Bergen was te sterk voor Aalst.
De 19-jarige Niels Van den Eynde (links - archieffoto) was de topschutter van de Antwerp Giants.

Aalst verliest z'n seizoensopener in Bergen, jonge Giants kloppen Brussels

zo 20 december 2020 17:41

In de 1e klasse van het basketbal hebben de Antwerp Giants geen steek laten vallen tegen Brussels, met dank aan zijn jonge Belgen. Ook Bergen blijft foutloos, na een overwinning tegen Aalst.

18:05

Vedran Bsonic: "Geeft ons veel goede energie"

18:04

Yves Defraigne: "Duidelijk verschil in ritme"

18:03

Sander Van Caeneghem: "Danken deze winst aan onze defense"

Aalst gaat onderuit bij Bergen

Net als de Antwerp Giants heeft Bergen na 4 wedstrijden nog geen steek laten vallen. Tegen Aalst, dat zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde, won Bergen met 79-70.

Bij de rust (43-36) had de thuisploeg al een klein kloofje en dat kregen de bezoekers na de pauze niet meer gedicht. Jabril Durham was de beste schutter bij Bergen met 19 punten.

Kangoeroes Mechelen begint met winst

Kangoeroes Mechelen heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Leuven hield het team van coach Paul ­Vervaeck vlot de zege thuis: 79-60.

Door corona hadden de Kangoeroes al zo'n 9 maanden geen officiële wedstrijd gespeeld en dus was de thuisploeg gretig. Bij de rust (44-28) stond er al een ruim verschil op het bord tegen Leuven, dat ook zijn seizoensopener afwerkte. Die kloof werd na de rust nog wat uitgediept. Trevor Thompson was de beste schutter van Mechelen met 16 punten.

Antwerp Giants zetten Brussels opzij

De Antwerp Giants blijven foutloos in de eigen competitie. Tegen Brussels behaalden de Giants hun 4e overwinning in evenveel wedstrijden: 84-59.

Nochtans kon het bij de rust (38-38) nog alle kanten uit, maar in de 2e helft zakten de bezoekers door het ijs. De jonge Belgen Niels Van den Eynde en Vrenz Bleijenbergh loodsten Antwerp uiteindelijk nog naar een ruime zege.