• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Koekelkoren en Van Walle verlaten WK beachvolleybal met 3e verlies

  Het WK beachvolleybal in Hamburg is niets geworden voor Dries Koekelkoren en Tom van Walle. De twee Belgen verloren hun drie groepswedstrijden en zijn uitgeschakeld. Herbeleef hieronder hun WK.

  Fase per fase

  1. 00 uur 05. Van Walle: "Pijnlijk door ambities". Dries Koekelkoren en Tom van Walle druipen af uit Hamburg met 0 op 3. "Het is vooral pijnlijk, omdat we met ambities naar Duitsland waren gekomen. Het liep niet al te best tegen de Qatari. We wisten dat het moeilijk zou worden tegen een top 10-team, maar we hoopten weer op meer. We kunnen de nederlaag wijten aan een gebrek aan matchritme, maar dat zou niet correct zijn. Ik moet naar mezelf kijken en zoeken naar vertrouwen." Van Walle kampte met een schouderblessure: "Maar die schouder doet wat hij moet doen. Het probleem is dat ik met twijfels speel en dat toont zich. We moeten uit die negatieve spiraal geraken." Dat kan volgende week al op het 5 sterren-toernooi in Gstaad.
  2. 02-07-2019.
  3. 23 uur 25. 3 verliezen op 3 en exit WK. Voor Dries Koekelkoren en Tom van Walle zit het WK erop. De Belgen (FIVB-26) verloren simpelweg van de vierde reekshoofden uit Qatar: Cherif Younnousse en Ahmed Tijan. Het was hun derde groepsmatch en hun derde verlies. Als vierde in de groep liggen de twee eruit.
  4. 01-07-2019.
  5. 19 uur 28. Bittere pil voor Koekelkoren en Van Walle. Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn zo goed als uitgeschakeld in de groepsfase van het WK beachvolleybal. Ze verloren nu ook hun tweede wedstrijd, in drie sets van een Italiaans duo.
  6. 19 uur 25. Koekelkoren en Van Walle moesten het normaal gezien opnemen tegen een koppel uit Sierra Leone, maar die lieten op het laatste moment verstek gaan. De Italiaanse invallers Rossi en Carambula zijn veel sterker en dat bleek ook.
  7. 29-06-2019.
  8. 19 uur 11. Valse start voor de Belgen. Dries Koekelkoren en Tom Van Walle hebben in hun eerste match op WK in het zand moeten bijten tegen de Tsjechische combinatie Perusic/Schweiner. Ging het in de eerste set nog min of meer gelijk op (21-18), dan was de tweede set vrij ontnuchterend (21-11). Morgen kunnen de Belgen de nederlaag al doorspoelen tegen de Italianen Rossi/Carambula.
  9. 28-06-2019.