Michael van Gerwen triomfeert voor de derde keer op WK darts

  Op het WK darts in de PDC-bond heeft Michael van Gerwen voor de derde keer in zijn carrière de wereldtitel veroverd. De Nederlander was in de finale met 7-3 te sterk voor de Engelsman Michael Smith.

  De 28-jarige Michael Smith stond voor het eerst in de finale van het WK en leek toch wat plankenkoorts te hebben. De ervaren Michael van Gerwen profiteerde daarvan om in geen tijd 4-0 uit te lopen.

   

  Maar Smith kwam mondjesmaat beter in de wedstrijd en knokte zich met 5 gewonnen legs op rij weer in de partij. De Engelsman verkleinde zo de kloof tot 4-2, maar dichter liet Van Gerwen Smith neemt meer komen. Bij 6-3 maakte de Nederlander het af.

   

  Voor Van Gerwen is het zijn derde WK-triomf. Ook in 2014 en 2017 kroonde hij zich tot wereldkampioen. Dankzij zijn overwinning is de Nederlander nu ruim 500.000 euro rijker.

   

  "Het was een moeilijk jaar voor mij, maar het is mooi om deze trofee nu te kunnen winnen. Er is niks mooiers. Dit is een heel belangrijk moment voor mij, ik heb hier zo lang op gewacht", waren de eerste woorden van Van Gerwen na zijn overwinning.

   

  Smith besefte dat hij zijn beste niveau niet haalde in de finale. "Ik heb te veel dubbels gemist. Ik zat te veel met de trofee in mijn hoofd en kwam niet in mijn ritme. Ik kom zeker terug om de titel te pakken", toonde hij zich strijdvaardig.

  Fase per fase

  1. 01-01-2019.
  2. 07 uur 38. Derde wereldtitel voor Van Gerwen? Michael van Gerwen en Michael Smith keken elkaar dit jaar al in de ogen in de finale van de Premier League. De Nederlander won toen overtuigend met 11-4 en gemiddelde van meer dan 112. Als hij dat kunststukje nog eens kan herhalen pakt "Mighty Mike" zijn derde wereldtitel. De Nederlander verloor in 2013 nog zijn eerste finale tegen grootmeester Phil Taylor, maar stak in 2014 en 2017 wel de Sid Waddell Trophy in de lucht.
  3. 07 uur 35. Nu tegen Bully Boy Smith. Michael van Gerwen neemt het in de finale op tegen de Engelsman Michael Smith, de nummer 10 van de wereld. "Bully Boy" Smith vloerde in zijn halve finale zijn landgenoot en WK-debutant Nathan Aspinall met 6-3. .
  4. 07 uur 31. "Ik vind 'vernederd' een te groot woord, maar ik heb zeker wel een klein tikje uitgedeeld. Ik heb Anderson continu pijn gedaan. Ik gaf hem niet de tijd om eens rustig adem te halen. Ik ben blij dat ik de finale weer heb gehaald.". Michael van Gerwen.
  5. 07 uur 27. Van Gerwen naar vierde WK-finale. Michael van Gerwen staat voor de keer in de finale van het WK darts. In het Londense Alexandra Palace haalde de Nederlander in de halve finale stevig uit tegen Gary Anderson, de wereldkampioen van 2015 en 2016. "Mighty Mike" was weergaloos in de eerste vijf sets met een gemiddelde van maar liefst 115 punten per drie pijlen. Anderson leek dan wat boven water te komen, maar meer dan één set kreeg de Schot niet cadeau: 6-1. Van Gerwen haalde in de halve finale uiteindelijk een gemiddelde van 104,59 en lukte bijna de helft van zijn uitworpen.
  6. 31-12-2018.