Belgian Cats hebben geen kind aan zwak broertje Puerto Rico

  Olympische Spelen

  België 
  Puerto Rico 
  23
  1
  16
  20
  2
  8
  17
  3
  13
  27
  4
  15
  87
  einde
  52

  De Belgian Cats hebben ook hun tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. Na de stunt tegen Australië boekten de Belgische vrouwen dit keer een logische en ruime zege tegen zwak broertje Puerto Rico: 87-52.

  Na de geweldige overwinning tegen topland Australië diende zich met Puerto Rico een hapklare brok aan voor de Belgian Cats. De Puerto Ricaanse vrouwen verloren in hun eerste duel met 42 punten verschil van China en wilden tegen België een nieuwe pandoering vermijden.

   

  In een aarzelend wedstrijdbegin kon Puerto Rico heel even gelijke tred houden met België, maar dankzij de driepunters van een uitstekend ingevallen Hanne Mestdagh sloeg de vlam in de pan. De jongste van de Mestdagh-zusjes gooide haar eerste vier bommen alle vier binnen.

   

  Bondscoach Philip Mestdagh kon het zich al voor de rust permitteren om al zijn speelsters minuten te geven. Zo mochten Carpréaux, Nauwelaers en ook Wauters hun olympisch debuut maken. Bij de rust was de kloof al gemaakt: 43-24.

   

  In de 2e helft draaide ook de motor van Emma Meesseman op volle toeren. De topschutter van de Cats diepte de kloof mondjesmaat verder uit, maar ook de rest van het team was op de afspraak. Op cruise control en met het gekende collectieve spel (28 assists!) walsten de Belgische vrouwen naar de ruime zege.

   

  Met 2 op 2 kan de kwalificatie voor de kwartfinales de Cats nog moeilijk ontglippen. Het duel met China van komende maandag zal bepalen wie de groep wint. De 3 poulewinnaars en de beste nummer 2 zijn reekshoofd bij de loting voor de kwartfinales.

  België: Meesseman 26, H.Mestdagh 18, K.Mestdagh 15, Allemand 10, Delaere 8, Raman 4, Linskens 2, Vanloo 2, Wauters 2

  Ann Wauters: "Leuk om op het veld de ploeg te helpen"

  • Bondscoach Philip Mestdagh: "Opdracht volbracht. We wilden met zo groot mogelijk verschil winnen, omdat we weten dat het doelsaldo doorslaggevend kan zijn. We hebben dat niet van de daken geschreeuwd, maar we zijn naar hier gekomen om de kwartfinales te spelen. Als we bij de loting voor de kwartfinales in pot 1 kunnen terechtkomen, vermijden we landen als Spanje of de Verenigde Staten en ook Australië, als zij nog doorgaan. Dan is misschien alles wel speelbaar voor ons."

  • Ann Wauters: "Twee keer gespeeld en twee keer gewonnen: ik denk dat we onze job gedaan hebben. Het is leuk dat de hele ploeg heeft kunnen spelen en dat we geroteerd hebben en toch nog met duidelijke cijfers gewonnen hebben. Zelf was het wel speciaal om ook op het veld te staan en leuk om op het parket het team te kunnen helpen. Daar ben ik blij om. Over 2,5 dagen wacht China. Dat wordt weer heel zwaar, maar we gaan voor groepswinst."

  • Emma Meesseman: "We zullen na de 3e match zien waar we exact staan, maar voorlopig ziet het er goed uit. Zo'n vroege wedstrijd spelen was wel een uitdaging. We zijn om 6 u opgestaan. Dat zag je ook aan de schoonheidsfoutjes, al is dat geen excuus. Ik denk dat we een degelijke match gespeeld hebben. Tegen China proberen we ook te winnen. We willen het zelf in handen hebben."

  • Julie Vanloo: "Puerto Rico speelt een heel ander soort basketbal dan Australië. Het was niet makkelijk om altijd gefocust te blijven, maar ik denk dat we onze job gedaan hebben. We blijven heel hongerig en gaan vol voor groepswinst."

  • Hanne Mestdagh: "We zijn wel bezig met dat doelsaldo, zodat we misschien een iets makkelijkere opdracht krijgen in de kwartfinales. Al blijven het wel allemaal toppers hier. Dat mijn shots binnenvielen, is wel leuk. Dat is mijn rol in dit team. Ik ben hier graag en ik hou ervan om voor de Cats te spelen. Het is leuk om hier te zijn. We blijven keihard werken."

