EK badminton voor teams: Belgische mannen en vrouwen zijn uitgeschakeld

  In Liévin (Frankrijk) waren de Belgische mannen en vrouwen de voorbije dagen aan de slag op het EK badminton voor teams. Een plaats in de kwartfinales was te hoog gegrepen.

  Fase per fase

  1. 21 uur 31. Ook de mannen geraken niet voorbij de groepsfase. Ook voor de Belgische mannen zit het toernooi erop. Zij verloren hun laatste en cruciale groepsduel tegen Frankrijk met 5-0 en grijpen dus naast een plaats in de kwartfinales. .
  2. 19 uur 16. Belgische vrouwen verlaten toernooi met zege. België heeft zijn laatste groepsduel, tegen IJsland, met 4-1 gewonnen. Met 1 verlies en 2 overwinningen eindigen Lianne Tan en co tweede in hun groep, dat volstaat wel niet voor de kwartfinale. De Belgen verloren enkel het tweede dubbelspel. Rusland wint de groep met 3 zeges en stoot door. De beste tweede van de 7 groepen mocht ook mee, maar dat is niet België.
  3. 13-02-2020.
  4. 19 uur 45. Belgische mannen vernederen Hongarije. De Belgische mannen hebben geen spaander heel gelaten van Hongarije. Enkel in 2 van de 3 enkelspelen werd een setje verloren. Maar alle matchen eindigden in het voordeel van België: 5-0. Morgen bikkelt België tegen Frankrijk om een plaats in de kwartfinales.
  5. 14 uur 09. Belgische vrouwen herpakken zich. De tweede dag van het EK heeft beterschap gebracht voor de Belgische vrouwen. Na de 5-0-nederlaag tegen Rusland eindigde het onderonsje met Litouwen op dezelfde score, weliswaar in het voordeel van de Belgen. Er waren overwinningen voor Lianne Tan, Clara Lassaux, Flore Vandenhoucke en Flore Vandenhoucke/Lise Jaques en Joke De Langhe/Lien Lammertyn in de dubbelwedstrijden. .
  6. 12-02-2020.
  7. 21 uur 29. Belgische mannen winnen opener wel. De Belgische mannenploeg kan meer tevreden zijn over de openingsdag. Maxime Moreels verloor de eerste ontmoeting tegen Turkije, maar Freek Golinski en Floris Oleffe hingen de bordjes gelijk in het eerste dubbelspel. Daarna waren er ook overwinningen voor Elias Bracke, Rowan Scheurkogel en Jona Van Nieuwkerke in het dubbel en Julien Carraggi in het afsluitende enkelspel. De Belgen spelen de komende dagen nog tegen Hongarije en Frankrijk. De Fransen klopten Hongarije met 5-0.
  8. 18 uur 08. Zware nederlaag voor Belgische vrouwen tegen Rusland. Rusland heeft België meteen op een flinke nederlaag getrakteerd. De Belgische vrouwen hadden niets in de pap te brokken tegen de sterke Russinnen. Lianne Tan won nog een setje, maar vervolgens verloren Clara Lassaux en Joke De Langhe telkens met 2-0. Ook in de twee dubbelspelen trok Rusland in twee sets aan het langste eind. België speelt in groep 2 nog tegen Litouwen en IJsland. Litouwen opende met een 4-1 zege tegen IJsland. De winnaar van de zeven poules stoot door naar de kwartfinales, net als de beste tweede.