• home
 • video
 • pas verschenen

  Michael van Gerwen triomfeert voor de derde keer op WK darts

  Op het WK darts in de PDC-bond heeft Michael van Gerwen voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel veroverd. De Nederlander was in de finale met 7-3 te sterk voor de Engelsman Michael Smith.

  De 28-jarige Michael Smith stond voor het eerst in de finale van het WK en leek toch wat plankenkoorts te hebben. De ervaren Michael van Gerwen profiteerde daarvan om in geen tijd 4-0 uit te lopen.

   

  Maar Smith kwam mondjesmaat beter in de wedstrijd en knokte zich met 5 gewonnen legs op rij weer in de partij. De Engelsman verkleinde zo de kloof tot 4-2, maar dichter liet Van Gerwen Smith neemt meer komen. Bij 6-3 maakte de Nederlander het af.

   

  Voor Van Gerwen is het zijn derde WK-triomf. Ook in 2014 en 2017 kroonde hij zich tot wereldkampioen. Dankzij zijn overwinning is de Nederlander nu ruim 500.000 euro rijker.

   

  "Het was een moeilijk jaar voor mij, maar het is mooi om deze trofee nu te kunnen winnen. Er is niks mooiers. Dit is een heel belangrijk moment voor mij, ik heb hier zo lang op gewacht", waren de eerste woorden van Van Gerwen na zijn overwinning.

   

  Smith besefte dat hij zijn beste niveau niet haalde in de finale. "Ik heb te veel dubbels gemist. Ik zat te veel met de trofee in mijn hoofd en kwam niet in mijn ritme. Ik kom zeker terug om de titel te pakken", toonde hij zich strijdvaardig.

  Fase per fase