Van den Bergh laat zege glippen, maar blijft na "Judgement Night" gedeeld leider

  In de Premier League Darts mag Dimitri Van den Bergh zich meten met de 9 beste spelers van de wereld. Na de eerste ronde staat "The Dreammaker" knap aan de leiding bij zijn debuut, samen met de Brit Nathan Aspinall.

  Premier League Darts

  1. 23 uur 20. Nathan Aspinall zette daarnet sterk Gary Anderson opzij en heeft net als Van den Bergh 5 overwinningen, 3 puntendelingen en 1 nederlaag. De Brit heeft alleen een beter saldo in legs - +16 tegenover +14 - en staat dus boven Van den Bergh in de stand.  .
  2. 23 uur 16. Van den Bergh sluit af met gelijkspel tegen Wade. Dimitri van den Bergh heeft de eerste ronde in de Premier League afgesloten met een gelijkspel tegen James Wade, de vervanger van wereldkampioen Gerwyn Price. Van den Bergh leek op weg naar de overwinning na een heerlijke 160-finish, maar liet de zege nog uit zijn handen glippen. James Wade brak terug bij 6-4 en sleepte nog een gelijkspel uit de brand. Met het puntje blijft "Dancing Dimi" aan de leiding staan, maar hij moet zijn koppositie wel delen met Nathan Aspinall. .
  3. 20 uur 59. Van den Bergh straks tegen James Wade. Dimitri Van den Bergh is als laatste aan zet op "Judgement Night". Hij neemt het op tegen James Wade, de vervanger van wereldkampioen Gerwyn Price. Wade maakte gisteren nog indruk door Jonny Clayton in te blikken met 7-2, dus "The Dreammaker" is op zijn hoede. Van den Bergh en Wade stonden al 4 keer tegenover elkaar: 2 keer won onze landgenoot, 1 keer verloor hij en 1 keer werd het een gelijkspel.  .
  4. 20 uur 53. Titelverdediger vertrekt met 0 punten. "Judgement night" - de beslissende avond in de eerste ronde van de Premier League - deed er niet meer toe. De twee afvallers waren al bekend en mochten het tegen elkaar opnemen. Glen Durrant, die vorig jaar als debutant de Premier League op zijn palmares schreef, bleef zonder punten achter. Ex-wereldkampioen Rob Cross sloot zijn Premier League af met een 7-5-overwinning. .
  5. 22-04-2021.
  6. 21 uur 45. Van den Bergh: "Speelde niet goed vandaag". Ondanks de overwinning was Dimitri Van den Bergh toch niet helemaal tevreden over zijn prestatie tegen Gary Anderson. "Anderson is nog steeds een van de beste spelers van de wereld. Maar ik denk dat ik deze partij heb gewonnen dankzij mijn voorgaande prestaties in dit toernooi. Vandaag had ik misschien wel het mentale overwicht." "Ik gooide niet goed, maar toch heb ik mijn kansen benut. Ik win vandaag, maar ik ben wel niet tevreden met mijn wedstrijd." "De spelers hier weten nu wat ik kan en beseffen dat ze moeten opletten tegen mij. Ik hoop dat ik nog een mooi vervolg kan breien aan mijn prestaties in dit toernooi." .
  7. 21 uur 44. Anderson faalt in de afwerking. Het beloofde een open wedstrijd te worden tussen man in vorm Dimi Van den Bergh en ervaren rot Gary Anderson. Anderson opende meteen met een 180 en pakte ook de eerste leg. De Schot leek meteen onder stoom. Zou het een walk-over worden? Neen, en dat kwam vooral door het falen van Gary Anderson in de volgende legs. Anderson had enorm veel last met zijn dubbels, geraakte gefrustreerd en kon bijna niets afmaken. Als je niet finisht, dan win je geen wedstrijden. Van den Bergh kon zelfs uitwerpen op een dubbel 1, iets wat je zelden ziet bij darts op dit niveau. Met wat geluk strompelde Van den Bergh naar 6 gewonnen legs. Zijn punt al binnen. Met Anderson aan zet in de laatste leg, leek de match af te stevenen op een gelijkspel. Maar ook in dat laatste spel kon Anderson zijn dubbel 7 niet uitwerpen. Van den Bergh maakte het koudweg af. 2 punten en stevig aan de leiding. .
  8. 21-04-2021.
  9. 23 uur 31. Dimitri Van den Bergh zal goed slapen, want hij is na vanavond nu ook alleen leider. Michael van Gerwen (tegen Gary Anderson) en Nathan Aspinall (tegen Jonny Clayton) bleven allebei op een 6-6-gelijkspel steken. Van den Bergh is leider met 10 punten, de Nederlander en de Brit hebben 9 punten achter hun naam. .
  10. 21 uur 32. Ik ben bijzonder trots op deze overwinning. Mijn matchen tegen Rob Cross zijn vaak spannend, maar deze keer mocht ik het niet uit handen geven. Al moet ik nog werken aan mijn killerinstinct, maar we speelden allebei op een hoog niveau. Of ik op kop kan blijven staan? Als ik zo blijf gooien, maak ik een goeie kans. Maar dit is nu al een droom. Dimitri Van den Bergh.
  11. 21 uur 25. Van den Bergh imponeert tegen ex-wereldkampioen. Dimitri Van den Bergh en de Premier League, het klinkt als muziek in de oren. Onze landgenoot heeft ex-wereldkampioen Rob Cross van het podium gespeeld. In de 7e groepswedstrijd werd het 4-7. Van den Bergh is daardoor zeker van de volgende ronde, die met de top 8 wordt gespeeld.  De druk lag bij Rob Cross, die in 2018 legende Phil Taylor had geklopt in de finale van het WK. Cross vecht om te overleven in de Premier League en dat was een groot verschil met Van den Bergh, die steeds meer ontspannen oogt. Na een break en rebreak ontbond Van den Bergh helemaal zijn duivels. De kloof was snel gemaakt, Van den Bergh liet zich op geen foutje betrappen en stoomde door naar 2-6. De spanning was weg, maar met zijn rug tegen de muur verlengde Cross de wedstrijd toch nog een beetje. Na die opflakkering en 2 mindere spelletjes van Van den Bergh zette onze landgenoot toch weer orde op zaken: 4-7, goed voor zekerheid over een volgend hoofdstuk in de Premier League. .
  12. 20-04-2021.
  13. 22 uur 14. Van den Bergh: "Nooit gedacht". "Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou spelen", zei Van den Bergh. "Ik kon Jonny onder druk zetten en had ook het geluk wat aan mijn zijde." "Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik heb de leider geklopt en sta nu weer boven hem. Hopelijk volstaat dit om voorbij "judgement night" te raken." .