• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele 7e in puntenkoers, D'hoore loopt medaille mis in omnium

  Op dag 3 van het WK baanwielrennen in Berlijn kwamen er vandaag 2 Belgen in actie. Jolien D'hoore werd achtste in het omnium,  Kenny De Ketele pakte de zevende plek in de puntenkoers.

  De derde dag op het WK in Berlijn is er eentje zonder groot succes voor onze landgenoten geworden. In de puntenkoers reed Kenny De Ketele een stevige wedstrijd, maar zijn aanvalspogingen waren telkens tevergeefs. Voldoende punten voor een podiumplek kon hij niet sprokkelen: plek 7 was zijn bestemming.

  D'hoore wordt 8e in omnium

  Bij de vrouwen kwam Jolien D'hoore in actie in het omnium. Ze begon met een elfde plek in de scratch, in de temporace werd ze zevende, in de afvalling kende ze een opflakkering met een vierde plek.  Het podium leek nog in zicht: zilver of brons. Het goud leek sowieso een prooi voor de Japanse Kajihara.

   

  In de laatste discipline, de puntenkoers, beklemtoonde de Japanse haar overwicht. D'hoore toonde zich even en probeerde een ronde te nemen met een groep, maar dat feest ging niet door. Uiteindelijk sprokkelde ze geen enkel punt, goed voor een zestiende plek. Eindresultaat in het omnium: plek 8.

  D'hoore: "Veel opgestoken op dit WK"

  Voor Jolien D'hoore, de bronzen medailliste van de Olympische Spelen van Rio 2016, was Berlijn nog maar het 4e omnium in het nieuwe concept.

   

  "Ik denk dat ik vandaag niet te veel mag kijken naar de uitslag. Ik heb op dit WK heel veel opgestoken in functie van versnellingen. Dit WK was niet het hoofddoel, Tokio wel", zegt ze.

   

  "Ze rijden hier een paar kilometer per uur sneller dan in de Wereldbeker en dan moet je verzet gewoon groter. Terwijl ik in sommige onderdelen hetzelfde verzet had gebruikt als in de Wereldbeker-manches. Dat had ik niet mogen doen."

   

  "In de puntenkoers voelde ik meteen: met dit verzetje wordt het aanklampen en hopen dat het stilvalt. Maar dat gebeurde niet. Dat neem ik mee naar de toekomst. Als ik hier en daar wat dingen aanpas, dan zit er veel meer in."

  Nederland boven met Sam Ligtlee op de kilometer:

  Theo Bos, de leermeester van Sam Ligtlee:

  Fase per fase

  1. 21 uur 40. Kajihara wint omnium, D'hoore eindigt als achtste.

   Kajihara wint omnium, D'hoore eindigt als achtste

  2. 21 uur 33. Ongelukkige puntenkoers voor D'hoore, 8e plek is eindresultaat. Geen gelukkige puntenkoers voor Jolien D'hoore. Ze kon geen enkel punt rapen en misloopt zo het podium. D'hoore probeerde halfweg met een groep nog een ronde te pakken, maar slaagde niet in haar opzet. Ze werd 16e in de puntenkoers. Yumi Kajihara is de nieuwe wereldkampioene de omnium. Zilver is voor de Italiaanse Paternoster, het brons is een prooi voor Pikulik. D'hoore strandt op plek 8 met 82 punten in totaal.
  3. 21 uur 23. Voorlopig heeft D'hoore nog geen enkel puntje gesprokkeld, maar staat ze wel op 9 punten van de bronzen plak. Nog 37 ronden! .
  4. 21 uur 09. D'hoore van start in de puntenkoers. Jolien D'hoore is zonet gestart aan haar medaillezoektocht. De puntenkoers, het laatste onderdeel van de omnium, is zopas begonnen.
  5. 21 uur . Ganna rijdt naar wereldtitel in de individuele achtervolging.

   Ganna rijdt naar wereldtitel in de individuele achtervolging