• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  IJzersterke Van den Bergh klopt man in vorm Clayton in Premier League

  In de Premier League Darts mag Dimitri Van den Bergh zich meten met de 9 beste spelers van de wereld. Door leider Jonny Clayton een tweede nederlaag aan te smeren staat Van den Bergh weer op kop.

  Premier League Darts

  1. 22 uur 14. Van den Bergh: "Nooit gedacht". "Ik had nooit gedacht dat ik zo goed zou spelen", zei Van den Bergh. "Ik kon Jonny onder druk zetten en had ook het geluk wat aan mijn zijde." "Ik ben zeer blij met deze overwinning. Ik heb de leider geklopt en sta nu weer boven hem. Hopelijk volstaat dit om voorbij "judgement night" te raken." .
  2. 22 uur 11. Of ik succesvoller ben zonder baard? In de Premier League misschien, maar ik won wel de World Matchplay met baard. Het werkt misschien allebei. Dimitri Van den Bergh.
  3. 21 uur 59. Van den Bergh klopt man in vorm Clayton. Dimitri Van den Bergh heeft opnieuw de leiding gegrepen in de Premier League. Hij klopte man in vorm Jonny Clayton, de winnaar van de Masters, met 7-3. Clayton maakte nochtans indruk door te starten met een 180, maar "Dancing Dimi" ging gretig mee op de dansvloer. Hij antwoordde sterk door de eerste break af te dwingen. Het was het startsignaal van een duel op het scherpst van de snee. De twee debutanten lieten elkaar geen duimbreed toe. Van den Bergh brak twee keer, Clayton sloeg twee keer terug. Met een 3e break op rij en een 5-3-voorsprong deed onze landgenoot de leider in de Premier League twijfelen. De Welshman miste plots zijn doubles en Van den Bergh maakte het genadeloos af. Hij is nu ook de nieuwe leider. .
  4. 19 uur 36. Van den Bergh tegen leider Clayton. Jonny Clayton is de verrassende leider in de Premier League. De debutant verloor in de eerste week alleen van ex-wereldkampioen Rob Cross. Met Dimitri Van den Bergh botst hij op een andere debutant in de Premier League. Clayton kon "Dancing Dimi" al eens verslaan op het EK in 2017, maar Van den Bergh klopte de Welshman op het WK in 2018 en de Grand Slam of Darts vorig jaar. .
  5. 19-04-2021.
  6. 23 uur 36. Stand van zaken na eerste 5 speeldagen. Door zijn eerste nederlaag heeft Dimitri Van den Bergh zijn leidersplaats moeten afgeven in de stand. Jonny Clayton won van Gary Anderson en voert het pak aan met 7 punten.  Achter de Welshman zit alles op een zakdoek. Van den Bergh, Aspinall, Van Gerwen en Wright volgen in het zog met elk 6 punten. Cross, Anderson en Wade staan niet veel verder, met elk 5 punten. De Sousa en Durrant zitten na het eerste speelblok van 5 wedstrijden in de gevarenzone. De Sousa heeft de rest wel nog binnen handbereik, voor titelverdediger Durrant is het wellicht nu al game over. .
  7. 23 uur 23. Van den Bergh is ongeslagen status kwijt. Op speeldag 5 in de Premier League is Dimitri Van den Bergh tegen een eerste nederlaag aangelopen. De Portugees José de Sousa, die gisteren al schitterde met een 9 darter tegen Nathan Aspinall, bleek te sterk voor onze landgenoot: 3-7. Van den Bergh moest in de eerste leg al meteen zijn worp afgeven aan "The Special One", die bekend staat om zijn knullige rekenfoutjes maar ook om zijn enorm scorend vermogen. Het bleek de voorbode van een moeilijke avond voor onze landgenoot. De Sousa haalde opnieuw erg hoge scores, met 6 180's en een gemiddelde van 104,3, en snelde in geen tijd naar een 1-5-voorsprong. Van den Bergh kon nog een break terugnemen tot 3-5, maar het bleek slechts een laatste stuiptrekking. Een secure De Sousa, die 50% haalde op zijn dubbels, liet zijn prooi niet meer los en maakte het vlot af: 3-7. De eerste nederlaag voor Van den Bergh betekent meteen ook de eerste zege voor De Sousa, die met 4 punten wel nog steeds voorlaatste staat in de stand. Van den Bergh ziet Jonny Clayton over hem springen naar de leidersplaats. .
  8. 20 uur 32. Ingetogen walk-ons ter ere van overleden Prins Philip. Vanavond zullen we geen dansende Dimitri Van den Bergh zien op het podium van de Premier League. De spelers zullen hun opkomst wat serener uitvoeren, uit respect voor de vandaag overleden Prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth.  Ook de traditionele danseressen zullen er vanavond niet bij zijn en de ronkende "180"-calls zullen uit respect voor Prins Philip wat rustiger klinken. Russ Bray en zijn collega-callers kunnen zo voor een keertje hun stem wat sparen. .
  9. 09-04-2021.