2
82
score
47

De Belgian Cats hebben ook hun vijfde wedstrijd in de EK-voorronde gewonnen. Ze maakten tegen Finland het verschil in de tweede helft: 82-47. Met 18 punten en 10 rebounds blonk Emma Meesseman opnieuw uit.

Belgian Cats blijven foutloos in de EK-voorronde

Cats duwen gaspedaal in na de rust

Zonder de geblesseerde spelverdeelster Julie Allemand was het even zoeken voor de Belgian Cats. Daar profiteerde Finland in de eerste helft van om aan te klampen.

Pas met de rust in zicht zetten Kim Mestdagh en Raman een kloofje op het scorebord: 39-32. Na de rust duwden de Belgian Cats het gaspedaal helemaal in en dat tempo lag te hoog voor Finland.

Emma Meesseman (18 punten en 10 rebounds) heerste zoals vanouds en ook Jana Raman, Kim Mestdagh, Julie Vanloo deden meer dan hun duit in het zakje. Finland kreeg bijna niets meer klaar en maakte amper 15 punten na de rust.

Met enkele knappe aanvallen en punten en een score van Ann Wauters in de slotseconde prijkte uiteindelijk 82-47 op het scorebord. Voor de al geplaatste Belgian Cats is het de vijfde zege op een rij in de EK-voorronde: een perfect rapport. Zaterdag werken ze hun laatste match af, tegen Portugal.

Herbekijk de wedstrijd van de Belgian Cats tegen Finland

Bondscoach Mestdagh: "Wel een doel om met 6 op 6 naar het EK te trekken"

Raman: "We hebben als team onze job gedaan"

"Defensie na de rust was basis voor makkelijke zege"

• Bondscoach Philip Mestdagh: "Gelukkig hadden mijn speelsters de boodschap begrepen bij de rust. Defensief hebben we de riem toegesnoerd en dan zie je dat we slechts 15 punten meer slikken. Dat was de basis voor de makkelijke overwinning. Het is altijd wat zoeken in zo'n eerste match, maar het is ons doel om met 6 op 6 en een feilloos parcours naar het EK te trekken."
  • Jana Raman: "Het ging een beetje moeizaam in de eerste helft, maar we hebben ons in de tweede helft herpakt. Finland heeft na de rust maar 15 punten gemaakt, defensief hebben we een stapje vooruit gezet. We mogen tevreden zijn over onze tweede helft en de overwinning."

Einde wedstrijd: 82-47

Ann Wauters mag de laatste punten van de wedstrijd maken na een knappe actie en assist van Antonia Delaere: 82-47.

17:30

De wedstrijd sleept zich echt naar het einde. Bij de Belgian Cats verloopt het aanvalsspel rommelig en Finland weet niet meer van welk hout pijlen te maken.

17:29

Finland kan het niveau van de eerste helft niet meer benaderen. Ze hebben nog niet gescoord in het vierde quarter.

17:24

Meesseman is weer van goudwaarde voor de Belgian Cats: met 18 punten en 10 rebounds zijn haar statistieken weer top.

17:22

Knappe pass van Vanloo naar Massey en twee simpele puntjes

17:19

Julie Vanloo pakt uit met een knappe assist voor Billie Massey. De youngster maakt het inside mooi af: 69-45.

17:14

Einde derde quarter: 67-45

Met het einde van het derde quarter in zicht pakken Julie Vanloo en Hanne Mestdagh elk nog uit met een driepunter en zo is de koof met Finland 22 punten.

17:12

Vanloo en Mestdagh doen voorsprong boven 20 punten stijgen

17:10

Bekijk het derde kwart tussen de Belgian Cats en Finland

17:09

Offensief zijn de Belgian Cats weer even de weg kwijt. Ann Wauters mist twee open shots en ook bij Julie Vanloo en Hanne Mestdagh wil de bal niet door de ring.

17:09

Cats vinden Wauters niet, Kuier scoort opnieuw mooi punt

17:05

De Belgische vrouwen duwen het gaspedaal nu helemaal in en Finland kan het tempo niet aan. Emma Meesseman en Kim Mestdagh doen hun duit in het zakje en zo staat het 59-41.

17:01

De Belgian Cats hebben hun vizier goed afgesteld in de rust: Jana Raman en Antonia Delaere diepen de kloof uit met een reeks driepunters.