• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen verrassingen in 1/8e finales van Beker van België

  In het Belgische basketbal stonden deze week de 1/8e finales in de Beker van België op het programma. Er moesten twee eersteklassers sneuvelen en dat werden Luik en Mechelen.

  Fase per fase

  1. 09 uur 56. Geen verrassingen. Na Brussels en Limburg United hebben ook Leuven, Aalstar, Bergen, Charleroi, Oostende en Antwerp zich geplaatst voor de kwartfinales. Leuven en Aalstar wipten met respectievelijk Luik en Mechelen twee collega-eersteklassers uit het toernooi. Bergen, Charleroi, Oostende en de Antwerp Giants boeken een logische zege bij een club uit de lagere afdelingen.
  2. 29-10-2019.
  3. 00 uur 05. Aalstar met kleine bonus in Mechelen. Met Mechelen en Aalstar stonden nog 2 eersteklassers tegenover elkaar. Aalstar ging winnen aan de Mechelse Winketkaai. Een driepunter onderweg maakte het verschil: 84-87. Bij de rust keken de bezoekers nog tegen 6 punten achterstand aan (46-40). Vandaag wordt de return nog spannend. .
  4. 00 uur 02. Leuven smeert Luik zware nederlaag aan. Met Leuven en Luik stonden de nummers laatst uit de respectieve competitiepoules uit onze eerste klasse tegenover elkaar. Ze hadden voor vanavond allebei nog geen competitieduel gewonnen, maar Leuven toonde zich met brio de beter van de bezoekers uit Luik. Het werd liefst 96-59, bij de rust was het 46-27. Zondag staat de return op het menu in Luik.
  5. 19-10-2019.
  6. 23 uur 58. A-ploeg wint Limburg United-onderonsje. Het lot had Limburg United A tegenover Limburg United B gebracht. Limburg United B speelde "thuis" en kreeg een voorgift van 5 punten. Maar daar had de grote broer geen moeite mee: 76-107 was het resultaat. .
  7. 18-10-2019.
  8. 22 uur 38. Brussels naar de kwartfinales. Brussels heeft zich ten koste van tweedeklasser Ieper geplaatst voor de volgende ronde van de Beker. Ieper, nog ongeslagen in de 2e klasse, kreeg 5 punten voorgift, maar die werden door Brussels weggewerkt in het eerste quarter. Daarna hield de thuisploeg knap gelijke tred en bleef het spannend tot de allerlaatste seconde. Een stunt zat er niet in: Brussels won met 69-72.