• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Koekelkoren en Van Walle blijven positief na EK-uitschakeling: "Het tij zal keren"

  Voor Dries Koekelkoren en Tom Van Walle zijn de barrages het eindstation geworden op het EK beachvolleybal in Moskou. "We zitten in een lastige periode, maar we zijn wel op de goede weg", reageert het Belgische duo.

  Fase per fase

  1. 17 uur 07. Hier kunnen we op bouwen. We stonden goed in het veld, toonden een goede mentaliteit en werkten goed samen. Natuurlijk is het een lastige periode met veel verliesmatchen, maar het tij zal keren. We zitten op de juiste weg. Daar moeten we vertrouwen in hebben. Dries Koekelkoren.
  2. 17 uur 06. Ondanks een goed begin verloren we het momentum. De Oostenrijkers namen het tempo over en maakten het verschil met enkele goede opslagreeksen. Ze speelden beter met de wind en wij hadden het zwaar aan de moeilijke kant. Dries Koekelkoren.
  3. 11 uur 39. Koekelkoren en Van Walle gaan eruit in play-offs. Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben zich niet kunnen plaatsen voor de 1/8e finales van het EK. De Belgen, nummer 30 van Europa, gingen in de play-offs in 2 sets onderuit tegen de Oostenrijkers Martin Ermacora/Moritz Bernard Pristauz-Telsnigg, de nummers 35. De setstanden: 21-16, 21-16.
  4. 09-08-2019.
  5. 13 uur 40. Koekelkoren en van Walle verliezen 3e match. Dries Koekelkoren en Tom van Walle (CEV-30) hebben hun derde en laatste groepswedstrijd verloren. De Belgische tandem ging in twee sets (21-16 en 21-17) de boot in tegen het Duitse paar Julius Thole en Clemens Wickler (CEV-8). Thole en Wickler sluiten poule H als eerste af, voor twee Oekraïners. Koekelkoren en Van Walle eindigen op de 3e plaats. De Belgen moeten naar de barrages, maar dat speelschema is nog niet bekend.
  6. 08-08-2019.
  7. 14 uur . Opgave. Dries Koekelkoren en Tom Van Walle hebben zich verzekerd van een plaats in de knock-outfase. Daarvoor hoefden ze vanmiddag niet in actie komen.De Duitsers Alexander Walkenhorst en Sven Winter gooiden de handdoek in de ring. Dankzij het forfait eindigen Koekelkoren en Van Walle nu minstens als 3e in hun groep.
  8. 07-08-2019.
  9. 17 uur 48. Nipte nederlaag in match 1. In hun eerste wedstrijd heeft het duo Koekelkoren/Van Walle het hoofd moeten buigen voor het Oekraïense paar Popov Gordjejev, na 2 spannende sets (18-21 en 21-23). Morgen en overmorgen spelen de Belgen nog telkens tegen een Duits duo.