• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats houden geslaagde generale repetitie voor het EK

  De Belgische basketbalvrouwen hebben hun voorbereiding op het EK basketbal afgesloten. De Belgische vrouwen klopten Italië nog eens en zijn klaar voor het EK, waar ze donderdagavond hun eerste match spelen. 

  Fase per fase

  1. Belgian Cats winnen 5e oefenmatch op rij en trekken met goed gevoel naar EK

  2. België klopt Italië nog eens

   Met 5 overwinningen op een rij reizen de Belgian Cats af naar het EK, waar ze volgende week in actie komen. Italië werd voor de tweede dag op een rij geklopt. Na een ondermaats tweede kwart stonden de Belgische basketbalvrouwen bij de rust zowaar 10 punten in het krijt (28-38), maar met een zeer forse tussensprint in het derde kwart werd Italië weggespeeld. De marge was uiteindelijk een stukje ruimer dan gisteren: 76-65. Donderdag spelen de Cats hun eerste EK-match tegen Rusland.
  3. De Belgische basketbalvrouwen sluiten hun voorbereiding af met een laatste oefenmatch tegen Italië. Kijk hier naar de interland.
  4. Cats tanken vertrouwen tegen Italië

   2 weken geleden verloren de Belgian Cats nog met 60-49 tegen Italië, zonder Emma Meesseman. In Wevelgem was ze er wel bij en nam Meesseman 29 punten voor haar rekening. Na het 1e quarter stond het 27-20 voor de Cats. Italië nam daarna over en leidde met 37-45 aan de rust. Meesseman en co haalden de sloophamer tevoorschijn in het 3e quarter, waarin het 11 punten ophaalde. De driepuntenkloof bleef staan tot het einde van de match: 79-76.
  5. België - Italië 79-76

   Quarters: 27-20, 10-25, 30-19 en 12-12.
  6. Door hun derde zege op een rij winnen de Belgen ook het vierlandentoernooi in Brussel. Na afloop van het vierlandentoernooi oefenen de Belgian Cats nog twee keer tegen Italië.
  7. Vierde kwart België-China

  8. België veegt de vloer aan met China

   De Belgian Cats hebben ook hun derde duel op het Vierlandenoefentoernooi naar hun hand gezet. China sloeg na het eerste quarter nochtans een mooie kloof (8-17). Maar de Cats toonden veerkracht en kwamen bij de rust hijgen in de nek van de Chinezen (28-30). China sprintte daarna weer weg van de Belgen. In het slotquarter maakten de Cats 15 punten meer dan de Chinezen, waardoor de achterstand omgebogen werd in een 64-56-zege voor België.