Belgian Cats zijn een maatje te groot voor Griekenland in oefenpot

  oefenmatch Belgian Cats

  België 
  Griekenland 
  16
  1
  15
  21
  2
  8
  14
  3
  14
  16
  4
  16
  67
  einde
  53

  In hun voorbereiding op het EK basketbal hebben de Belgian Cats overtuigend gewonnen van Griekenland: 67-53. De wedstrijd werd bijgewoond door een beperkt aantal toeschouwers.

  Voor de oefenmatch tegen Griekenland mochten de Belgian Cats voor het eerst sinds lang weer eens voor publiek spelen. 550 toeschouwers, die allemaal een sneltest moesten afleggen en netjes verspreid werden over de zaal, mochten de Belgische vrouwen aanmoedigen.

   

  De aanwezige fans zagen de Cats vooral flink doorduwen in het 2e quarter, waarin België een kloof sloeg die de Griekse vrouwen niet meer gedicht kregen. Bij de rust prijkte er 37-23 op het scorebord.

   

  Bondscoach Philip Mestdagh kon iedereen speelminuten geven. Ook Becky Massey mocht vanavond opdraven. Zij verving haar zus Billie, die wel in de EK-selectie zit, maar vanavond rust kreeg.

   

  Kim Mestdagh was de topschutter met 22 punten, Emma Meesseman was goed voor 21 punten. Zaterdag oefenen de Cats opnieuw tegen Griekenland, de laatste oefenmatch op Belgische bodem voor ze maandag naar Straatsburg trekken voor het EK.

  België: Kim Mestdagh 22, Meesseman 21, Linskens 7, Hanne Mestdagh 6,  Allemand 5, Delaere 4, Vanloo 2 Carpreaux 0, Geldof 0, Becky Massey 0, Nauwelaers 0, Raman 0

  Bondscoach: "We zijn nog niet in EK-modus"

  "Ik heb vanavond heel mooie dingen gezien, maar als coach zie je ook altijd zaken die beter kunnen", sprak Philip Mestdagh na de wedstrijd.

   

  "Ons 2e quarter was heel goed, met tempo en veel extra passes om open shots te vinden. In de 2e helft zag ik een goeie reactie in de defensieve rebound. Voor de rust lieten we daar te veel liggen. In vergelijking met onze vorige matchen leden we ook minder balverlies."

   

  "We zijn nog niet in EK-modus, maar ik hoop dat we zaterdag ons niveau opnieuw wat kunnen opkrikken met het oog op volgende week."

   

  "Billie Massey? Zaterdag zal ze er nog niet bij zijn, maar ik verwacht haar fit voor de start van het EK."

  Kim Mestdagh: "Nog 1x knallen en dan met goed gevoel naar EK"

  Delaere: "Superleuk om de fans terug te zien"

  België - Griekenland

  1. 21 uur 45. Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland.

   Bekijk het vierde kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland

  2. 21 uur 36. Cats winnen vlot. De Belgian Cats komen niet meer in de problemen tegen Griekenland. Ze winnen deze oefenwedstrijd, mét publiek, met ruim verschil: 67-53. .
  3. 21 uur 15. Bekijk het derde kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland.

   Bekijk het derde kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland

  4. De Belgian Cats spelen eindelijk weer met fans in de tribune. 20 uur 58.
  5. 20 uur 52. Bekijk het tweede kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland.

   Bekijk het tweede kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland

  6. 20 uur 45. Cats rusten met ruime bonus. Na een evenwichtig 1e quarter hebben de Belgian Cats even doorgeduwd in het tweede kwart. Dankzij deze flukse tussenspurt trekken ze met een comfortabele bonus naar de kleedkamer: 37-23. Kim Mestdagh (15) en Emma Meesseman (13) zijn samen al goed voor 28 punten bij de rust. .
  7. 20 uur 20. Bekijk het eerste kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland.

   Bekijk het eerste kwart tussen de Belgian Cats en Griekenland

  8. 11 uur 50.
  9. 11 uur 50.