• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van den Bergh blijft leider in de Premier League na zege in cadeauverpakking

  In de Premier League Darts mag Dimitri Van den Bergh zich meten met de 9 beste spelers van de wereld. Van den Bergh won ook dinsdagavond en is zeker van de volgende ronde.

  Premier League Darts

  1. 21 uur 45. Van den Bergh: "Speelde niet goed vandaag". Ondanks de overwinning was Dimitri Van den Bergh toch niet helemaal tevreden over zijn prestatie tegen Gary Anderson. "Anderson is nog steeds een van de beste spelers van de wereld. Maar ik denk dat ik deze partij heb gewonnen dankzij mijn voorgaande prestaties in dit toernooi. Vandaag had ik misschien wel het mentale overwicht." "Ik gooide niet goed, maar toch heb ik mijn kansen benut. Ik win vandaag, maar ik ben wel niet tevreden met mijn wedstrijd." "De spelers hier weten nu wat ik kan en beseffen dat ze moeten opletten tegen mij. Ik hoop dat ik nog een mooi vervolg kan breien aan mijn prestaties in dit toernooi." .
  2. 21 uur 44. Anderson faalt in de afwerking. Het beloofde een open wedstrijd te worden tussen man in vorm Dimi Van den Bergh en ervaren rot Gary Anderson. Anderson opende meteen met een 180 en pakte ook de eerste leg. De Schot leek meteen onder stoom. Zou het een walk-over worden? Neen, en dat kwam vooral door het falen van Gary Anderson in de volgende legs. Anderson had enorm veel last met zijn dubbels, geraakte gefrustreerd en kon bijna niets afmaken. Als je niet finisht, dan win je geen wedstrijden. Van den Bergh kon zelfs uitwerpen op een dubbel 1, iets wat je zelden ziet bij darts op dit niveau. Met wat geluk strompelde Van den Bergh naar 6 gewonnen legs. Zijn punt al binnen. Met Anderson aan zet in de laatste leg, leek de match af te stevenen op een gelijkspel. Maar ook in dat laatste spel kon Anderson zijn dubbel 7 niet uitwerpen. Van den Bergh maakte het koudweg af. 2 punten en stevig aan de leiding. .
  3. 21-04-2021.
  4. 23 uur 31. Dimitri Van den Bergh zal goed slapen, want hij is na vanavond nu ook alleen leider. Michael van Gerwen (tegen Gary Anderson) en Nathan Aspinall (tegen Jonny Clayton) bleven allebei op een 6-6-gelijkspel steken. Van den Bergh is leider met 10 punten, de Nederlander en de Brit hebben 9 punten achter hun naam. .
  5. 21 uur 32. Ik ben bijzonder trots op deze overwinning. Mijn matchen tegen Rob Cross zijn vaak spannend, maar deze keer mocht ik het niet uit handen geven. Al moet ik nog werken aan mijn killerinstinct, maar we speelden allebei op een hoog niveau. Of ik op kop kan blijven staan? Als ik zo blijf gooien, maak ik een goeie kans. Maar dit is nu al een droom. Dimitri Van den Bergh.
  6. 21 uur 25. Van den Bergh imponeert tegen ex-wereldkampioen. Dimitri Van den Bergh en de Premier League, het klinkt als muziek in de oren. Onze landgenoot heeft ex-wereldkampioen Rob Cross van het podium gespeeld. In de 7e groepswedstrijd werd het 4-7. Van den Bergh is daardoor zeker van de volgende ronde, die met de top 8 wordt gespeeld.  De druk lag bij Rob Cross, die in 2018 legende Phil Taylor had geklopt in de finale van het WK. Cross vecht om te overleven in de Premier League en dat was een groot verschil met Van den Bergh, die steeds meer ontspannen oogt. Na een break en rebreak ontbond Van den Bergh helemaal zijn duivels. De kloof was snel gemaakt, Van den Bergh liet zich op geen foutje betrappen en stoomde door naar 2-6. De spanning was weg, maar met zijn rug tegen de muur verlengde Cross de wedstrijd toch nog een beetje. Na die opflakkering en 2 mindere spelletjes van Van den Bergh zette onze landgenoot toch weer orde op zaken: 4-7, goed voor zekerheid over een volgend hoofdstuk in de Premier League. .
  7. 20-04-2021.
  8. 22 uur 14. Van den Bergh: "Nooit gedacht". "Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou spelen", zei Van den Bergh. "Ik kon Jonny onder druk zetten en had ook het geluk wat aan mijn zijde." "Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik heb de leider geklopt en sta nu weer boven hem. Hopelijk volstaat dit om voorbij "judgement night" te raken." .
  9. 22 uur 11. Of ik succesvoller ben zonder baard? In de Premier League misschien, maar ik won wel de World Matchplay met baard. Het werkt misschien allebei. Dimitri Van den Bergh.
  10. 21 uur 59. Van den Bergh klopt man in vorm Clayton. Dimitri Van den Bergh heeft opnieuw de leiding gegrepen in de Premier League. Hij klopte man in vorm Jonny Clayton, de winnaar van de Masters, met 7-3. Clayton maakte nochtans indruk door te starten met een 180, maar "Dancing Dimi" ging gretig mee op de dansvloer. Hij antwoordde sterk door de eerste break af te dwingen. Het was het startsignaal van een duel op het scherpst van de snee. De twee debutanten lieten elkaar geen duimbreed toe. Van den Bergh brak twee keer, Clayton sloeg twee keer terug. Met een 3e break op rij en een 5-3-voorsprong deed onze landgenoot de leider in de Premier League twijfelen. De Welshman miste plots zijn doubles en Van den Bergh maakte het genadeloos af. Hij is nu ook de nieuwe leider. .