Ga naar de inhoud

Belgian Cats verliezen laatste groepsduel, morgenmiddag 1/8e finale tegen Brazilië

wk 3x3 in antwerpen

België 
Polen 
einde
12
13

De Belgian Cats zijn er niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinales op het WK 3x3. De Belgische vrouwen verloren hun laatste poulematch tegen Polen met 12-13. Morgen moeten ze dus aan de bak in de 1/8e finale: om 13.40 u tegen Brazilië.

Hard tegen onzacht

De Belgian Cats werden meteen op achtervolgen aangewezen. Polen schoot het beste uit de startblokken in wat een slordig begin van de wedstrijd was. 

 

Maar geleidelijk aan vonden de Cats hun ritme terug. Vooral onder impuls van Becky Massey. Zij kon België voor het eerst op voorsprong gooien, bleef ijzig kalm op de vrijworplijn en hield de Cats lange tijd in de wedstrijd. 

 

Aanvallend verliep het stroef voor de Cats, zowel Vanloo, als Joris misten scherpte. Verdedigend was het dan weer, zoals gewoonlijk op dit WK van de Cats, veel beter, waardoor de score niet ver uitliep. 

 

Even staken de Cats de hand uit naar de overwinning, maar in het slot bleek Polen toch te sterk. Sosnowska, de topspeelster van de Polen, bleek een maatje te groot. Onder haar invloed ging Polen met de voorsprong de slotfase in. 

 

Op het einde kwamen de Cats nog wel gelijk, maar het shot werd afgefloten omdat Resimont te lang in de bucket bleef hangen. Er was geen tijd meer over om een nieuwe aanval op te zetten.

 

Door de eerste nederlaag van een Belgische ploeg op dit WK 3x3 eindigen de Belgische vrouwen tweede in poule C. Daardoor moeten ze morgen een extra wedstrijd spelen in de achtste finales tegen Brazilië, de derde in groep B. 

Resimont in duel met de Poolse Gertchen.

Joris: "Opnieuw last van stress, terwijl er niets te verliezen was"

Ine Joris reageerde achteraf ontgoocheld voor de Sporza-camera. "Het is een heel grote teleurstelling. Vooral omdat we wel een extra moment rust konden gebruiken." 

 

"Iedereen was vooraf wat op zichzelf. Er sloop opnieuw stress in de ploeg, terwijl we eigenlijk niet echt iets te verliezen hadden. We wisten sowieso dat we morgen opnieuw aan de bank moesten."

 

"Het was heel intens, we hebben alles gegeven en uiteraard is dat jammer dat we zo nipt onderuit gaan."

 

"We zullen het snel van ons moeten afschudden, want morgen wachten hopelijk alweer twee wedstrijden. Nu eventjes laten bezinken en dan morgen terugkomen voor het thuispubliek met de volle focus."

België-Polen

 1. 18 uur 09. Bekijk de laatste spannende momenten:.

  Bekijk de laatste spannende momenten:

 2. 18 uur 02. De Cats verliezen met 12-13. In een felbevochten wedstrijd moeten de Cats de duimen leggen voor een sterker Polen. Ze zijn niet weggespeeld. In de verdediging hebben ze het goed gedaan, maar de aanval liet het vandaag wat afweten.  .
 3. 18 uur . Vanloo met knappe technische pass:.

  Vanloo met knappe technische pass:

 4. 17 uur 59. De Cats scoren maar de 3-secondenregel gooit roet in het eten. Het blijft 12-13. .
 5. 17 uur 57. Laatste minuut. Met nog één minuut op de klok moeten de Cats nog één puntje ophalen: 12-13 .
 6. 17 uur 55. Na een misser van Vanloo van achter de 2-puntlijn maakt Gerchen er 11-12 van. .
 7. 17 uur 53. Spanning stijgt ten top 11-11. Gelijke stand en beide ploegen met 7 fouten. Elke fout is nu goed voor twee vrijworpen.  .
 8. 17 uur 50. De Polen zijn beter vanop afstand. Met een nieuwe bom zetten ze de stand weer op 10-9 in hun voordeel. .
 9. 17 uur 49. Becky Massey brengt Cats op voorsprong.

  Becky Massey brengt Cats op voorsprong

 10. 17 uur 47. Poolse zet de Cats mooi in de wind, maar mist onbegrijpelijk!

  Poolse zet de Cats mooi in de wind, maar mist onbegrijpelijk!

 11. 17 uur 46. Cats voor het eerst op voorsprong. Becky Massey maakt er, alweer vanop de vrijworplijn, 8-6 van. België groeit in de wedstrijd. Massey is on fire. .
 12. 17 uur 45. 4-4. Belgian Cats maken gelijk vanop de vrijworplijn. Becky Massey mist niet. .
 13. 17 uur 45. Zes fouten al voor Polen. Dit kan in het voordeel zijn voor de Cats. Christophe Vandegoor, commentator.
 14. 17 uur 43. Resimont schenkt de Cats hun eerste punt.

  Resimont schenkt de Cats hun eerste punt

 15. 17 uur 43. De Belgian Cats moeten zoeken naar het juiste ritme. De juiste plays moeten eruit komen. Maar ze komen toch terug tot 4-3 .
 16. 17 uur 41. Eerste 2 punter. Gertchen gooit de eerst bom binnen 4-1. .
 17. 17 uur 40. Slordige match. Sosnowska maakt er 2-0 van maar vanop de vrijworplijn klampen de Cats aan 2-1. .
 18. 17 uur 38. Wedstrijd komt traag op gang. Er worden veel fouten gemaakt. Laure Resimont mist vanop de vrijworplijn. .
 19. 17 uur 37. Eerste fout van de wedstrijd is van de Cats. De Poolse zet de vrijworp om. 0-1 .
 20. 17 uur 36. Het nummer 13, Sosnowska is een topper in deze sport. Die moeten we in de gaten houden. Christophe Vandegoor, commentator.