Delfine Persoon moet weer het hoofd buigen voor Katie Taylor

  Delfine Persoon (35) heeft geen revanche kunnen nemen voor het controversiële titelgevecht van vorig jaar. Opnieuw moest ze haar meerdere erkennen in de Ierse titelverdedigster Katie Taylor (34). Deze keer was de score duidelijker na een intense kamp van 10 rondes. "Taylor verdient het, ik heb veel respect voor haar", klonk een sportieve Persoon achteraf.

  Slagenarsenaal vs. elegantie

  Een jaar geleden voelde Delfine Persoon zich bestolen na de titelkamp bij de lichtgewichten. Ze geloofde niet in een nieuw gevecht, maar dat kwam er toch. Op het landgoed van Taylors promotor mocht Persoon een tweede keer boksen tegen de sterke Ierse.

   

  De Belgische vloog er meteen in en koos voor de keiharde aanval. Persoon deelde ietwat onstuimig uit, Taylor pakte het anders aan. Zij stond gracieuzer te boksen en wachtte geduldig haar moment af om die ene rake klap uit te delen.

   

  Al snel liep Persoon averij op aan haar oogkas, na de kamp zei ze zelf dat ze haar neus gebroken had. Het belette haar niet om energiek te blijven boksen. De turbo draaide op volle toeren.

   

  In ronde 8 had Persoon Taylor bijna te pakken. Tot twee keer toe ging de olympische kampioene van 2012 net niet door haar knieën.

   

  Maar Taylor is een taaie tante. In ronde 10 speelde Persoon nog alles of niets. De jury besliste uiteindelijk in het voordeel van de elegantere Taylor.

   

  De 3 leden kozen allemaal voor de titelverdedigster. Met 98-93, 96-94 en 96-94 was het verschil op het scorebord duidelijker dan in New York vorig jaar (95-95, 96-94 en 96-94). Taylor behield haar wereldtitels van de WBA-, de WBC-, de IBF- en de WBO-boksbond.

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Deze keer leg ik me neer bij de jury"

  1 jaar geleden kon Delfine Persoon haar ogen niet geloven toen de jury Katie Taylor uitriep tot winnares, deze keer reageerde ze sportief en gaf ze haar opponente meteen een applaus in de ring.

   

  "Ik heb veel respect voor haar", sprak Persoon in haar beste Engels. "Ze verdient haar titels. Deze keer leg ik me neer bij de jury."

   

  "Ik heb nog veel moeten eten om op gewicht te komen en daardoor miste ik power. Kracht die je nodig hebt om Taylor neer te krijgen, anders wordt het technisch en op dat vlak is ze niet te kloppen."

  Tweets van/over de kamp:

  Fase per fase

  spinner
  1. 23 uur 43. Delfine Persoon: "Miste power". Vorig jaar in New York voelde Delfine Persoon zich bestolen, nu begreep ze meteen dat ze de kamp verloren had. Ze gaf Taylor zelfs applaus. "Ik heb veel respect voor haar", sprak Persoon in haar beste Engels. "Ze verdient haar titels. Deze keer leg ik me neer bij de jury." "Ik miste de power om haar pijn en dan wordt het technisch. Op dat vlak is ze niet te kloppen. Ik denk trouwens dat ik mijn neus gebroken heb in de tweede ronde." .
  2. 23 uur 40. Deze keer leg ik me neer bij de beslissing. Taylor heeft verdiend gewonnen, ik heb veel respect voor haar. Delfine Persoon.
  3. 23 uur 32. Delfine Persoon buigt voor Katie Taylor. Delfine Persoon verliest opnieuw. De 3 juryleden kiezen deze keer allemaal voor Katie Taylor, die een gracieuzere kamp bokste. De eindscore: 98-93, 96-94, 96-94. Deze keer legt Persoon zich neer bij de beslissing. Ze buigt voor Taylor en geeft haar opponente nog een knuffel. Dat heet respect. .
  4. 23 uur 29. Einde! Einde ronde 10: het is afgelopen. Persoon gaat heel even neer, maar zonder erg. De kamp wordt weer beslist op punten. Hoe oordeelt de jury deze keer? Persoon heeft alles gegeven en erg energiek gebokst. .
  5. 23 uur 26. Einde ronde 9: neen, het is nog niet afgelopen. Taylor heeft het zwaar, maar ze geeft niet op. Persoon krijgt nog één ronde om de 4 wereldtitels te veroveren. .
  6. 23 uur 23. Taylor wankelt. Einde ronde 8: heeft Persoon Taylor te pakken? Tot twee keer toe gaat de Ierse net niet door haar knieën. De referee moet haar zelfs even tot de orde roepen. .
  7. 23 uur 20. Einde ronde 7: Persoon beseft dat Taylor een taaie tante is. Ze krijgt nog 3 kansen om komaf te maken met de titelverdedigster. .
  8. 23 uur 17. Salvo van Persoon. Einde ronde 6: Persoon vuurt de ene na de andere af. Taylor kan alleen maar incasseren. .
  9. 23 uur 14. Halfweg. Einde ronde 5: halverwege de kamp slaat de vermoeidheid stilaan toe. Delfine Persoon heeft heel wat slagen uitgedeeld, Taylor kiest voor een gracieuzere stijl. .
  10. 23 uur 11. Einde ronde 4: van verdedigen is nauwelijks nog sprake. Katie Taylor houdt zich nog enigszins in, Delfine Persoon heeft haar turbo al ingeschakeld. Ze wil Taylor tegen het canvas krijgen, zoveel is duidelijk. .
  11. 23 uur 08. Einde ronde 3: Taylor en Persoon drijven het tempo op en delen flink uit. Persoon lijkt met haar krachten te woekeren, Taylor lijkt beter te kunnen doseren. .
  12. 23 uur 06. Oogkas Persoon geraakt. Einde ronde 2: Taylor bouwt haar kamp keurig op en neemt de regie in handen. Persoon heeft al averij opgelopen onder haar rechteroog. .
  13. 23 uur 05.
  14. 23 uur 02. Einde ronde 1: Persoon vliegt er meteen in en kiest voor de aanval. Taylor wacht geduldig af, ontwijkt haar slagen om vervolgens goed gemikt tegen te stoten. .
  15. 23 uur . Ronde 1! De revanchewedstrijd is begonnen. Maken Persoon en Taylor er weer een uitputtingsslag van 10 rondes van? .
  16. 22 uur 56.
  17. 22 uur 53. The Gossip schalt door de boxen op het domein van Katie Taylors promotor Eddie Hearn. Delfine Persoon bokst in het hol van de leeuw. .