• home
 • video
 • pas verschenen

  De Antwerp Giants zetten een punt achter de bekerdominantie van Oostende

  De Antwerp Giants mogen voor het eerst sinds 2007 nog eens een trofee in de prijzenkast zetten. In Vorst Nationaal overklaste het Oostende in de bekerfinale: 70-76.

  Antwerp Giants snoepen Oostende de basketbeker af

  Antwerp Giants is meteen bij de les

  Oostende ging in Vorst Nationaal op zoek naar een 7e bekertriomf op een rij. De zware pandoering van de kustploeg tegen de Antwerp Giants in januari was naar eigen zeggen een wake up-call geweest voor de Giants en zij waren duidelijk wakker vanaf de eerste seconde.

   

  Oostende stond te slapen, toonde weinig initiatief en stapelde de missers op. Het keek al snel tegen een achterstand aan en kon die puntenkloof nooit uitwissen.

   

  De 19-voudige bekerwinnaar plaatste af en toe een tussenspurt, maar Antwerp hield de titelverdediger al bij al makkelijk af. Meer nog, onder impuls van Bako en Kalinoski liep het zoetjesaan weg.

   

  In het vierde kwart brak de veer van Oostende definitief. De kampioen kon zijn gebruikelijke dominantie nooit op het parket vertonen en dat was vooral de verdienste van de verdiende bekerwinnaar Antwerp Giants.

  Moors: "We staan er wanneer het moet"

  "Dit is het werk van twee jaar met deze groep", reageerde Antwerp-coach Roel Moors.

   

  "We hebben vorig jaar al aardige dingen laten zien, maar kwamen tekort. Dit jaar hebben we in het begin veel kritiek gekregen, maar we staan er wanneer het moet."

   

  "Ik weet wat wij als staf doen en welke opofferingen de spelers maken. Als dat beloond wordt, is dat heel mooi."

   

  "Dit is een mentale boost. We laten zien dat we Oostende kunnen kloppen op de momenten waarop het moet. Dit komt ook de competitie ten goede."

   

  "Maar veel respect voor Oostende. Wat zij gedaan hebben, is straf. We hebben niets cadeau gekregen en hebben het moeten afdwingen."

  Moors: "Hebben een mentale stap gezet: we kunnen ze kloppen op momenten dat het moet"

  Bako: "We hebben opnieuw geschiedenis geschreven"

  Mwema: "We zijn te slap begonnen aan de match"

  Fase per fase

  1. 18 uur 47. Beker gaat naar Antwerp Giants. Wat Oostende ook probeerde, Antwerp Giants was vandaag te sterk en trekt het bekerlaken verdiend naar zich toe. 70-76 is de eindstand.
  2. 18 uur 45. Bekijk het vierde kwart tussen Oostende en Antwerp Giants.

   Bekijk het vierde kwart tussen Oostende en Antwerp Giants

  3. 18 uur 36. Vanwijn zet Giants op rozen met dunk.

   Vanwijn zet Giants op rozen met dunk

  4. 18 uur 35. Oostende is nu helemaal de kluts kwijt. Nog 5 minuten en de Giants zijn weggesneld: de bonus bedraagt 19 punten.
  5. 18 uur 32. "Het spelbeeld toont niet aan dat de Giants dit nog uit handen zullen geven.". Rik Samaey.
  6. 18 uur 27. Bako denkt aan het publiek met knappe alley-oop.

   Bako denkt aan het publiek met knappe alley-oop

  7. 18 uur 25. Bekijk het derde kwart in de Beker van België.

   Bekijk het derde kwart in de Beker van België

  8. 18 uur 24. Q3: 44-57. Het is nog niet gespeeld, maar Antwerp Giants heeft zijn voorsprong nog met twee eenheden uitgebouwd. Wordt de reeks van Oostende afgebroken? Mag Antwerp eindelijk nog eens met een prijs pronken? De antwoorden volgen in het laatste kwart. .
  9. 18 uur 05. Gjergja: eerst verwittiging, daarna technische fout. Bij de rust hebben we even iets kunnen verifiëren: Oostende-coach Dario Gjergja heeft één technische fout achter zijn naam, geen twee. Bij de eerste fase ging het om een verwittiging. .
  10. 18 uur . Herbekijk het tweede kwart van de bekerfinale.

   Herbekijk het tweede kwart van de bekerfinale