Huybrechts krijgt motor niet aan de praat en strandt in ronde 3 op WK darts

  Kim Huybrechts is er niet in geslaagd om een verlengstuk te breien aan zijn knappe reeks op het WK darts. In de derde ronde haalde de Belg zijn niveau van de voorbije rondes niet en botste hij op de Engelsman Ryan Searle. 

  Na zijn knalprestatie tegen Ian White, de nummer 10 van de wereld, in de tweede ronde, kon Huybrechts met vertrouwen toeleven naar zijn derde ronde op het WK darts in Londen.


  Tegenstander met dienst was de Engelsman Ryan Searle. "Heavy Metal", een verwijzing naar zijn lange lokken, begon ook het beste aan de partij. Huybrechts wierp ver onder zijn niveau en kreeg in set 1 een droge 3-0 aangesmeerd.

   

  Gaandeweg krikte de Belg wel zijn niveau op in de wedstrijd. Zo hing hij met winst in set 2 de bordjes meteen weer in evenwicht, maar Huybrechts bleef wisselvallig acteren. Searle profiteerde en won ook set 3 en 4: Huybrechts met de rug tegen de muur.

   

  "The Hurricane" besefte het gevaar en knokte zich terug in de wedstrijd. Met onder meer een fantastische 140-checkout in set 5 leek hij Searle nog in de problemen te brengen, maar in de 6e set miste Huybrechts zijn kans op de redding. Na een gemiste setdart, maakte Searle maakte het wel af: 3-2 voor de Engelsman.

   

  Einde verhaal dus voor Huybrechts, die van dit WK een echt doel had gemaakt. Met Dimitri Van den Bergh blijft er nog één landgenoot over in Alexandra Palace die de Belgische eer hoog kan houden.

  Fase per fase

  1. 23 uur 59. Uitslag Huybrechts-Searle (R3):. Sets (best of 7) 1 2 3 4 5 6 7 Kim Huybrechts (Bel) 0 3 0 1 3 2 Ryan Searle (Eng ) 3 0 3 3 1 3 .
  2. 15 uur 21. Searle knikkert Huybrechts uit het WK. In een razendspannende vijfde leg laat Huybrechts 2 setpijlen liggen op tops. Searle maakt het daarna op zijn favoriete dubbel wel af: 3-2 en einde verhaal voor Kim Huybrechts op dit WK. .
  3. 15 uur 19. Het gaat op en neer, want na de knappe finish van Huybrechts, werpt Searle 2 180's na elkaar. Een 9-darter wordt het niet, want de tripel 19 is er teveel aan. We gaan naar een beslissende leg, op worp van Huybrechts. .
  4. 15 uur 18. Het niveau ligt dicht bij elkaar, want Searle pakt meteen een leg terug. Huybrechts antwoord fors door met een 140-checkout, de hoogste van de wedstrijd, terug op voorsprong te komen. .
  5. 15 uur 14. Huybrechts begint goed en werpt zich op dubbel 18 naar een 1-0-voorsprong in de zesde set. We onthouden vooral dat de Belg gegroeid is in deze partij, terwijl het niveau van zijn tegenstander wat gezakt is. .
  6. 15 uur 12. Huybrechts bibbert maar vecht terug. Na opnieuw een hele rist missers op de dubbels, van beide spelers, is het Huybrechts die nu aan het langste eind trekt. Set 5 gaat naar de Belg, die zichzelf zo in de wedstrijd houdt. .
  7. 15 uur 10. Searle antwoordt door op eigen worp een leg terug te nemen op Huybrechts. Huybrechts moet het nu zelf gaan afmaken. .
  8. 15 uur 08. Huybrechts heeft de boodschap begrepen en gooit zich op eigen worp naar een 2-0-voorsprong in deze set. Zijn percentage op de dubbels blijft met 23% ondermaats, al moet "The Hurricane" zich daar niet te veel van aantrekken. .
  9. 15 uur 06. Huybrechts gaat in set 5 meteen door de worp van Searle. Hij mag nu geen steken meer laten vallen, wilt hij zich nog plaatsen voor de 1/8e finales. .
  10. 15 uur 01. Huybrechts laat het liggen in set 4. Huybrechts lijkt zich terug te knokken in de set, maar na maar liefst 7(!) missers op een dubbel, gaat Searle alsnog met de buit lopen. 3-1 voor de Engelsman, die nog 1 set nodig heeft, en alarmfase rood voor Huybrechts. De frustratie is groot bij de Belg, want hij keilt een flesje water op de grond. .
  11. 14 uur 58. Huybrechts met de rebreak! Opnieuw lijkt Huybrechts de nodige hoge scores niet te werpen, maar met twee uitstekende beurten vindt hij de checkout op dubbel 16. .
  12. 14 uur 56. De dubbel 20 is Ryan Searle vandaag goed gezind. Voor de zoveelste keer vindt hij op de dubbele top zijn checkout, na een misser van Huybrechts op dubbel 18. Huybrechts moet stilaan beginnen oppassen. .
  13. 14 uur 54. Het gaat nu snel. Searle blijft hard tekeer gaan en met onder meer een 180 en alweer een finish op tops gaat hij meteen door de worp van Huybrechts aan het begin van set 4. .
  14. 14 uur 53. Searle pakt ook set 3. Huybrechts krijgt een kans om Searle opnieuw te breaken, maar kan de checkout niet vinden. Searle lijkt op zijn beurt even te knoeien bij zijn finish, maar haalt op dubbel 9 de derde set binnen.  .
  15. 14 uur 50. Het momentum lijkt plots weer bij Ryan Searle te liggen. Met opnieuw een checkout op tops verdubbelt hij zijn voorsprong in deze set: 2-0. .