Oostende won de topper in de Lotto Arena.

BEKIJK: Knappe buzzer beater in Belgische basketbaltopper, Oostende blijft winnen

zo 7 november 2021 17:06

In de BNXT League heeft Oostende de topper op het veld van de Antwerp Giants gewonnen. De leider won met 85-88 na één verlenging en blijft zo ook na 8 speeldagen ongeslagen.

Oostende klaart de klus in de verlengingen

Oostende behoudt ook na 8 speeldagen zijn ongeslagen status in de BNXT League. De regerende Belgische kampioen won zondagmiddag een spannende topper op het veld van de Antwerp Giants: 85-88.

Oostende begon slap aan de wedstrijd en de Giants liepen al snel 8 punten uit. Maar de kustploeg sloop op kousenvoeten dichterbij en kwam vlak voor de rust voor het eerst op voorsprong.

In de 2e helft leek Oostende met een bonus van 10 punten een beslissende kloof te slaan. Toch knokten de Giants zich weer in de match. Met een verre driepunter dwong Fridriksson nog verlengingen af. Daarin acteerde Antwerp te onstuimig en stuwde een uitstekende Booth Oostende naar de winst.

Limburg stunt in Bergen

Limburg United heeft op het veld van Bergen zijn tweede overwinning van het seizoen behaald. Het won met 86-90 na één verlenging.

De bezoekers hadden bij de rust een bonus van 17 punten, maar in de 2e helft sloop Bergen op kousenvoeten dichterbij.

Pas in de allerlaatste minuut kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong, maar Limburg United dwong toch nog verlengingen af. Daarin hielden de bezoekers het hoofd koel.

Leuven klopt concurrent Mechelen

Leuven blijft het goed doen met het oog op de top 4. Het team van coach Eddy Casteels legde zaterdagavond rechtstreeks concurrent Mechelen over de knie met 75-69.

De thuisploeg had 5 spelers in de dubbele cijfers. Nick Mcglynn was de topschutter met 18 punten.

Quarters: 25-20, 13-14, 18-18, 20-17

Topschutters Leuven: Mcglynn 18, Heath 16, Kralj 15

Topschutters Mechelen: Stephens 15, Foerts 13, Grimes 13

05/11/21
22:26

Luik klopt Aalst

Luik heeft voor een kleine stunt gezorgd door Aalst te kloppen met 15 punten verschil: 70-55.

Vooral na de rust stortte Aalst volledig in, nadat het in het begin van de wedstrijd nog 9-25 voor was gekomen. Het maakte maar 18 punten na de onderbreking en zo kon Luik het laken naar zich toe trekken.

Dankzij de zege rukt Luik op van de voorlaatste naar de zesde plaats in het klassement. Aalst blijft vierde.