14
84
score
62

In hun voorbereiding op het EK en de Olympische Spelen hebben de Belgian Cats Puerto Rico gemakkelijk verslagen met 84-62. Puerto Rico, ook een tegenstander van de Belgen in Tokio, was duidelijk een maatje te klein voor onze landgenotes.

Zonder sterkhouder Emma Meesseman, die rust kreeg van bondscoach Philip Mestdagh, was het spelbeeld meteen duidelijk tegen Puerto Rico, ook één van de tegenstanders van de Belgische basketbalvrouwen op de Spelen in Tokio.

Na nog geen minuut spelen stond het al 4-0, de Cats trokken die lijn door en gingen rusten met een voorsprong van 10 punten: 43-33. De slotfase van de eerste helft was wat slordig, maar toch deden de Cats het beter dan in de wedstrijd tegen Servië.

Na de rust bleven de Cats dominant, met bovendien beter spel dan voor de pauze. Na een 10-0-tussensprint was het kalf voor de bezoekende dames eigenlijk al vroeg in het derde kwart helemaal verdronken.

De Cats lieten Puerto Rico daarna geen moment meer in de wedstrijd komen en haalden het uiteindelijk met 84-62. Een goede generale repetitie dus voor hun onderlinge wedstrijd op de Olympische Spelen.

Morgen oefenen de Cats nog tegen Nigeria.

Mestdagh: "Blij met deze zege"

"We konden experimenteren, maar toch ben ik blij met deze zege", zei bondscoach Philip Mestdagh na de wedstrijd tegen Puerto Rico. "Ik heb veel goede zaken gezien, maar ook werkpunten. Daar zijn deze oefenwedstrijd natuurlijk voor."

Julie Allemand: "Ik ben positief en vind dit een mooie overwinning"

België-Puerto Rico

21:39

Bekijk het vierde kwart van de Belgian Cats tegen Puerto Rico

21:38

Einde: 84-62

Het zit erop voor de Belgian Cats. Ze kunnen tevreden terugblikken op hun oefenwedstrijd tegen Puerto Rico, die ze winnend afsluiten met 82-62, en dat zonder sterkhouder Emma Meesseman.

21:38

We moeten onthouden dat er veel beter gespeeld is dan gisteren en dat de routine terugkeert. We spelen tegen dit Puerto Rico op de Spelen en dat is mooi meegenomen. Het verschil tussen de twee teams is tamelijk groot.

Carl Berteele (in Sporza op Radio 1)
21:21

Bekijk het derde kwart van de Belgian Cats tegen Puerto Rico

21:19

Einde Q3: 65-48

Na de rust hebben de Cats zich goed herpakt. Na een sterke start van het derde kwart is de voorsprong ondertussen 17 punten: 65-48.

21:10

De voorsprong is riant. De Cats zijn baas.

21:00

Tussenspurt Cats

Een tussenspurt van de Belgen levert meteen wat op: dankzij een vroege 10-0 is het meteen 53-33 bij het begin van het derde kwart.

20:42

Bekijk het tweede kwart van de Belgian Cats tegen Puerto Rico

20:41

Einde Q2: 43-33

De Belgian Cats zijn duidelijk een klasse te sterk voor dit Puerto Rico, maar na een mindere periode vlak voor de rust is de voorsprong niet al te groot: 43-33.

20:32

De Belgian Cats zijn het gaspedaal aan het induwen. Het verschil is duidelijk. Er wordt gescoord op verschillende manieren.

20:20

Bekijk het eerste kwart van de Belgian Cats tegen Puerto Rico

20:19

Einde Q1: 23-15

De Belgian Cats doen het voorlopig vrij goed. Ze domineerden het hele eerste kwart en staan netjes voor: 23-15.

20:17

De tegenstand oogt alvast sterker dan 3 jaar geleden op het WK.

20:03

Here we go!

De opworp is gegeven en meteen hebben de Belgian Cats de bal. Het gaat snel, want na een halve minuut is het al 4-0 voor de Belgen.

20:00

Zonder Emma Meesseman

Zoals vooraf aangekondigd, zullen de Belgian Cats nog niet met hun sterkste opstelling spelen. Vanavond krijgt Emma Meesseman rust. Gisteren tegen Servië was ze nog goed voor 16 punten.

19:43

50 punten verschil in 2018

3 jaar geleden veegden de Belgian Cats de vloer aan met Puerto Rico op het WK. 36-86 gaf het scorebord toen aan.