• home
 • video
 • pas verschenen

  Delfine Persoon moet weer het hoofd buigen voor Katie Taylor

  Delfine Persoon (35) heeft geen revanche kunnen nemen voor het controversiële titelgevecht van vorig jaar. Opnieuw moest ze haar meerdere erkennen in de Ierse titelverdedigster Katie Taylor (34). Deze keer was de score duidelijker na een intense kamp van 10 rondes. "Taylor verdient het, ik heb veel respect voor haar", klonk een sportieve Persoon achteraf.

  Slagenarsenaal vs. elegantie

  Een jaar geleden voelde Delfine Persoon zich bestolen na de titelkamp bij de lichtgewichten. Ze geloofde niet in een nieuw gevecht, maar dat kwam er toch. Op het landgoed van Taylors promotor mocht Persoon een tweede keer boksen tegen de sterke Ierse.

   

  De Belgische vloog er meteen in en koos voor de keiharde aanval. Persoon deelde ietwat onstuimig uit, Taylor pakte het anders aan. Zij stond gracieuzer te boksen en wachtte geduldig haar moment af om die ene rake klap uit te delen.

   

  Al snel liep Persoon averij op aan haar oogkas, na de kamp zei ze zelf dat ze haar neus gebroken had. Het belette haar niet om energiek te blijven boksen. De turbo draaide op volle toeren.

   

  In ronde 8 had Persoon Taylor bijna te pakken. Tot twee keer toe ging de olympische kampioene van 2012 net niet door haar knieën.

   

  Maar Taylor is een taaie tante. In ronde 10 speelde Persoon nog alles of niets. De jury besliste uiteindelijk in het voordeel van de elegantere Taylor.

   

  De 3 leden kozen allemaal voor de titelverdedigster. Met 98-93, 96-94 en 96-94 was het verschil op het scorebord duidelijker dan in New York vorig jaar (95-95, 96-94 en 96-94). Taylor behield haar wereldtitels van de WBA-, de WBC-, de IBF- en de WBO-boksbond.

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Deze keer leg ik me neer bij de jury"

  1 jaar geleden kon Delfine Persoon haar ogen niet geloven toen de jury Katie Taylor uitriep tot winnares, deze keer reageerde ze sportief en gaf ze haar opponente meteen een applaus in de ring.

   

  "Ik heb veel respect voor haar", sprak Persoon in haar beste Engels. "Ze verdient haar titels. Deze keer leg ik me neer bij de jury."

   

  "Ik heb nog veel moeten eten om op gewicht te komen en daardoor miste ik power. Kracht die je nodig hebt om Taylor neer te krijgen, anders wordt het technisch en op dat vlak is ze niet te kloppen."

  Tweets van/over de kamp:

