Jonny Clayton wint met de Masters darts zijn eerste major

  Jonny Clayton heeft de finale van de Masters darts gewonnen tegen Mervyn King. De Welshman was met 11-8 te sterk voor de Engelsman. De Masters is de eerste major die Clayton op zijn naam schrijft.

  Jonny Clayton won nooit eerder een major in het darts. Daar bracht de Welshman vanavond verandering in. Op weg naar de finale versloeg Clayton onder meer Michael Van Gerwen en Peter Wright. In de finale was hij ook te sterk voor Mervyn King.

   

  Toch is een eindoverwinning niet vreemd voor de Welshman. Vorig jaar won hij de Wereldbeker, samen met Gerwyn Price. Met zijn eerste individuele titel slaat Clayton meteen een dubbelslag: hij pakt ook het laatst overgebleven plekje voor de Premier League.

  Bekijk de laatste worpen van de wedstrijd:

  PDC Masters

  1. 23 uur 35. Roemloze aftocht voor Dancing Dimi op Masters: eerste ronde is meteen eindstation. Dimitri Van den Bergh heeft op de Masters de hoge verwachtingen niet kunnen inlossen. Onze landgenoot bleef de hele wedstrijd onder zijn niveau en verloor in de eerste ronde met 6-2 van de Engelsman Chris Dobey. .
  2. 21 uur 37. 6-2, einde verhaal voor Van den Bergh. Dobey maakt het volledig af met een "dubbel 18". Het avontuur van Dancing Dimi eindigt in de eerste ronde van deze Masters. Onze landgenoot bleef de hele wedstrijd onder zijn niveau en gaat roemloos ten onder. .
  3. 21 uur 35. 5-2 Dobey. De trein van Dobey stoomt door en de Engelsman heeft nu al zijn 3e "180" van de wedstrijd te pakken. Dancing Dimi staat met de rug tegen de muur. .
  4. 21 uur 35. 4-2 Dobey. Van den Bergh haalt voorlopig niet zijn normale niveau en staat op een 4-2 achterstand. Dobey heeft alles onder controle en lijkt het voordeel te hebben in deze wedstrijd. .
  5. 21 uur 27. Dobey hijst zich op 3-2 voor de pauze. Het gaat heen en weer in deze wedstrijd. Nu is het Dobey die meteen terug breakt. Dancing Dimi zal zijn niveau toch wat moeten opkrikken, wil hij doorstoten naar de volgende ronde. .
  6. 21 uur 25. 2-2, Dimi breakt terug. Dancing Dimi heeft nu zelf een break te pakken dankzij een "dubbel 8" finish. Alles te herdoen in deze partij. Niet te vergeten: het gaat om 'best of 11 legs". .
  7. 21 uur 21. Van den Bergh pakt de 3e leg. Dancing Dimi heeft zijn 1ste leg te pakken dankzij een check-out via "dubbel 4". Onze landgenoot staat eindelijk op het bord. Gaat hij door op zijn elan? .
  8. 21 uur 19. 2-0 Dobey. Van den Bergh kijkt tegen een 2-0 achterstand aan in deze wedstrijd. Dobey liet enkele check-outs liggen, maar zet de 2e leg dan toch op zijn naam met een "dubbel 2". .
  9. 21 uur 18. 1ste leg voor Dobey. Van den Bergh moet meteen de eerste leg prijs geven tegen Dobey. Met een "dubbel 18" trekt de Engelsman de eerste leg naar zich toe. Dancing Dimi krijg meteen een break om de oren. .
  10. 21 uur 11. Tijd voor Dancing Dimi. Nog enkele minuten en Dimitri Van den Bergh begint aan zijn partij tegen Chris Dobey. Net als Dobey is Dancing Dimi een debutant op de Masters.  Gooit onze landgenoot zich straks naar de volgende ronde? .
  11. 20 uur 46. Best of 11 legs. In tegenstelling tot op het WK werken ze op de Masters met legs (en niet met sets). In deze eerste ronde spelen de deelnemers 'best of 11 legs".  In de achtste finales en de kwartfinales geldt "best of 19 legs",  terwijl het in de halve finales en de finale om "best of 21 legs" gaat. .
  12. 20 uur 42. Van den Bergh treft Chris Dobey. Na zijn achtste finale op het WK-darts is Dimitri Van den Bergh van de 9e naar de 10e plek gezakt op de wereldranking. Daardoor moet onze landgenoot vanavond al aan de bak om een voorronde te spelen. Dancing Dimi treft straks de de Engelsman Chris Dobey. Bij winst wacht in de achtste finales James Wade. .