Met een gemiddelde van meer dan 100 staan beide kleppers goed te werpen. .
  7. 21 uur 17. Deze wedstrijd is nog zeker niet gelopen. Dimitri zit er nog volledig "in". Erik Clarys.
  8. 21 uur 15. Wade loopt uit: 5-2. Ai.  .
  9. 21 uur 13. 4-2 voor James Wade! Van den Bergh tankt vertrouwen met zijn 2e 180 van deze wedstrijd, maar mist dan 3 keer op dubbel 9. James Wade is alweer onverstoorbaar.  Het verschil zit 'm in de kleine hoekjes.  .
  10. 21 uur 10. James Wade blijft een machine: 3-2. Onverstoorbaar.  .
  11. 21 uur 08. 2-2. Oef. Dimitri mist dubbel 8, vervolgens dubbel 4, maar doet het toch op dubbel 2.  .
  12. 21 uur 07. 2-1 voor James Wade. Dimitri had de kans om weer te breaken, maar mist zijn poging op de dubbel 16. James Wade aarzelt niet op tops: 2-1 .
  13. 21 uur 04. Rebreak: 1-1. Dimitri slaagt er niet in om te bevestigen. Jammer, hij had zich meteen op rozen kunnen zetten.  .
  14. 21 uur 02. Meteen een break voor Van den Bergh. James Wade heeft niets meer te winnen in deze competitie en dat is eraan te zien tijdens de eerste leg. Van den Bergh is bij de pinken en breekt meteen door het spel van Wade. Kan hij bevestigen in leg 2?  .
  15. 20 uur 59. 3 eerste finalisten zijn bekend. Door het verlies van Jonny Clayton zijn Van Gerwen, Aspinall en De Sousa zeker van een plaats in de finaleronde. Zij kunnen niet meer worden ingehaald. .
  16. 20 uur 57. Ik denk dat het verlies van Clayton bevrijdend werkt voor Dimitri. Erik Clarys.
  17. 20 uur 46. Bij een zege wipt Van den Bergh over Clayton. Over enkele minuten is het de beurt aan Dimitri Van den Bergh. Bij een zege wipt hij over Jonny Clayton naar de 4e plaats. Maar sowieso krijgen we donderdagavond een razend spannend en beslissend duel voor een plek in de volgende ronde. .