  Fase per fase

  1. 23 uur 43. Delfine Persoon: "Miste power". Vorig jaar in New York voelde Delfine Persoon zich bestolen, nu begreep ze meteen dat ze de kamp verloren had. Ze gaf Taylor zelfs applaus. "Ik heb veel respect voor haar", sprak Persoon in haar beste Engels. "Ze verdient haar titels. Deze keer leg ik me neer bij de jury." "Ik miste de power om haar pijn en dan wordt het technisch. Op dat vlak is ze niet te kloppen. Ik denk trouwens dat ik mijn neus gebroken heb in de tweede ronde." .
  2. 23 uur 40. Deze keer leg ik me neer bij de beslissing. Taylor heeft verdiend gewonnen, ik heb veel respect voor haar. Delfine Persoon.
  3. 23 uur 32. Delfine Persoon buigt voor Katie Taylor. Delfine Persoon verliest opnieuw. De 3 juryleden kiezen deze keer allemaal voor Katie Taylor, die een gracieuzere kamp bokste. De eindscore: 98-93, 96-94, 96-94. Deze keer legt Persoon zich neer bij de beslissing. Ze buigt voor Taylor en geeft haar opponente nog een knuffel. Dat heet respect. .
  4. 23 uur 29. Einde! Einde ronde 10: het is afgelopen. Persoon gaat heel even neer, maar zonder erg. De kamp wordt weer beslist op punten. Hoe oordeelt de jury deze keer? Persoon heeft alles gegeven en erg energiek gebokst. .
  5. 23 uur 26. Einde ronde 9: neen, het is nog niet afgelopen. Taylor heeft het zwaar, maar ze geeft niet op. Persoon krijgt nog één ronde om de 4 wereldtitels te veroveren. .
  6. 23 uur 23. Taylor wankelt. Einde ronde 8: heeft Persoon Taylor te pakken? Tot twee keer toe gaat de Ierse net niet door haar knieën. De referee moet haar zelfs even tot de orde roepen. .
  7. 23 uur 20. Einde ronde 7: Persoon beseft dat Taylor een taaie tante is. Ze krijgt nog 3 kansen om komaf te maken met de titelverdedigster. .
  8. 23 uur 17. Salvo van Persoon. Einde ronde 6: Persoon vuurt de ene na de andere af. Taylor kan alleen maar incasseren. .
  9. 23 uur 14. Halfweg. Einde ronde 5: halverwege de kamp slaat de vermoeidheid stilaan toe. Delfine Persoon heeft heel wat slagen uitgedeeld, Taylor kiest voor een gracieuzere stijl. .
  10. 23 uur 11. Einde ronde 4: van verdedigen is nauwelijks nog sprake. Katie Taylor houdt zich nog enigszins in, Delfine Persoon heeft haar turbo al ingeschakeld. Ze wil Taylor tegen het canvas krijgen, zoveel is duidelijk. .
  11. 23 uur 08. Einde ronde 3: Taylor en Persoon drijven het tempo op en delen flink uit. Persoon lijkt met haar krachten te woekeren, Taylor lijkt beter te kunnen doseren. .
  12. 23 uur 06. Oogkas Persoon geraakt. Einde ronde 2: Taylor bouwt haar kamp keurig op en neemt de regie in handen. Persoon heeft al averij opgelopen onder haar rechteroog. .
  13. 23 uur 05.
  14. 23 uur 02. Einde ronde 1: Persoon vliegt er meteen in en kiest voor de aanval. Taylor wacht geduldig af, ontwijkt haar slagen om vervolgens goed gemikt tegen te stoten. .
  15. 23 uur . Ronde 1! De revanchewedstrijd is begonnen. Maken Persoon en Taylor er weer een uitputtingsslag van 10 rondes van? .
  16. 22 uur 56.
  17. 22 uur 53. The Gossip schalt door de boxen op het domein van Katie Taylors promotor Eddie Hearn. Delfine Persoon bokst in het hol van de leeuw. .
  18. 22 uur 52.
  19. 22 uur 50.
  20. 22 uur 46. De twee vrouwen worden voorgesteld aan de kijkers, de spots zweven door de boksring, de kamp kan bijna beginnen. .
  21. 22 uur 30. Bijna aan Persoon. Het voorprogramma is afgelopen. In de 9e ronde gooit de entourage van Clay de handdoek in de ring. Hij moet de WBO-titel bij de weltergewichten aan Kongo laten. Over een kwartiertje zijn Delfine Persoon en Katie Taylor aan zet. Zij kampen om 4 wereldtitels bij de lichtgewichten. .
  22. 22 uur 19. Luther Clay en Chris Kongo laten u nog even wachten op de kamp van Delfine Persoon. De twee weltergewichten snijden ronde 7 aan. .
  23. 22 uur 12. Clay en Kongo zijn 5 rondes ver. De kamp duurt maximaal 10 rondes.  .
  24. 21 uur 53. Nu is het aan de Britse boksers Luther Clay en Chris Kongo. Zij kampen om de WBO-titel bij de weltergewichten. Daarna is het aan Delfine Persoon. .
  25. 21 uur 51. Zo ging het er vorig jaar aan toe tussen Taylor en Persoon.

   Zo ging het er vorig jaar aan toe tussen Taylor en Persoon

  26. 21 uur 50. Het verhaal van Taylor - Persoon 1. De kamp om de titel bij de lichtgewichten krijgt de naam Taylor - Persoon 2. Hoe ging het dan in Taylor - Persoon 1? Zo: Op 1 juni 2019 stonden Taylor en Persoon tegenover mekaar in de mythische evenementenhal Madison Square Garden in New York. Taylor, olympisch kampioene in 2012, haalde het op punten met 95-95, 96-94 en 96-94. Volgens het gros van de waarnemers was dat een onterechte beslissing. Persoon zei achteraf dat ze bestolen was. Ze diende een klacht in, maar zei niet te rekenen op een rematch. Die komt er nu dus toch. De 4 titels in het bezit van Taylor vormen straks de inzet van de kamp. .
  27. 21 uur 49.
  28. 21 uur 41. Ik was toch verrast dat Katie Taylor opnieuw tegen mij wil boksen. Zij neemt een groot risico. Delfine Persoon.
  29. 21 uur 30. Nog een kamp en het is aan Persoon. Dat ging snel! Alen Babic is al in de 2e ronde zegezeker. Hij mept Winters neer en wint met een technische knock-out. Nog een kamp en Delfine Persoon stapt de ring in om wraak te nemen tegen Katie Taylor. .
  30. 21 uur 17. Nog even geduld. In het Engelse stadje Brentwood is de boksavond volop aan de gang. Op Delfine Persoon is het nog even wachten. Zij bokst de 4e kamp, zo meteen begint kamp 2: een duel tussen de zwaargewichten Shawndell Winters uit de Verenigde Staten en Alen Babic uit Kroatië. .
  31. 20 uur 59. De druk ligt volledig bij haar. Al vind ik de rol van underdog niet onaardig. Delfine Persoon.
  32. 11 uur 39.
  33. 22-08-2020.
  34. 08 uur 45.
  35. 08 uur 44. Persoon: "Denk niet dat Taylor zal proberen om mee te boksen met mij".

   Persoon: "Denk niet dat Taylor zal proberen om mee te boksen met mij"

  36. 08 uur 44.
  37. 08 uur 43.