  Bekijk de ruime samenvatting van de Cats tegen Puerto Rico

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Bondscoach Mestdagh: "Wilden met zo groot mogelijk verschil winnen"

  Wauters: "Was heel blij dat ik het team kon helpen"

  Emma Meesseman: "Om 6 u opstaan was een uitdaging"

  Julie Vanloo: "Hebben onze job gedaan"

  Hanne Mestdagh: "Leuk dat ze vlot binnenvallen"

  België - Puerto Rico

  1. 04 uur 31. Belgian Cats winnen van Puerto Rico: "87-52 met een happy face".

   Belgian Cats winnen van Puerto Rico: "87-52 met een happy face"

  2. 04 uur 30. Einde. De Belgian Cats behalen een logische en ruime overwinning tegen Puerto Rico: 87-52. Twee op twee: perfect rapport voor de Belgische vrouwen. .
  3. 04 uur 29. Snelle aanvallende transitie van de Belgian Cats, maar de lay-up van Vanloo rolt eruit. .
  4. 04 uur 28. Meesseman weet van geen ophouden meer. Haar baseline jumper ploft in het netje en daarmee zit ze aan 24 punten. .
  5. 04 uur 28. Prachtige aanval van de Cats: "Alles ziet ze".

   Prachtige aanval van de Cats: "Alles ziet ze"

  6. 04 uur 27. Knappe aanval. Vanloo en Meesseman voeren opnieuw hetzelfde plannetje uit. Dit keer vindt Meesseman de vrijstaande Raman, die twee makkelijke punten kan scoren. .
  7. 04 uur 25. Uitstekende pick and roll tussen Vanloo en Meesseman, die na het screen goed afrolt en de assist van Vanloo binnenlegt: 79-46. .
  8. 04 uur 22. Intussen hebben de Cats toch al een kloof van 31 punten op het bord gezet. China won met 42 punten verschil van Puerto Rico. Doet België toch nog beter? .
  9. 04 uur 20. We durven te denken dat er na afloopt toch wel een woordje gepraat zal worden over de vele balverliezen bij de Cats. De teller staat intussen al op 18 stuks. .
  10. 04 uur 18. Op kousenvoeten zit Emma Meesseman toch weer aan 20 punten. Wat een klasbak. .
  11. 04 uur 15.
  12. 04 uur 12. Na 3 quarters heeft België een voorsprong van 23 punten. Een zege met 42 punten verschil zit er wellicht niet meer in voorde Cats. Nog eens herhalen: na de groepsfase wordt er geloot voor de kwartfinales. Bij die loting zijn de 3 groepswinnaars en de beste nummer 3 reekshoofd. .
  13. 04 uur 10. Met een three-point play, een open shot gevolgd door een bonusvrijworp, van Meesseman gaat het naar 67-35 en Hanne Mestdagh diept de kloof meteen nog wat verder uit met haar 6e driepunter. .
  14. 04 uur 09. De Belgian Cats lijken de voet toch wat van het gaspedaal genomen te hebben. Het 3e quarter is voorlopig in balans 11-11 met nog een minuutje te spelen. .
  15. 04 uur 02. Hanne Mestdagh blijft scoren. Hanne Mestdagh mist zonet haar eerste driepunter, maar pikt nu de draad weer op. Met haar 5e driepunter uit 6 pogingen zet ze 54-28 op het scorebord. .
  16. 03 uur 58. Meesseman laat zich gelden aan beide kanten van het terrein. Ze scoort haar 6e punt dit kwart en zit intussen ook al aan 10 rebounds en 2 steals. .
  17. 03 uur 53. Emma Meesseman speelde een sobere 1e helft, maar drukt nu haar stempel in het begin van het 3e quarter. Met twee scores op rij zit ze toch al aan 10 punten. .
  18. 03 uur 51. Tweede helft. Er wordt opnieuw gespeeld. De opdracht in de 2e helft: de kloof zo groot mogelijk maken. China won met 42 punten verschil van Puerto Rico. .
  19. 03 uur 36. Ann Wauters scoort op de Olympische Spelen: "Excuus dat de stem omhoog gaat".

   Ann Wauters scoort op de Olympische Spelen: "Excuus dat de stem omhoog gaat"