De Ketele 7e in puntenkoers, D'hoore loopt medaille mis in omnium

  Op dag 3 van het WK baanwielrennen in Berlijn kwamen er vandaag 2 Belgen in actie. Jolien D'hoore werd achtste in het omnium,  Kenny De Ketele pakte de zevende plek in de puntenkoers.

  De derde dag op het WK in Berlijn is er eentje zonder groot succes voor onze landgenoten geworden. In de puntenkoers reed Kenny De Ketele een stevige wedstrijd, maar zijn aanvalspogingen waren telkens tevergeefs. Voldoende punten voor een podiumplek kon hij niet sprokkelen: plek 7 was zijn bestemming.

  D'hoore wordt 8e in omnium

  Bij de vrouwen kwam Jolien D'hoore in actie in het omnium. Ze begon met een elfde plek in de scratch, in de temporace werd ze zevende, in de afvalling kende ze een opflakkering met een vierde plek.  Het podium leek nog in zicht: zilver of brons. Het goud leek sowieso een prooi voor de Japanse Kajihara.

   

  In de laatste discipline, de puntenkoers, beklemtoonde de Japanse haar overwicht. D'hoore toonde zich even en probeerde een ronde te nemen met een groep, maar dat feest ging niet door. Uiteindelijk sprokkelde ze geen enkel punt, goed voor een zestiende plek. Eindresultaat in het omnium: plek 8.

  D'hoore: "Veel opgestoken op dit WK"

  Voor Jolien D'hoore, de bronzen medailliste van de Olympische Spelen van Rio 2016, was Berlijn nog maar het 4e omnium in het nieuwe concept.

   

  "Ik denk dat ik vandaag niet te veel mag kijken naar de uitslag. Ik heb op dit WK heel veel opgestoken in functie van versnellingen. Dit WK was niet het hoofddoel, Tokio wel", zegt ze.

   

  "Ze rijden hier een paar kilometer per uur sneller dan in de Wereldbeker en dan moet je verzet gewoon groter. Terwijl ik in sommige onderdelen hetzelfde verzet had gebruikt als in de Wereldbeker-manches. Dat had ik niet mogen doen."

   

  "In de puntenkoers voelde ik meteen: met dit verzetje wordt het aanklampen en hopen dat het stilvalt. Maar dat gebeurde niet. Dat neem ik mee naar de toekomst. Als ik hier en daar wat dingen aanpas, dan zit er veel meer in."

  Nederland boven met Sam Ligtlee op de kilometer:

  Theo Bos, de leermeester van Sam Ligtlee:

  Fase per fase

  1. 21 uur 40. Kajihara wint omnium, D'hoore eindigt als achtste.

   Kajihara wint omnium, D'hoore eindigt als achtste

  2. 21 uur 33. Ongelukkige puntenkoers voor D'hoore, 8e plek is eindresultaat. Geen gelukkige puntenkoers voor Jolien D'hoore. Ze kon geen enkel punt rapen en misloopt zo het podium. D'hoore probeerde halfweg met een groep nog een ronde te pakken, maar slaagde niet in haar opzet. Ze werd 16e in de puntenkoers. Yumi Kajihara is de nieuwe wereldkampioene de omnium. Zilver is voor de Italiaanse Paternoster, het brons is een prooi voor Pikulik. D'hoore strandt op plek 8 met 82 punten in totaal.
  3. 21 uur 23. Voorlopig heeft D'hoore nog geen enkel puntje gesprokkeld, maar staat ze wel op 9 punten van de bronzen plak. Nog 37 ronden! .
  4. 21 uur 09. D'hoore van start in de puntenkoers. Jolien D'hoore is zonet gestart aan haar medaillezoektocht. De puntenkoers, het laatste onderdeel van de omnium, is zopas begonnen.
  5. 21 uur . Ganna rijdt naar wereldtitel in de individuele achtervolging.

   Ganna rijdt naar wereldtitel in de individuele achtervolging

  6. 20 uur 03. 4e plek voor D'hoore in afvalling. Het derde en voorlaatste onderdeel van de omnium, de afvalling, is net wat beter verlopen voor jolien D'hoore. Onze landgenote werd 4e en schuift op naar de 5e plek in de stand. Straks volgt nog de puntenkoers.
  7. 20 uur 01. D'hoore eindigt vierde in afvalling en schuift op in het omnium.

   D'hoore eindigt vierde in afvalling en schuift op in het omnium

  8. 19 uur 45. Japanse leidster in omnium gaat tegen de grond in afvalling.

   Japanse leidster in omnium gaat tegen de grond in afvalling

  9. 19 uur 34. Ik had heel goede benen, maar het was echt moeilijk om mijn moment te vinden. Nadat in de eerste wedstrijdhelft 4 renners hun winstronde bijna cadeau kregen, zat de koers wat op slot. Ik heb niet het gevoel dat ik mijn waarde heb kunnen tonen. Kenny De Ketele.
  10. 19 uur 32. Strong is nieuwe wereldkampioen puntenkoers, De Ketele wordt zevende.

   Strong is nieuwe wereldkampioen puntenkoers, De Ketele wordt zevende

  11. 19 uur 27. Het is heel goed om nu al eens in competitie geweest te zijn. Dit is een training die je niet kan simuleren. En ik heb sowieso vertrouwen opgedaan voor zondag. Ik en Robbe zijn samen nog niet van een podium van een groot kampioenschap gevallen, dus zijn we sowieso kanshebber voor een medaille. Kenny De Ketele.
  12. 19 uur 25. De Ketele 7e in puntenkoers. Kenny De Ketele heeft vrede moeten nemen met de 7e plaats in de puntenkoers. De Belg finishte met 20 punten op ruime afstand van winnaar Corbin Strong. De Nieuw-Zeelander kroonde zich met 58 punten tot wereldkampioen, voor Sebastian Mora en Roy Eefting.
  13. 18 uur 19. Livestream om 18.30u. In de puntenkoers komt bij de mannen Kenny De Ketele zo meteen in actie. Om 18.30u start de live-uitzending en kan u op deze pagina terecht voor rechtstreekse beelden van de avondsessie op het WK in onze livestream. .
  14. 18 uur 12. D'hoore snelt naar plek 7 in temporace. Jolien D'hoore heeft in de temporace de zevende plek behaald. In de eindsprint snelde ze nog naar een tweede plek, wat haar dichtbij de zesde stek bracht. Maar die was uiteindelijk voor de wereldkampioene Kirsten Wild. We winst was voor Tatiana Sharikova.
  15. 17 uur 28. De laatste rondes van D'hoore in de temporace.

   De laatste rondes van D'hoore in de temporace