In de EuroMillions Basket League hebben de Leuven Bears er een mooi weekend opzitten. Na hun knappe zege van vrijdagavond tegen Bergen versloegen de jongens van coach Eddy Casteels zondagmiddag ook de Antwerp Giants. Aalstar hijgt zo in de nek van de Giants in de stand.

16:55

Verslag van Leuven - Antwerp Giants

16:54

Prettig weekend voor Leuven

De Antwerp Giants zullen zich nog moeten reppen om hun 3e plaats veilig te stellen na alweer een nederlaag. Leuven bevestigde zijn knappe zege van vrijdagavond in Bergen met een nieuwe overwinning, dit keer tegen de Giants: 83-76. De thuisploeg teerde eens te meer op de klasse van de sterke Amerikaan yan Kriener.

Aalst geeft Limburg United een pak rammel

Aalst heeft Limburg United weer met de voeten op de grond gezet na de ruime zege tegen Luik. In het Aalsterse Forum kwam United er zondagmiddag niet aan te pas: 83-50. Bij de rust (47-24) was de wedstrijd eigenlijk al beslist, in de 2e helft kreeg de jeugd zijn kans bij de bezoekers.

Quarters: 23-9, 24-15, 18-15, 18-11

Aalst: McGriff 21, Mihailovic 13, Vujosevic 10

Limburg United: Knapke 9, Mukubu 8, Marnegraeve 7

16:46

Mechelen legt Charleroi over de knie

Mechelen heeft zich prima herpakt na de nipte nederlaag van vrijdagavond tegen Antwerp. In eigen huis waren de Kangoeroes een maatje te groot voor Charleroi: 86-69.

Sterke Leuven Bears kloppen Bergen

Bergen, de tweede in de stand heeft niet over Oostende kunnen springen naar de leiding in de competitie. Tegen Leuven, de zevende in de stand, liep het de hele wedstrijd achter de feiten aan. De bezoekers behielden de controle in het slot en wonnen met 63-69.

Giants winnen streekderby van Mechelen

De Antwerp Giants hebben na een nagelbijter Mechelen verslaan. De Giants leken na 3 quarters de zege binnen te hebben, maar de streekgenoten uit Mechelen kwamen in het laatste kwart nog gevaarlijk opzetten. Uiteindelijk strandden de Kangoeroes op 2 puntjes: 75-73.

Quarters: 19-15, 14-23, 30-14, 12-21

Antwerp: Dudzinski 26, Gibbs 11, Kesteloot 10

Mechelen: Kok 23, Clark 16, Thompson 15