• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van den Bergh imponeert op het WK darts en stoomt door naar de 1/8e finales

  Dimitri Van den Bergh heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de 1/8e finales op het WK darts. Onze landgenoot begon een beetje aarzelend tegen de Nederlander Jermaine Wattimena, maar was daarna helemaal ontketend. In geen tijd stond een droge 4-0 op het scorebord.

  Met zijn dominante 3-0-winst tegen de ervaren Paul Lim in de tweede ronde, had Van den Bergh zijn rol als outsider op dit WK al wat in de verf gezet. Jermaine Wattimena (PDC-24), trainingsmaat van Van den Bergh en tegenstander in ronde 3, was dan ook een gewaarschuwd man.

   

  In set 1 zat de kerstbreak duidelijk nog wat in de armen van beide spelers. Van den Bergh bleef met een gemiddelde van 82 ver onder zijn niveau, maar stond er wel op de beslissende momenten: een 3-1-winst in de openingsset was het gevolg.

   

  Naar het einde van set 2 begon Van den Bergh zijn draai te vinden op het podium van "Ally Pally". Wattimena kon tot 2-2 nog gelijke tred houden met de nummer 9 van de wereld, maar na een secure finish van de Belg in de beslissende leg stond de 2-0 op het bord.

   

  Met de dubbele voorsprong op zak leek Van den Bergh bevrijd. Het niveau ging plots steil omhoog en "Dancing Dimi" gunde zijn trainingsmaat nog maar 1 leg in de laatste twee sets. Zo verdedigde Van den Bergh met verve de Belgische eer op dit WK, na de uitschakeling van Kim Huybrechts eerder op de dag.

   

  In de 1/8e finales komt Van den Bergh uit tegen de Engelsman Dave Chisnall (PDC-8) of de Nederlander Danny Noppert (PDC-25). Zij zijn dinsdag aan zet.

   

  Als Van den Bergh woensdag ook die horde neemt, volgt in de kwartfinale wellicht een treffen met de nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen.

  "Ik geloof in mezelf en dat maakt van mij deze speler"

  "Jermaine begon als een trein, maar hij miste enkele kansen en die heb ik wél benut. Als je de kansen krijgt, moet je ze nemen. Dat is een van de redenen waarom ik hier sta en waarom ik doorstoot", glunderde onze landgenoot Dimitri Van den Bergh.

   

  Na enkele eerdere successen in 2020 straalt Van den Bergh vertrouwen uit. "Ik heb zoveel geleerd dit jaar. Ik sta in de top 10 van de wereld en daar heb ik altijd van gedroomd. Ik geloof in mezelf en dat maakt van mij deze speler."

   

  Van den Bergh heeft wel wat fysieke zorgen en loopt in Londen met een brace rond, maar hij is naar eigen zeggen meer dan klaar voor zijn volgende opdracht.

   

  "Ik heb nog geen match gezien van mijn tegenstanders. Dat zal ik blijven doen. Elke deelnemer aan dit WK heeft kwaliteiten, anders sta je hier niet. Maar ik zal paraat staan en ik zal mijn eigen spel spelen."

  Fase per fase

  1. 23 uur 59. Uitslag Van den Bergh-Wattimena (R3):. Sets (best of 7) 1 2 3 4 5 6 7 Dimitri Van den Bergh (Bel) 3 3 3 3 Jermaine Wattimena (Ned) 1 2 1 0 .
  2. 16 uur 18. Van den Bergh foutloos naar 1/8e finale. Dimitri Van den Bergh heeft in zijn derde ronde geen spaander heel gelaten van Jermaine Wattimena. Met ook een droge 3-0 in set 4 stoomt hij door naar de 1/8e finale. Met een gemiddelde van 96,6 en 46% op zijn dubbels oogt het rapport opnieuw erg knap voor de Belg.  .
  3. 16 uur 14. Van den Bergh stoomt nu gewoon door en kijkt niet meer om. In een mum van tijd staat het alweer 2-0 voor "The Dreammaker". .
  4. 16 uur 12. Van den Bergh gooit ondertussen aan een wedstrijdgemiddelde van 97. "Dancing Dimi" is vandaag een maatje te groot voor zijn trainingsmaat uit Nederland. Met al 30 ton-plus worpen (worpen boven de 100) levert Van den Bergh opnieuw een heel knappe prestatie. .
  5. 16 uur 10. Over en out voor Wattimena? Van den Bergh jaagt zijn gemiddeldes de lucht in in set 3 en knalt opnieuw naar setwinst. Wattimena moet nu de vier volgende sets winnen om zijn nederlaag af te wenden. .
  6. 16 uur 07. Wattimena pakt een leg terug en hoe: na twee missers op dubbel 16 lijkt het vak volledig afgedekt door de pijlen, maar de Nederlander vindt alsnog het gaatje. Knap van "The Machine Gun"! .
  7. 16 uur 05. Van den Bergh lijkt stilaan onder stoom te komen. Met een weergaloze 128-checkout verdubbelt hij meteen zijn voorsprong in deze set: 2-0. .
  8. 16 uur 04. Van den Bergh breakt meteen in set 3 en dat heeft Wattimena vooral aan zichzelf te danken. Na drie missers op een dubbel van de Nederlander, is Van den Bergh meedogenloos op zijn finish. .