Belgen, al geplaatst voor olympisch kwalificatietoernooi, halen finale in Baden niet

  Op de Continental Cup beachvolleybal in Baden hebben de duo's Koekelkoren/Van Walle en Colson/Deroey een plaatsje bemachtigd voor het olympische kwalificatietoernooi in Den Haag. Op welke plaats eindigen ze het toernooi?

  halve finale: Polen-België
  Rudol/Miszczuk Koekelkoren/Van Walle 2-1 (21-17, 19-21, 15-11)
  Kantor/Losiak Deroey/Colson 2-0 (21-15, 21-18)

  Continental Cup

  1. 19 uur 48. Belgen verliezen halve finale. België, al geplaatst voor het kwalificatietoernooi in Den Haag, heeft de finale niet bereikt in Baden. Zowel het duo Koekelkoren/Van Walle als het duo Deroey/Colson verloor zijn match tegen de Polen, die de finale mogen spelen tegen de Zwitsers. België speelt morgen nog om het brons tegen de Oostenrijkers. Deroey/Colson zullen wel niet in actie moeten komen, want Ermacora/Pristauz laat verstek gaan voor de slotdag. .
  2. 11 uur 43. België geplaatst voor olympische kwalificatietoernooi. De "Belgian Beach Boys" mogen nog steeds dromen van de Olympische Spelen in Tokio. In de kwartfinale rekenden de Belgische duo's Koekelkoren/Van Walle en Deroey/Colson af met de Servische duo's. België is zo geplaatst voor het slottoernooi in Den Haag, waar 15 landen en gastland Nederland aanwezig zullen zijn. Alleen de winnaars bemachtigen er een olympisch ticket. In halve finales van de Continental Cup nemen de Belgen het vanmiddag op tegen de Poolse mannen.  .
  3. 08-05-2021.
  4. 16 uur 30. Gastland is te sterk voor dappere Belgen. De Belgische beachvolleyballers hebben de groepswinst aan Oostenrijk moeten laten. Deroey en Colson dwongen de toppers Ermacora en Pristauz wel tot het uiterste. Pas na 3 zware sets (24-22, 22-24, 19-17) beten de Belgen in het zand. Dries Koekelkoren en Tom van Walle konden daarna niet op tegen het tweede Oostenrijkse duo. Morgen staan de kwartfinales en eventuele halve finales op het programma op de Contnental Cup in Oostenrijk. .
  5. 14 uur 54. Belgen verslaan Frankrijk. België heeft zijn eerste duel op de Continental Cup tot een goed einde gebracht. Tegen Frankrijk verloor het duo Deroey/Colson wel de eerste wedstrijd, maar Koekelkoren en Van Walle zetten alles recht met 2 zeges. België speelt later vandaag tegen Oostenrijk voor groepswinst. .
  6. 07-05-2021.
  7. 17 uur 46. De weg naar Tokio. De Continental Cup in Baden is een van de laatste kwalificatietoernooien voor de Spelen. Een plaats in de top 5 geeft recht op het ultieme kwalficatietoernooi in Den Haag (23-26 juni), waar 1 olympisch ticket te verdienen valt. Naast België omvat de poule in Baden ook nog het gastland Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Denemarken, Servië, Slovakije en Frankrijk. Elk land wordt door 2 duo's vertegenwoordigd. Voor België zijn dat Dries Koekelkoren en Tom van Walle samen met Martijn Colson en Dennis Deroey. .
  8. 17 uur 43. De Olympische Spelen zijn een droom die we blijven koesteren. De laatste jaren hebben we grote stappen gezet. Het wordt niet makkelijk, maar Tom en ik doen er alles aan om Tokio te halen. Dries Koekelkoren.