• home
 • video
 • pas verschenen

  Sterke Belgian Cats vernederen Puerto Rico in eerste WK-opdracht

  Puerto Rico 
  quarters
  België 
  3
  1
  18
  3
  2
  30
  12
  3
  24
  18
  4
  14
  36
  86

  De Belgische basketbalvrouwen zijn met een klinkende overwinning begonnen aan het WK. De Belgian Cats speelden een onstellend zwak Puerto Rico helemaal murw.

  Belgian Cats openen met klinkende zege tegen Puerto Rico

  Puerto Rico en België staan voor het eerst op het WK en dat was eraan te zien in de nerveuze openingsminuten. Maar de Cats speelden de zenuwen snel van zich af, dankzij onder meer Delaere die twee bommen dropte: 8-1.

   

  Het was de voorbode van een overweldigende 1e helft, waarin de Cats het gaspedaal vol induwden en er voor het arme Puerto Rico werkelijk niks lukte. De Belgische vrouwen scoorden uit alle hoeken en hadden hun schaapjes al bij de rust op het droge: 48-6!

   

  In een overbodige 2e helft kon bondscoach Mestdagh vlot roteren en zaken uitproberen. Zonder al te veel energie te verspillen stoomden de Cats naar een monsterzege: 86-36. Zondagmiddag om 14.30u moet België al opnieuw aan de bak, tegen Japan. Mogelijk dan wel met Ann Wauters, die vandaag nog rust kreeg.

  België: Vanloo 17, Meesseman 16, Linskens 15, Raman 10, Delaere 9, H.Mestdagh 9, K.Mestdagh 3, Allemand 2, Carpréaux 2, Nawezhi 2, Nauwelaers 1

  "Onverhoopt vlotte zege"

  • Bondscoach Philip Mestdagh: "We hadden gehoopt op een vlotte zege, maar zo vlot is wel onverhoopt. Na een stresserende start hebben we de match onmiddellijk dood gemaakt. Dat was goed voor de rotatie met het oog op de match van morgen. De 3e plaats in de groep zou nu al binnen moeten zijn, maar het zou top zijn als we 2e kunnen worden. Dan treffen we de 3e van groep D. Dat is onze doelstelling tegen Japan."
  • Emma Meesseman: "We begonnen wat nerveus, maar eenmaal we ons ritme vonden, viel de stress weg en hebben we onze eigen wedstrijd gespeeld. Deze match is wel geen referentie voor de rest van het WK. We moeten dit eigenlijk vergeten en morgen weer vanaf nul beginnen. We mogen niet denken dat alles makkelijk zal gaan."
  • Antonia Delaere: "Ik ben wel een beetje geschrokken van het niveau. Ik had het toch hoger ingeschat. Dit was de perfecte voorbereiding op de match tegen Japan, al mogen we ons niet blindstaren op het resultaat. Er waren zaken die nog beter konden. Het vertrouwen is er wel. Tegen Japan wordt het een andere wedstrijd."

  Linskens: "Onze eerste helft was zeer goed"

  Mestdagh: "Het ging veel makkelijker dan gedacht"

  Meesseman: "Deze match gaan we niet als referentie mogen gebruiken"

  Bekijk de hoogtepunten:

  Fase per fase

  1. 23 uur 07. Het zit erop. België wint overtuigend zijn eerste WK-opdracht: 86-36!
  2. 22 uur 53. Linskens speelt echt een beresterke partij, in beide kanten van het terrein. Nu raapt ze een misser van Nauwelaers op en legt ze haar 15e punt binnen.
  3. 22 uur 48. Met deze tussenstand kunnen de Belgian Cats het zich wel permitteren, maar toch sluipt er wat nonchalance in het spel, vooral dan bij Carpréaux. Bondscoach Mestdagh neemt een time-out en zet de puntjes op de i.
  4. Feest op de bank. 22 uur 43.
  5. 22 uur 42. "Wat mooi is om te zien, is dat de Belgen nu vooral simpel basketbal aan het spelen zijn. Basketbal uit de boekjes". Co-commentator Caroline De Roose.
  6. 22 uur 39. Raman en Meesseman vinden elkaar prima. Met een simpele score gaat het naar 68-16 voor de Cats.
  7. 22 uur 35. De Belgian Cats weten wel raad met de zoneverdediging van Puerto Rico. Ze spelen de defensie simpel uit en Linskens kan scoren onder de ring.
  8. 22 uur 32. Puerto Rico kan nu wel regelmatig scoren, maar de Cats blijven de kloof stelselmatig uitdiepen. Halfweg het 3e quarter staat het 60-14.
  9. 22 uur 26. In de eerste 2 minuten van het derde quarter hebben de Puerto Ricaanse vrouwen al evenveel punten gemaakt als in de volledige eerste helft.