Ga naar de inhoud

WK 3x3: Belgian Lions verwennen het publiek met 4e zege op rij in poulefase

 do 23 juni 2022 21:58
wk 3x3 in antwerpen
Oostenrijk
België
einde
18score21

De Belgian Lions hebben ook hun laatste wedstrijd in de poulefase van het WK 3x3 gewonnen. Een stug Oostenrijk dreef de Belgische mannen tot het uiterste, maar Bryan De Valck en afwerker Thibaut Vervoort zorgden alsnog voor een perfect rapport.

Na de winst tegen de Amerikanen en het verlies van Oostenrijk tegen Slovenië waren de Belgen voor hun laatste groepsmatch al zeker van groepswinst en een plek in de 1/4e finales.

De druk was dus van de ketel, maar voor een vol huis met Belgische fans wil je natuurlijk niet verliezen. Bovendien vocht Oostenrijk nog voor de kwalificatie en zo kregen we toch nog een duel op het scherpst van de snee.

 

Oostenrijk en België hielden elkaar lange tijd in balans, het verschil werd pas gemaakt in de absolute slotfase.

 

De onvermijdelijke Vervoort scoorde twee cruciale tweepunters en tussendoor toonde ook uitblinker De Valck zich met enkele belangrijke scores en zijn niet aflatende vechtersmentaliteit.

 

Met zijn tweede bom telde Vervoort de Oostenrijkers uit, het publiek kraaide van plezier. België mag met een 4 op 4 rechtstreeks naar de 1/4e finales. Zaterdag om 17.30 uur spelen de Lions voor een plaats in de halve finales.

De Valck: "Weet zelf ook niet waar ik al die energie blijf halen"

Met 7 punten en evenveel rebounds was Bryan De Valck de man van de match tegen Oostenrijk, maar daar bleef hij zelf bescheiden bij. "Of het mijn beste match was van dit toernooi? Ik praat niet zo graag over mezelf, dat laat ik aan anderen over", vertelde De Valck aan Sporza.

"Ik kijk niet naar mijn statistieken en speel gewoon voor de ploeg. Of het nu een goeie match is of een slechte, ik blijf gewoon alles geven. Zeker met zo'n publiek, dat geeft extra energie. Dat is fantastisch."

"Waar ik al die energie blijf halen? Ik weet het zelf ook niet, maar ik heb ADHD. Misschien ligt het daaraan. Ik blijf gewoon gaan. Al mag ik vandaag wel zeggen dat het dankzij het publiek was. Zij bleven ons opjutten."

 

"Wij zijn hier gekomen om groepswinst te halen en wij waren niet tevreden geweest als we een match verloren hadden. Het is fantastisch dat al die mensen hier komen kijken. We wilden hen zeker 4 overwinningen geven."

België-Oostenrijk

22:00

De Belgian Lions maken het af in stijl, na spannend slot

21:57

Vervoort beslist de match

Vervoort mist een tweepunter, maar daar is weer die dekselse De Valck om de bal binnen te tippen: 19-18. Vervolgens verliezen de Oostenrijkers de bal, waarna Vervoort koeltjes de tweepunter van de overwinning binnen knalt.

21:56

Vanaf de vrijworplijn - na een lichte fout van De Valck - loopt Oostenrijk weer een punt uit. Maar dan is er toch altijd weer Thibaut Vervoort. Tweepunter van Must see TV.

21:55

De Valck, die een sterke partij speelt, hangt de bordjes weer in evenwicht: 14-14.

21:55

Belangrijke tweepunter van Vervoort

21:54

Mooie pass achter de rug, en vlotte score van Celis

21:53

Celis en Depuydt begrijpen elkaar goed op het veld. Depuydt vindt zijn maatje met een mooie pass achter de rug, de afwerking is ook prima. Het verschil blijft één punt in het voordeel van Oostenrijk.

21:52

Intussen zit ook België wel aan 7 ploegfouten. Vanaf de vrijworplijn loopt Oostenrijk 2 puntjes uit: 13-11.

21:52

Time-out met nog 3'50" te gaan en het staat 11-11. De Belgen spreken af om de ring wat krachtiger aan te vallen, want Oostenrijk zit in foutenlast.

21:50

Mooie give-and-go tussen Depuydt en Celis en zo gaan we naar 11-11. Het blijft spannend.

21:50

Nu mag De Valck makkelijk dunken

21:49

De Valck ramt de bal door de ring

De Valck schudt zijn mannetje af, wordt uitstekend bediend door Celis en dunkt de 10-10 op het bord. Het publiek smult. We zijn halfweg.

21:47

Oostenrijk speelt heel fysiek en zit al aan 7 ploegfouten. Dat betekent twee vrijworpen voor België. De Valck benut er eentje en zo staat het 9-9.

21:46

Van inhouden is helemaal geen sprake.

Jonas Foerts
21:45

Vervoort pakt uit met dunk

21:44

Dunk van Vervoort

Knappe actie van de Belgen, met Vervoort als afwerker met dienst. Must see TV dunkt de 7-6 binnen, maar Oostenrijk antwoordt prompt met een tweepunter.

21:44

Knappe score van Depuydt, die wel extra vrije worp mist

21:43

Maxime Depuydt voelt zich goed in z'n vel. Hij absorbeert het contact bij z'n lay-up en werk af: 6-6. Depuydt jut nog even het publiek op en dat kunnen de fans wel pruimen.

Gerelateerd: